131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

AYDEMİR, "SIKIŞTIRACAĞIM, ÖDEVLERİNİ İYİ ÇALIŞSINLAR"

24 Mart 2017, Cuma 06:58

     


MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Radyo Sahil’de Ediz Öztürk’ün sunduğu Kahve Molası programına konuk oldu. Öztürk'ün önümüzdeki günlerde üç siyasi partinin başkanlarını birlikte programa konuk almak istediğini söylemesi üzerine, "Ben hazırım, gelsinler konuşalım. Ama ödevlerini iyi çalışsınlar, ikisini de sıkıştıracağım" dedi.

Radyo Sahil'de yayınlanan Kahve Molası programına konuk olan MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, program sunucusu Ediz Öztürk'ün sorularını cevapladı. Aliağa'nın içinde bulunduğu durum, belediyenin hizmetleri ve siyasi polemiklerle ilgili konulara değinen Aydemir, yaklaşan anayasa değişikliği referandumu sürecinde yaptıkları çalışmalardan da bahsetti. MHP Genel Merkezi'nin aldığı karar doğrultusunda Anayasa Değişikliği Referandumu ile ilgili çalışmalarımızı sürdürdüklerini belirten Aydemir, "Bu süreçle ilgili karmaşa dönemi atlatıldı. Biraz daha halkımızın kafasındaki belirsizliklerin netleştiği bir döneme girdik. İnsanlarımız artık kararlarını vermeye başladı. İnşallah halkımız sağlıklı bir karar verir. Bu referandum ülkemizin geleceği için oldukça önemli. Sonucun milletimizin menfaatine olmasını diliyoruz. " dedi.

"BAŞKANIMIZ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR"

Ediz Öztürk'ün "MHP'nin İlçe Başkanı olarak Aliağa'yı şu anda nasıl görüyorsunuz?" sorununa cevap veren Aydemir, "Ben Aliağa'ya yapılan hizmetlerle ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Aliağa'ya yapılan hizmetlerle ilgili bilgi almak istiyorsanız size tavsiyem Belediye Başkanımızı bu programa davet edin, o anlatsın. Kendisi size bu konularda daha sağlıklı bilgiler verecektir." dedi. Ediz Öztürk'ün, "Belediye Başkanı Aliağa Basınına nedense çok soğuk davranıyor. Bu bizim bir sitemimiz, biz bu sitemimizi belediyedeki arkadaşlarımıza da ilettik. Biz, Belediye Başkanı'nın basın toplantısı düzenleyip, bizleri de çağırmasını istiyoruz" demesi üzerine Aydemir, "Belediye başkanımızın bu konularda hiçbir derdi yok. Belediye Başkanımız vatandaşa vaat ettiği projeleri ile ilgili gece gündüz çalışmalar yapıyor. Bu projeler bittikten sonra, bunların hepsinin açılışını yapıp, her türlü bilgiyi de verecektir." diye konuştu. Öztürk, bunun üzerine Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ı sıkıntılarını, hizmetlerini ve yaptığı projeleri anlatmak üzere Kahve Molası programında ağırlamak istediklerini belirterek Başkan Acar'a çağrıda bulundu.

"ALİAĞA BİR ESER KAZANDI"

Programda, fazla detayına girmeden Belediye Başkanı Serkan Acar'ın yaptığı hizmetlere değinen Abdurrahim Aydemir, "Avcı Ramadan'ın eski halini biliyorsunuz. Atıl vaziyette olan bir yeri Belediye Başkanımız ne kadar güzel bir hale getirdi. Sanat Sokağı’nın eski halini de biliyorsunuz. İnsanlarımızın trafikten dolayı yürüyemediği bir yerdi. Başkan Sanat Sokağı'nı yaparken çok zorlandı. Esnaf şikayetçi oldu, vatandaş şikayetçi oldu. Ama şu an gelinen noktada hepsi memnunlar. Arka plajlar bölgesine Ağapark yapıldı. Orası da mezbelelik bir yerdi. Ama şimdi Aliağa şimdi bir eser kazandı. Aliağa Küçük Sanayi Sitesi hurdalıktı. Her taraf pislik içindeydi. Belediye Başkanımızın yapmış olduğu çalışmalarla burası Türkiye'nin en büyük yeşil alanına sahip bir küçük sanayi sitesi haline geldi. İzmir Caddesi de aynı şekildi. İzmir Caddesi her belediye başkanın süper projesiydi. Ancak kimse burayla ilgili çalışma yapmaya cesaret edemedi. Şimdi baktığınızda esnafımız rahat. Keşke 100 metre, 200 metre daha uzun olsaydı." diye konuştu.

"MHP'NİN İÇİNDE OLDUĞU BİR DAVADA TÜRK MİLLETİ'NİN MENFAATİ VARDIR"

Konuşmasında, 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde parti olarak yaptıkları çalışmalardan da bahseden MHP İlçe Başkanı Aydemir, "16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması öncesinde köylerimizi ve mahallelerimizi geziyoruz. Yapılacak değişikliklerin neler olduğunu halkımıza anlatıyoruz. Vatandaşın kafasındaki algı artık değişmeye başladı. Eskiden 'Cumhurbaşkanına bu kadar yetki verilir mi?' diye yanlış bir algı vardı. Milletimizin içi rahat olsun. MHP'nin içinde olduğu, destek verdiği bir anayasa değişikliğinde mutlaka milletin menfaati vardır. Yapılmak istenen değişiklikle her şeyden sorumlu bir cumhurbaşkanımız olacak. Vatandaşımızın korkuya, paniğe kapılmasına gerek yok. Biz MHP olarak elimizi taşın altına koyduk. Cumhuriyetimizin ve Türk Milletinin bekası için evet diyoruz. Ben daha önceki açıklamalarımda da bunu söyledim. Keşke CHP Genel Başkanı da bu değişiklik paketi hazırlanırken görüşmelere katılsaydı. Bu konuda bir uzlaşma sağlansaydı. Ama olmadı, CHP katılmadı. Eğer Anayasa Değişikliği Paketi'nde üç parti uzlaşmış olsaydı referandumdan daha sağlıklı bir sonuç çıkardı. Toplumun geniş bir kesiminin kabul edeceği, razı olacağı bir anayasa değişiklik paketi hazırlanmış olurdu. Bu şekilde olunca toplum biraz kutuplaşmaya gitti. Ama içleri rahat olsun. MHP'nin içinde olduğu bir davada kesinlikle Türk Milleti'nin menfaati vardır."dedi.

"MUHALEFET ETMENİN GEREĞİ YOK"

MHP içerisindeki "hayır"cılarla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Aydemir, "Partimiz bu referandum sürecinden önce bir kongre sürecine girdi. Bazı isimler genel başkan adaylığı için çalışmalar yaptı. Bu süreçte de partimizde muhalif gruplar oluşmaya başladı. Şu an hayır diyenlerin ortala çıkma nedeni de bu. Partimiz iktidar partisine senelerdir muhalefet etti. Biz bunları unutmuş değiliz. Ancak bu arkadaşlarımız geçmişteki bazı söylemlere takılıp kalıyorlar. Genel Başkanımız da bu konuda açıklamalarda bulundu. Bu süreçte muhalefet etmenin gereği yok. Şu an muhalefet etmenin zamanı değil. Devletimizin ve milletimizin bekası için evet dememiz gerekiyor. Bu muhalif arkadaşlarımızı da geçmişe takılmadan evet demeye çağırıyorum. Bu değişikliğin ülkemizin hayrına olacağına inanıyorum." diye konuştu.

TANRIKULU GELECEK

Referandum sürecinde bundan sonra yapacakları çalışmalardan da bahseden MHP İlçe Başkanı Aydemir, köyleri ve mahalleleri gezerek yapılacak olan değişiklik hakkında halkı bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi. Aydemir, bu çalışmalar kapsamında önümüzdeki günlerde MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun da Aliağa'ya bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

"BİZİM ADAYIMIZ SERKAN ACAR"

Programın sonunda Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar hakkında samimi açıklamalarda bulunan Aydemir, "Belediye Başkanımızın 2017'de Aliağa'ya büyük sürprizleri var. Eğer sizin programınıza katılırsa bu sürprizlerin neler olduğunu açıklayacaktır. Benim diğer iki siyasi partinin ilçe başkanı gibi 2019'da belediye başkan adayı olma düşüncem yok. Ben MHP İlçe Başkanıyım ve bu görevi yerine getireceğim. Bizim belediye başkan adayımız belli. Biz Belediye Başkanımız Serkan Acar ile devam edeceğiz. "dedi.

"KENDİ BAŞKANLARI 35 MİLYON TL BORÇ BIRAKTI"

Ediz Öztürk'ün üç siyasi partinin ilçe başkanının katılımıyla bir program yapma çağrısıyla ilgili olarak da konuşan Aydemir, "Ben hazırım. Diğer ilçe başkanları da gelsinler, sizin programınızda konuşalım. Ama ödevlerini iyi çalışıp da gelsinler. Dedikoduyla gelmesinler. İkisini de sizin programınızda sıkıştıracağım. İkisi de Belediye Başkanımıza yükleniyorlar. CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz belediyeye 7,5 Milyon TL borçlanma yetkisi verildiğinden bahsedip duruyor. Kendi partilerinden olan belediye başkanı, giderken 35 Milyon TL borç bıraktı. Onu hiç söylemiyorlar." diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler