131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

MUSA ÇAM: “ÖN SEÇİM KOŞULUYLA ADAYIM”

24 Ekim 2018, Çarşamba 06:47

     


Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) önceki dönem İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Çam, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Musa Çam konuşmasında ‘ön seçim’ çağrısını vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) önceki dönem İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Çam, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’na ziyarette bulundu.

“31 Mart 2019 Yerel Seçimleri bir tarihi seçimdir”

Konuşmasına tüm aday adaylarına başarılar dileyerek başlayan Musa Çam, “Toplam 160 gün sonra tarihi bir seçimle karşı karşıyayız. 24 Haziran’da yapılan seçimle Türkiye’de rejim değişikliği gerçekleşmiştir. Parlamenter demokrasiden, adı başkanlık olan ucube ve Türkiye’ye özgü olduğu söylenen bir tek adamlık rejimine dönüştü. Eğer bu yerel seçimlerde de yine referandum ve milletvekili seçimlerinde elde ettikleri gerek tek başına, gerekse Cumhur İttifakı olarak elde edecekleri sonuçlar Türkiye açısından, yerel yönetim açısından hem de genel iktidar açısından bir rejim değişikliğinin onaylandığını görmüş olacağız. O nedenle olaylara sadece bir belediye başkanlığı, meclis üyeliği seçimi olarak görmememiz gerekiyor. Kendimizi ve örgütümüzü buna göre düzenlememiz gerekiyor. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri bir tarihi seçimdir. Bizim yolumuzu yeni baştan buna göre düzenlememiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Ön seçim olursa benim adaylığımı değerlendirin”

Siyasi hayatından bahsederek sözlerine devam eden Musa Çam, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun ‘Şimdi Veda Zamanı’ dediği saate kadar başkan adaylığını düşünmüyordum. Aziz Bey 15 yıl çok güzel hizmetler yaptı. Bu yüzden teşekkürler ediyoruz ona. Bunun ardından ben de geçen hafta Cuma günü evraklarımı verip aday adaylık başvurumu yaptım. Aday adaylık başvurumu yaparken de şart koydum. Ön seçim olursa benim adaylığımı değerlendirin. Eğer ön seçim yoksa benim adaylığım geçerli değildir. Sadece ön seçim koşuluyla adayım. Öbür türlü karar verilirse atama yapılacak denirse, ben bu görevi kabul etmeyeceğim. Biz sol bir partiyiz. Demokrat bir partiyiz.” diyerek ön seçim çağrısında bulundu. Sözlerini tamamlayan Musa Çam partililerin sorularını yanıtladıktan sonra parti binasından ayrıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler