131019098
29 Mart 2024, Cuma

YERELDE İTTİFAK YOK

24 Ekim 2018, Çarşamba 06:48

     


Partisinin grup toplantısında "Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye hazırız" diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli sonrasında bir açıklama daha yaptı. Bahçeli, "Cumhur ittifakı duruyor, yerelde ittifak yok" dedi. Bahçeli'nin açıklamalarının ardından parti grubunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da "O zaman biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz" yanıtını verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Parti olarak 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır. Kendi yolumuzu sadece kendimiz çizeceğiz" dedi. Bahçeli grup toplantısı sonrası yeni bir açıklama yaparak "Cumhur ittifakı duruyor, yerelde ittifak yok. Her seçim bölgesinde kendi adayımızı açıklayacağız. İstanbul'da aday çıkaracağız" ifadesini kullandı.

“MHP olarak kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız”

Bahçeli, parti grubunda gündeme bomba gibi düşen şu açıklamaları yaptı; "Biz teklifimizi sunduk, karar TBMM'nindir. Kararlarına saygı duyarız ancak MHP tekliften asla taviz vermeyecek. Özgürlük bir insan hakkıdır. MHP olarak kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız. Hiçbir ittifak bir tarafın reddedilmesiyle, yok sayılmasıyla ayakta kalamayacaktır. Hiçbir ittifak daha diğer tarafın dayatmasıyla, parmak sallamasıyla yaşamayacaktır. Hiçbir ittifak çatladı, çatlıyor ihbarlarıyla, şartların kollanmasıyla varlığını devam ettiremeyecektir. AK Partisi içinde ittifakı dinamitlemek isteyenler taklalar atabilirler. Yasal zemin aramaya son vermenin vakti gelmiştir."

“Herkes kendi yoluna”

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yerel seçimde ittifak yapmayacaklarını açıklamasının ardından partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "O zaman biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz" yanıtını verdi. Erdoğan, “Türkiye siyasi işbirlikleri hususunda yeni bir döneme girdi. Bu işbirliği zemininin çok önemli katkısı olmuştur. MHP ile yeni yönetimin hayata geçirilmesi sürecinde son olarak 24 Haziran’da çok verimli bir ittifak sergiledik. Cumhur İttifakı adını verdiğimiz bu zemini hazırlayan milletimizdir. Milletimizin sesine kulak verdik ve samimi bir dayanışma içinde olduk. Yeni yönetim sisteminin inşası gibi temel konularda ittifak içinde olmak, iki partinin aynı çizgiyi takip etmesi beklenmiyor. AK Parti ve MHP iki ayrı partidir. Farklı düşündüğümüz konularda kendi yolumuzu takip ederiz.” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler