131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞA’DA 58 BİN 219 SEÇMEN VAR

25 Mart 2015, Çarşamba 10:40

     


7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. dönem milletvekili genel seçimlerinde oy kullanacak seçmenlerin 14 Mart tarihinde askıya çıkan seçmen listeleri 29 Mart 2015 Pazar günü askıdan inecek. Okul ve muhtarlık binalarında 14 Mart tarihinde askıya çıkan seçmen listelerine göre cezaevi dâhil Aliağa’da 58 bin 219 seçmen bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl 29 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde 56 bin 638 seçmeni bulunan Aliağa’da Nüfusa Dayalı Adres Kayıt Sistemi kayıtlarına göre bir yıl içerisinde seçmen sayısı bin 581 kişi arttı.Askıya çıkan seçmen listelerine göre 10 bin 769 ile en çok seçmen Yeni Mahalle’de bulunurken, 50 seçmen sayısı ile en az seçmen Çoraklar Mahallesi’nde bulunuyor.

SEÇMEN LİSTELERİ 29 MART PAZAR GÜNÜ ASKIDAN İNECEK

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, seçmenlerin listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesinden de kontrol edilebileceğini hatırlattı. Aynı zamanda, askıya çıkan listelerdeki bilgilerde yanlışlık veya eksiklik olanların, askı süresi içinde yerleşim yeri adresini değiştiren, seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismini bulamayanların bizzat ilgili nüfus müdürlüğüne Adres Beyan Formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurmaları gerektiği belirtildi. Aynı kişilerin, nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı adres beyan formunun bir örneğini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekiyor.

ENGELLİLER FORM DOLDURACAK

Görme ve ortopedik engelli seçmenlerin, 27 Mart 2015 tarihine kadar engellilik beyan formu doldurarak kendileri veya bir yakının İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na veya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerekiyor.

Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına dair belge alıp, ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurarak, tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneğini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekiyor. (Nezehat Avcı)







 
Son Eklenen Haberler