131019098
26 Nisan 2024, Cuma

NAZAN ÜLKÜ İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

25 Mart 2015, Çarşamba 10:11

     


Nazan Ülkü Anadolu Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldığını açıkladı.

Anadolu Partisi Aliağa İlçe Parti Başkanı Nazan Ülkü, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna yaptığı açıklamayla istifa ettiğini açıkladı. Ülkü açıklamasında, Emine Ülker Tarhan’ın ve Anadolu Partisi’nin isimsiz ve unvansız bir neferi olarak mücadelesine devam edeceğini hatırlattı.

Anadolu Partisi’nin Aliağa örgütlenmesinde Kurucu İlçe Başkanı olarak görev yapan Ülkü, istifa kararının gerekçesini sunduğu açıklamasında, “Yeni bir siyaset anlayışı ile yola çıkan, kokuşmuş düzenin parçası olmamak adına çıkış yolu arayanlara umut kapısı olmuş bir partide gördüklerim ve yaşadıklarım beni yol ayrımına getirmiş bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Nazan Ülkü’nün Aliağa İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladığı metnin tamamı şöyle;

KAMUOYUNA…

Hepinizin bildiği üzene; siyasete girdiğim andan itibaren yakından takip ettiğim, duruşunu ve siyasi görüşünü kendime yakın hissettiğim için Sayın Emine Ülker Tarhan’ın partisinin Aliağa örgütlenmesinde Kurucu İlçe Başkanı olarak görev aldım.

Anadolu Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirmek için bu güne kadar elimden gelen her türlü çabayı ve özveriyi gösterdim. Bu konuda bana yardımcı olan, desteklerini esirgemeyen, benimle birlikte taşın altına elini koyan tüm İlçe yöneticisi arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Ancak;

‘Eğri cetvelle doğru çizgi çizilemeyeceğini’ bir kez daha tecrübe etmiş bulunmaktayım. Sayın Tarhan’ın, belki de seçime girme hakkını kazanma telaşıyla kendisine yol arkadaşı olarak belirlediği kişilerin, hasbelkader il ve ilçe yönetimlerine atanan isimlerin davaya, vatana ve partiye ne kadar zarar verdiğini ‘kol kırılır, yen içinde kalır’ düşüncesiyle örgüt içinde yetkili kişi ve birimlere defalarca anlatmama rağmen bu konuda geleceğe yönelik olumlu bir adım atılmamış, herhangi bir gelişme olmamıştır.

Sizlerin de takdir edeceği gibi, siyaset bir ekip işidir. Sırtınızı dayayacağınız insanların sizi sırtınızdan hançerlediğini bile bile aynı ekiple, şevk ve azimle çalışabilmek mümkün değildir.

Yeni bir siyaset anlayışı ile yola çıkan, kokuşmuş düzenin parçası olmamak adına çıkış yolu arayanlara umut kapısı olmuş bir partide gördüklerim ve yaşadıklarım beni yol ayrımına getirmiş bulunmaktadır.

Kirli siyasi oyunların ve entrikaların, kapalı kapılar ardında yazılan senaryoların bugüne kadar ne aktörü, ne senaristi, ne de seyircisi oldum. Kabul edemeyeceğim hal ve davranışlar nedeniyle, Anadolu Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı görevinden üzülerek ve istemeyerek istifa ediyorum.

Bugünden itibaren, Sayın Emine Ülker Tarhan’ın ve Anadolu Partisi’nin isimsiz ve ünvansız bir neferi olarak mücadeleme devam edeceğim. Halkın en umutsuz olduğu bir zamanda umut kıvılcımı olarak ortaya çıkmış olan bu siyasi hareketin, kişisel menfaat ve siyasi çıkar beklentisindeki birtakım kişilerin elinde parlamadan sönmesine engel olmak için, üzerime düşen ne ise, dün olduğu gibi bugün ve yarın da yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

“Düzgün ve ilkeli siyaset”in hak ettiği konuma gelmesi için Sayın Genel Başkanım Emine Ülker Tarhan hanımefendinin çizdiği yoldan sade bir üye olarak yürümeye devam edeceğim.

Umudum, bu yolda en kısa sürede “doğru” yol arkadaşlarının tespit edilerek ayrık otlarının temizlenmesi, bizi yolumuzdan edecek, hedefimizden uzaklaştıracak kişilerin bir an önce partiden uzaklaştırılmasıdır.

“Temiz siyaset”i temiz insanlarla inşa edeceğimiz günlerin özlemiyle, bugüne kadar yanımda duran, bana desteklerini esirgemeyen tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Saygılarımla

Nazan ÜLKÜ

Anadolu Partisi

Aliağa İlçe Eski Başkanı

Haber: Emel Oturak







 
Son Eklenen Haberler