131019098
23 Nisan 2024, Salı

MHP'Lİ ŞANLI, "PKK İLE ANAYASA YAPILMASINA SESSİZ Mİ KALSAYDIK"

25 Mart 2017, Cumartesi 07:00

     


MHP Teşkilatlardan Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Sait Şanlı, partisinin Aliağa İlçe Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada Anayasa Değişikliği Referandumuna gelinen süreci anlattı. Şanlı, Ak Parti'ye destek oldukları için partilerini eleştirenlere, "PKK ile anayasa yapılmasına sessiz mi kalsaydık" dedi.

MHP İzmir İl Yöneticileri, partilerinin Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek Anayasa Değişikliği Referandumu'nda neden evet denilmesi gerektiğini anlattılar. Konuyla ilgili olarak MHP Aliağa İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Başkan Vekili Veysel Şahin, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sait Şanlı, İl Başkan Yardımcısı Bahadır Altınkeser'in yanı sıra Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Yaşar ve çok sayıda partili katıldı.

"SEBEP SONUÇ İLİŞKİSİNİ TAHLİL EDEMEZSEK İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYIZ"

MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir'in açılış konuşmasının ardından Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sait Şanlı, Türkiye'yi Anayasa Değişikliği Referandumu'na getiren süreç ve yakın tarihte yaşanan olaylar ile ilgili bilgiler verdi. Şanlı, "Neden evet diyoruz, ya da neden evet demeliyiz, bunu anlatmak için buradayız. Bu duruma nasıl gelindi, neler yaşandı, bunları konuşamazsak, yani sebep sonuç ilişkisini iyi tahlil edemezsek işin içinden çıkamayız. Bundan 3 yıl önce anayasamızdan Türklük ifadesi çıkarılıyor, dağlara taşlara yazılan 'Ne mutlu Türküm diyene' yazıları sökülüp atılıyor, terörist başı Apo, İmralı'dan dayatmalarda bulunuyor, söyledikleri harfiyen yerine getiriliyordu. Akılsız bunaklar akil diye şehirlere salınıp, toplantılar yapıp, PKK'yı aklamaya, Apo denilen eli kanlı katil ve yandaşlarını masum çocuklarmış gibi göstermeye çalışıyorlardı. Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise İmralı canisine ev hapsi dahil her şeyi konuşabiliriz diyordu. Bütün bu gelişmelerin karşısında diğer siyasi partilerden ses seda çıkmazken MHP ve onun bilge lideri bu gidişe dur diyor, kapalı kapılar ardında yaşananları Türk Milleti’ne anlatmaya çalışıyordu. 7 Haziran seçimlerinde Türk Milleti çözüm süreci denilen zırvaya dur deyip, Ak Parti'yi tek başına iktidardan indiriyordu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise çözüm sürecine destek veren bütün siyasilere meydan okuyordu." dedi.

“MESELEYE EL ATARAK, BELİRSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRDIK"

Bu yaşananlar hatırlanmazsa, iyi tahlil yapılmazsa, meselenin tam olarak anlaşılıp kavranamayacağını ve sağlıklı bir neticeye varılamayacağını ifade eden Şanlı, "Her zaman devletim ve milletim diyen, asla bu yoldan ayrılmayan MHP’nin, meseleye el atarak bu kanayan yarayı sarması, milletimizin menfaati doğrultusunda bir yol haritası çizerek bu belirsizliği ortadan kaldırması gerekiyordu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin şartları netti. Anayasa'nın ilk 4 maddesi değişmeyecekti. Devletin ayarları ile oynanmayacak, milletin geleceği riske atılmayacaktı. Yani Türklük tartışılmayacak, birlik bozulmayacaktı. Ak Parti 3 sene önce yapmayı istediği anayasayı törpüleye törpüleye yeni bir anayasa metni oluşturmuş, bu metinde Türk Milletinin bütünlüğü korunuyor, parlamento işlevini sürdürüyor, güçler ayrılığı ilkesi devam ediyor, başkanlık sistemi rafa kalkıyordu. Milli iradenin tecelli noktası olan gazi mecliste bir oylama yapacaktı. Ya bu metin 360 oyla geçecek, ya 330 oyla millete gidecek, ya da 330'un altında kalarak bu tartışmalar, kaos ve kargaşa devam edecekti. Yine MHP önce milletim ve devletim diyerek, geçmişte yaşamış olduğu haksızlıklara rağmen Ak Parti'ye el uzatarak anayasa metninin 330 oy alıp meclisten geçmesini, yani referanduma gidilmesini sağlıyordu. Milletin kaderini etkileyecek bir kararı Türk Milletinin vermesini isteyerek bu kararın meclisten geçmesini sağlıyordu." diye konuştu.

"MHP ÜLKE GELECEĞİNİN GARANTİSİDİR"

Yaşanılan bu süreçte, MHP'nin anayasa değişikliği ile ilgili AK Parti'ye destek olmasının eleştirilmesine de cevap veren Sait Şanlı, "MHP yıllardır dile getirdiği endişeleri bir kenara bırakıp, PKK ile Anayasa yapılmasına sessiz mi kalsaydı. Anayasa'dan Türklük çıkarılsa, terörist başına af mı getirilseydi. Türk Milleti bölünse, paramparça mı olsaydı. Hep söyledik, yine söylüyoruz. MHP ülke geleceğinin garantisi, Devlet Bahçeli ise Türkiye Cumhuriyeti'nin sigortasıdır. Ülkücüler var oldukça bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler