131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

Akbulut’tan, Acar’a bir cevap daha: “OYUNCULUĞU İYİ ÖĞRENMİŞSİN”

25 Nisan 2016, Pazartesi 06:16

     


Belediye Başkanı Serkan Acar, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz arasındaki cami polemiği devam ediyor. Yaşar Akbulut, sosyal medya hesabında bir açıklama daha yayınlayarak Acar'a "Kanunları bile bile insanları aldatıyorsun; hamaset yapıyorsun." dedi.

Aliağa Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısının ardından, Belediye Başkanı Serkan Acar ve Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut arasında başlayan, daha sonradan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın da dahil olduğu camilere yardım konusundaki tartışmalar giderek büyüyor. Tarafların konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Belediye Başkanı Serkan Acar’ın sosyal medya hesabında bir video yayınlayarak Ak Parti ve CHP’ye göndermelerde bulunmasının ardından, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da bir açıklama yayınladı.

“KEŞKE HİZMET İÇİN GAYRET GÖSTERSEYDİN”

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla, algı operasyonu yapıp halkı yanıltmaya devam ettiğini söyleyen Akbulut, “Yaptığı yanlışları, iftiraları, kanun maddeleriyle ispat etmemizden o kadar rahatsız oldu ki, erdem gösterip Aliağa halkından özür dilemek yerine, yine algı operasyonlarına girişti. Keşke bu polemikler olmadan birlikte hizmet etmek için bizim kadar gayret gösterseydin. Tüm halkımızdan özür dileyerek yaptığı bu algı operasyonlarına siz Aliağalıların gerçekleri öğrenmesi adına cevap vermek istiyorum” dedi.

“DENETİM UZMANLARI İSTEDİ”

Daha önceki iki açıklamasında da söylediğini, Belediyenin camii ve okullara yardım yapması için yetki verilmesine gerek olmadığını vurgulayan Akbulut, “5393 sayılı belediye kanununun 14. maddesinin (b) bendinde ve ayrıca Sayıştay Temyiz Kurulu Kararlarının 5270/1 kararında çok açık ve net bu yetki verilmiş. Yine söylüyorum, böyle bir yetki talebine ihtiyaç olmadığını, kanunların bu yetkiyi verdiğini bilmiyorduk. Bunun içinde tekrar halkımızdan özür diliyorum. Buna rağmen biz bu yetkiyi 2015’in 9. ayındaki meclis toplantısında verdik. Konuyu, denetim uzmanları raporlarında kanuna uygun olmadığını görüyor ve CHP meclis üyeleri de 2016’nın Nisan ayı meclisinde bu yanlışın düzeltilmesini istiyor. Bizim Meclis üyelerimiz de buna onay veriyor. Çünkü doğru olan bunun düzeltilmesi” ifadelerini kullandı.

“TİYATROCULUĞU İYİ ÖĞRENMİŞSİN”

Belediye Başkanı Acar’ın, ‘Tansu Kaya ve Turgut Oğuz’a da bu yetki meclis tarafından verilmiştir’ dediğini ifade eden Akbulut, “Doğru verilmiş. Çünkü o tarihlerde bu yetkiyi kanunen meclisin vermesi gerekiyordu. Bunu da iyi biliyorsun yine algı operasyonu yapıyorsun. Bu madde 12.11.2012 tarihli ve 6360 Sayılı Kanunun 17. Maddesine ‘mabetlerin yapımı, bakımı, onarımını yapabilir’ ibaresi eklenerek düzeltilmiştir. Yani bahsettiğin başkanlara bu yetki meclis tarafından verilirken bu ibare yoktu. Dolayısı ile 2012’de bu ibare eklendi. Bunları bile bile insanları aldatıyorsun. Sayın Belediye Başkanı Serkan Acar; hamaset yapıyorsun. Aliağa’ya getirdiğin meşhur oyuncu, sanat danışmanından tiyatroculuğu, oyunculuğu iyi öğrenmişsin. Mecliste çıkıyorsun kanunu bildiğin halde ‘eğer camiye ve okula yardım ediyorum diye cezaevine gireceksem, içeri atarlarsa onur duyarım, ödenek çıkarsa öderim’ gibi laflar ederek şov yapıyorsun. İnsanların zekası ile aklıyla dalga geçiyorsun. Aynı senin gibi düşünen ve insanların aklıyla, zekası ile dalga geçen CHP bugün Türkiye’de iktidar olamıyor. 2014 yerel seçimlerinde CHP ile yaptığın ortaklığı da kimseye unutturamazsın” dedi.

“ZARAR GÖRSEM DE DEVAM EDECEĞİM”

Acar’ın, ‘İlçe Başkanı Yaşar Akbulut şahsi gelecek planları ve ikbal hesapları yaparak, 2019’da Belediye Başkan adaylığı için bunları yapıyor’ dediğini kaydeden Akbulut, “Hangi adaylığı düşünen siyasetçi seçime 3 yıl varken bu tartışmaların içine girerek kendini yıpratır. Şunu unutmayın; ben Ak Partinin bir neferiyim. Benim için makamlar değil inandığım değerler önemlidir. 2019 yerel seçimleri geldiğinde partim ve halkımız, beni ya da bir başka dava arkadaşımı aday yaptığında, 2014 yerel, 2015 genel seçimlerinde çalıştığım gibi, Cenab-ı Allah ömür verirse çalışacağım. Bugün Aliağa’nın bir evladı, görevi başındaki bir ilçe başkanı olarak bu memlekete hizmet etmeye ve siyaseten bana ne kadar zarar verse de, doğruları savunmaya ve anlatmaya devam edeceğim. Kurucu Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Makam kaygısı duymadan, 2019 hayallerinizi bir tarafa bırakıp, Aliağa’ya, sizi Şehri Emin diye seçen bu insanlara eser bırakmaya davet ediyorum. Biz gereğini yapıp, Avcı Ramadan ve Arka Plajlar'daki Ağa Park projelerine destek verdiğimiz gibi, bundan sonrada doğru olarak yapacağın her projeye destek vereceğimizin altını tekrar tekrar çiziyorum” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler