131019098
17 Nisan 2024, Çarşamba

İYİ PARTİ VE CHP İÇİN NE DEDİLER?

25 Nisan 2018, Çarşamba 06:41

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve HDP İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçişini yorumladı.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan dün CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçişini Aliağa Ekspres’e yorumlamışlardı. Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve HDP İlçe Başkanı Hüseyin Özcan da bugün konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kazım Sayın (Ak Parti): “Bu tür ittifakların yaşanması doğaldır”

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, seçim sürecinde bu tür ittifakların olabileceğine dikkat çekerek, “Partiler arasında bu tür ittifak durumlarının yaşanması doğaldır. Partimiz de bu süreçte MHP ile birlikte hareket ederek Cumhur İttifakı’nı oluşturdu. MHP, milletimizin talep ettiği milli birlik ve beraberlik ruhunu siyasi ve sosyal seviyede muhafaza etmek, iç ve dış tehditlere karşı daha dirençli olmak amacıyla Ak Parti ile birlikte hareket etti. Halkımızın, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a getirilecek yeni sistemle yeniden görev vereceğine inanıyorum. Allah hayırlı, uğurlu bir seçim nasip etsin.” dedi.

Abdurrahim Aydemir (MHP): “Yaptıkları davranışın adını kendileri koysun”

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir de, Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin, ülkeyi içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmak için Ak Parti ile birlikte hareket ederek 24 Haziran'da erken seçim kararı aldığını belirtti. Aydemir, “İki siyasi parti Cumhur İttifakı adıyla bir araya gelerek ülkemizin geleceği için örnek bir duruş sergilemiştir. Cumhur İttifakı 24 Haziran’da beklediği sonucu alarak ülkemizi içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmak için yeni bir sistem getirecektir. Bu süreçte her siyasi parti birbiriyle ittifak yapabilir. Bu normal bir durum. Ancak CHP ve İYİ Parti’liler MHP’nin Ak Parti ile yaptığı ittifaka çok çirkin yakıştırmalar yapmışlardı. Bize bu çirkin yatıştırmaları yapanların 15 milletvekilini emri vaki ile istifa ettirip İYİ Parti’ye katılmasını istemesi ne kadar demokratiktir. Diktatörlükten bahsedenlerin bunu yapması manidardır. Bu yaptıkları davranışın adını kendileri koysun, benim söylemeye dilim varmıyor. Bizim yolumuz ve hedefimiz bellidir. Biz memleketimizin birliği ve bütünlüğü için Yenikapı ruhuyla hareket ediyoruz. Devletimizin daha güçlü olması için Cumhur İttifakının içerisindeyiz.” dedi.

Hüseyin Özcan (HDP): “İktidarın oyununu bozmuş oldular”

HDP Aliağa İlçe Başkanı Hüseyin Özcan da, CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçişi ile ilgili olarak, “Bu erken seçim değil, baskın bir seçim. Mevcut iktidar, ortağı ile beraber paniklemişti. Erken seçim kararı ile muhalefetteki partileri hazırlıksız yakalayıp baskın seçim yapmak istediler. Onların bu hamlesine karşılık CHP ve İyi Parti’de bir hamlede bulundu. CHP’nin İYİ Parti’nin de seçime girmesinin önünü açması demokrasi açısından bakılırsa iyi bir şeydir. Keşke bu demokrasi kültürünü milletvekillerimizin anti demokratik bir şekilde dokunulmazlıkları kaldırılırken de gösterebilseydiler. HDP olarak, tüm bu yaşananlara rağmen 24 Haziran’da mevcut iktidara son darbeyi vurarak bu kötü gidişatı iyi bir yola evireceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler