131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

VEKİLLERİMİZ YEMİN ETTİ

25 Haziran 2015, Perşembe 09:59

     


TBMM'de yeni dönem başladı. Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından 25. dönem milletvekilleri yemin etti. Yaptığı açılış konuşmasında Baykal'ın, "Geçici genel başkanınız olarak ilk andı ben içiyorum" demesi üzerine Meclis Genel Kurulu'nda gülüşmeler oldu. Baykal, yaptığı konuşmada, "Milletin takdir ettiği uzlaşmayı partilerimizin işletmesi gerekiyor. Uzlaşma elbette hukuk, ahlak ve yurtseverlik temelinde olacaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara milletvekilleri yemin etmeden önce Atatürk için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından TBMM’den ayrıldı.

İLK YEMİNİ KARABURUN YAPTI

Abdullah Öcalan'ın yeğeni HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, geçici katip üye sıfatıyla TBMM Başkanlık Divanı'nda görev aldı. Geçici Başkan Baykal ile Öcalan'ın aynı karede yer aldığı fotoğraflar, günün önemli anlarından biri oldu. Genel Kurul'da ilk yemini AK Parti Bursa Milletvekili engelli Bennur Karaburun yaptı. Karaburun'un kürsüye gelmesi için rampa hazırlandı. Karaburun'un yemin etmesinin ardından rampa görevliler tarafından kürsünün önünde alındı. Daha sonra 25. Dönem milletvekilleri sırayla yemin etmeye başladı.

MİLLETVEKİLLERİNİN ETTİĞİ YEMİN METNİ

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

İZMİR’İN 25. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ

25. Dönem Milletvekilleri Yemin Törenine katılarak göreve başlayan İzmir Milletvekilleri ve partileri şöyle: Zeynep ALTIOK (CHP), Mustafa Ali BALBAY (CHP), Tacettin BAYIR (CHP), Musa ÇAM (CHP), Aytun ÇIRAY (CHP), Hamza DAĞ (AK Parti), Müslüm DOĞAN (HDP), Veysel EROĞLU (AK Parti), Fatma Seniha Nükhet HOTAR (AK Parti), Kemal KILIÇDAROĞLU (CHP), Hüseyin KOCABIYIK (AK Parti), Murat KOÇ (MHP), Ertuğrul KÜRKCÜ (HDP), Ahmet Tuncay ÖZKAN (CHP), Özcan PURÇU (CHP), Aslan SAVAŞAN (MHP), Selin SAYEK BÖKE (CHP), Kamil Okyay SINDIR (CHP), Kerem Ali SÜREKLİ (AK Parti), Cemil ŞEBOY (AK Parti), Ahmet Kenan TANRIKULU (MHP), Zekeriya TEMİZEL (CHP), Mustafa İbrahim TURHAN (AK Parti), Nesrin ULEMA (AK Parti), Oktay VURAL (MHP), Ali YİĞİT(CHP).    (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler