131019098
29 Mart 2024, Cuma

CHP'Lİ BİRLİK ALİAĞA'DA PROJELERİNİ ANLATTI

26 Şubat 2015, Perşembe 11:00

     


Cumhuriyet Halk Partisi 2. bölge Milletvekili aday adayı Mehmet Birlik, Aliağa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle buluştu. Milletvekili olması durumunda yapacaklarını sıralayan Birlik, partililerden destek istedi.

DURMAZ, ''BİRLİK, BAKIRÇAY BÖLGESİ'NDE SÖZ SAHİBİ OLABİLECEK BİR DONANIMA SAHİP''

CHP Aliağa İlçe Örgüt binasında yapılan toplantının açılış konuşmasını CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz yaptı. Durmaz, ''Partimizin Ödemiş'teki en önemli taşıyıcılarından biri olan ve çiftçilikle uğraşmaya devam eden Mehmet Birlik ağabeyimiz, şüphesiz ki bölgenin sorunlarını iyi biliyor. Aynı zamanda tarım sorunları konusunda Ödemiş ile benzerlik gösteren Bakırçay Bölgesi'nde de söz sahibi olabilecek nitelikte biri. Biz de CHP Aliağa İlçe Örgütü olarak değerli ağabeyimiz Mehmet Birlik'e çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz'' diyerek sözü 2. bölge Milletvekili aday adayı Mehmet Birlik'e bıraktı.

BİRLİK,''ÇİFTÇİ SENDİKALARI KURULMALI''

Birlik, Türkiye'nin tarım ülkesi olduğunun altını çizerek, milletvekili olması durumunda ilk işinin, köylerde üretim, şehirlerde tüketim kooperatifleri kurdurmaya çalışmak olduğunu söyledi. ''Küçük Menderes ve Bakırçay'daki çiftçilerin sendikasının kurulması gerekiyor. Bu konuda da gerekli girişimleri yapacağım. Örgütlerimiz bizi değerlendirecek ve uygun gördükleri takdirde aday gösterilirsek üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız” diyen Birlik, tarım konusundaki girişimlerinin yanı sıra esnafın, işçinin ve diğer kesimlerin sorunlarına da yöneleceğini ekleyerek partililerden destek beklediğini ifade etti.

MEHMET BİRLİK KİMDİR?

Mehmet Birlik, 1949 yılında İzmir’in Ödemiş İlçesine bağlı Yeniköy’de doğdu. 23 yaşında Ödemiş Yeniköy Toprak ve Sulama Kooperatif Başkanlığı’na seçilen Birlik, 17 yıl Kooperatif Başkanı olarak görev yaptı. Görevine devam ettiği sırada 1989-1999 yılları arasında İl Genel Meclisi Üyeliği'ne seçilince Kooperatifteki görevinden ayrıldı. İl Genel Meclis üyeliği devam ederken SHP’den İlçe Başkanlığı görevine seçilen Birlik, 2000-2002 yılları arasında İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2014 yılında ise Ödemiş CHP Olağanüstü İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanlığı görevinden 25 Aralık 2014 itibariyle Milletvekili Aday Adayı olması dolayısıyla istifa etti. Hala CHP üyesi olan Birlik, evli ve 2 çocuk babası. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler