131019098
29 Mart 2024, Cuma

CHP’DE TAKVİM AÇIKLANDI

26 Haziran 2015, Cuma 10:38

     


Genel seçimlerin ardından kongre sürecini başlatan Cumhuriyet Halk Partisinde kongreler takvimi açıklandı. Takvime göre İlçe kongreleri 28 Eylül-25 Ekim tarihleri arasında, İl Kongreleri de 11 Kasım-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

7 Haziran Genel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından, daha önce genel seçimler sebebiyle bir yıl süreyle ertelenen Kongre süreci CHP’de start aldı. Geçtiğimiz hafta CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin tarafından Haziran ayı içinde başlatılacağı duyurulan kongre sürecinin nasıl işleyeceğine ilişkin takvimde açıklandı. CHP genel merkezi tarafından İl ve İlçe Başkanlıklarına gönderilen takvime göre süreç, 20 Haziran tarihinde üye listelerinin hazırlanmaya başlanması isteğiyle başlatılmış gözükürken, diğer önemli tarihler ise şöyle; 20 Temmuz Üye çizelgelerinin Genel Sekreterlik tarafından gönderilmesi, 28 Temmuz Üye listelerinin askıya çıkartılması, 15 Ağustos Muhtarlık Bölgesi Delege ve Önseçmen seçimlerinin başlaması, 28 Eylül İlçe Kongrelerinin başlama tarihi, 25 Ekim İlçe Kongrelerinin bitiş tarihi, 11 Kasım İl Kongrelerinin başlama tarihi, 29 Kasım İl Kongrelerinin bitiş tarihi.

“KONGRELERDEN ÇOK DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ”

Kongreler takviminin açıklanması ile ilgili olarak kısa bir değerlendirmede bulunan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Türkiye’ye demokrasiyi getirmiş parti olan CHP’nin, demokrasinin en güzel meyvelerinden olan, demokratik seçimlerden çok daha güçlü çıkacağını belirterek; “Parti örgütümüz genel seçimlerin ardından açıklanacak kongre sürecini heyecanla bekliyordu. Genel merkezimiz takvimi açıkladı ve artık tarihler belli. Bizler İzmir’de genel seçimler boyunca tüm örgütümüzle birlik beraberlik içinde, çok uyumlu bir çalışmaya imza attık. Biliyorum ki, kongre sürecinde da partimizdeki bu dayanışma artarak devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi ülkeye getiren parti olarak, demokrasinin en güzel kazanımlarından olan demokratik seçimlerden çok daha güçlü, yenilenmiş ve birliğini pekiştirmiş bir şekilde çıkacaktır. Takvim çok yeni açıklandı, elbette yönetim kurulumuzu, ilçe başkanlarımızı toplayarak tarihler konusunu ve süreci değerlendireceğiz. Bu kongre sürecinin hem partimize hem de ülkemize hayırlı olmasın diliyorum” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi kurultay tarihinin ise, İl Kongrelerinin tamamlanmasının ardından CHP Genel merkezi tarafından açıklanacağı bildirildi. (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler