131019098
19 Mart 2024, Salı

KOÇ’TAN İKTİDARA 'SAVUNMA YÜRÜYÜŞÜ' TEPKİSİ

26 Haziran 2020, Cuma 06:08

     


Saadet Partisi Aliağa İlçe başkanı Mahmut Koç, gündemde olan çoklu baro tartışmaları hakkında bir açıklamada bulundu. Koç, iktidara karşı savunma yürüyüşü yapan avukatları destekleyerek tepki gösterdi.

Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç çoklu baro tartışmaları hakkında bir basın açıklaması yaptı. Koç, "Barolar içerisinde bir takım kanuni düzenlemelere ihtiyaç var mı? Evet bunun var olduğu kanaatindeyiz. Baro içerisinde farklı görüşte bulunan kesimlerin temsilcilerinin de bulunacağı bir düzenleme yapılmalı. Varsa bir çekişme kendi içlerinde meydana gelir ama bu bütün adalet mekanizmasına yansımaz." dedi. Koç, "Bugün iktidarda bulunan arkadaşlar, avukatlara bir zaman yeşil pasaport vermeyi gündeme getirmişlerdi. Aynı avukatların bugün Ankara’ya girmesine engel oluyorlar." ifadesini kullandı.

“Yürüyüş hakkı ne yazık ki polis zoru ile engellendi”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Koç, çoklu baro tartışmaları ile ilgili olarak, "Muhterem arkadaşlar bildiğiniz üzere gündemin önemli konularından birisi de 22 Haziran Pazartesi günü vuku bulan savunma yürüyüşünde yaşananlardı. Avukatların yürüyüş hakkı ne yazık ki polis zoru ile engellendi. Ardından ise dün avukatların Ankara’ya girişine izin verildi. Bakınız adalet herkese lazım, yürüyüş hakkı anayasal bir haktır. Bunun engellenmesi doğru değildi. Bugün iktidarda bulunanlarda yarın muhalefete düşerlerse yürüyüş yapmaya ihtiyaç duyabilirler. Avukatlara yeşil pasaport vereceğiz diyen iktidarın aynı avukatları Ankara’ya sokmamaya çalışması ise siyasi bir çelişkidir. Bu iktidar artık yürüyüşe dahi tahammül edemez bir hale geldi. Burada çoklu Baro tartışmalarına da değinmek istiyorum. Biz bu tartışmaları doğru bulmuyoruz. Burada bir kamplaşma meydana gelecekse, yandaş baro karşıt baro gibi durumlar ortaya çıkacaksa bizim bugüne kadar ısrarla üzerinde durduğumuz kutuplaşma burada meydana gelir. Bizim ülke olarak en çok sıkıntı çektiğimiz konuların başında kamplaşma geliyor. Bunun hiç değilse hukukta olmaması icap eder. Barolar içerisinde bir takım kanuni düzenlemelere ihtiyaç var mı? Evet bunun var olduğu kanaatindeyiz. Baro içerisinde farklı görüşte bulunan kesimlerin temsilcilerinin de bulunacağı bir düzenleme yapılmalı. Varsa bir çekişme kendi içlerinde meydana gelir ama bu bütün adalet mekanizmasına yansımaz." ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler