131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

CHP MİTİNGİNE ALİAĞA DA DESTEK VERDİ

26 Temmuz 2016, Salı 06:32

     


15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından CHP'nin çağrısıyla Taksim Meydanı'nda “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne Aliağalı partililer de destek verdi.

Taksim'de CHP'nin çağrısıyla gerçekleştirilen "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" CHP Aliağa İlçe Yönetimi ve Emekli-Sen Aliağa Şubesi de katılım gösterdi. Aliağalı CHP'lilerin ve demokratik kitle örgütü üyelerinin destek verdiği grup, sabahın erken saatlerinde parti binası önünden kalkan araçla İstanbul'a hareket etti. Saat 16.00 sıralarında İstanbul Dolmabahçe'ye ulaşan Aliağalılar, kalabalıkla birlikte Taksim'e yürüdü.

DURMAZ, "DARBELERE KARŞI ORTAK SLOGANLAR ATILDI"

CHP’nin yanı sıra DİSK, KESK, TMMOB, Alevi Kültür ile Hacı Bektaşi Dernekleri, Halkevleri ve Birleşik Haziran Hareketi'nin de destek verdiği mitinge ilişkin detayları paylaşan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, "Önceden ayarlanmış programım nedeniyle İstanbul'a erken ulaşmıştım. Aliağalı partililerimizle miting saatinden önce alanın girişinde buluştuk ve Taksim'e coşku içinde birlikte girdik. Miting saati yaklaştıkça alan doldu taştı. Alana giremeyen çok büyük bir kitle çevreden mitingi izlemeye çalıştı." dedi. Coşkulu kalabalığın darbelere ve diktaya karşı ortak sloganlar attığını belirten Durmaz, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 10 maddelik Taksim Manifestosu'nun mitingi izleyenler tarafından coşkuyla onayladığını ifade ederken, "Genel Başkanımız Türkiye'nin darbe anlayışından tamamen çıkması gerektiğini söyledi. Geçmiş darbelerin en çok CHP'ye zarar verdiğini belirtti. CHP'nin geçmişte olduğu gibi bugünde darbelere karşı olduğunu dile getirdi. Meclisteki partilerin hepsinin darbeye karşı ortak bir duruş gerçekleştirdiğini, bunun da Türkiye demokrasi tarihi açısından önemine dikkat çekti. Demokratik ülkelerde hukukun üstünlüğünün egemen olması gerektiği, darbecilerle mücadelenin çok önemli olduğu ama bunun kişi hak ve hürriyetlerine zarar vermemesi gerektiği vurguları önemliydi." şeklinde konuştu.

"TAKSİM'İN EV SAHİPLİĞİ ÖNEMLİYDİ"

Taksim'in miting alanı olarak seçilmesinin anlamlı olduğunu belirten Durmaz, "Taksim siyasi geçmişimizde Demokrasi tarihine geçen büyük gösterilere ev sahipliği yapmıştı. Darbelere ve diktalara karşı Demokrasi'ye Cumhuriyet yanında tavır alan bu büyük mitingin siyasi tarihimizde özel bir yeri olacağına inanıyorum. Taksimde toplanan yüz binler bu ülkede darbelere halkın izin vermeyeceğini, dikta ve tek adam rejimlerinin demokrasi ve Cumhuriyet taraftarlarını yenemeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Katılan ve katılamasa da yüreği Taksimde olan tüm yurttaşlarımıza, demokrasi ve Cumhuriyet'e olan duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ederim" diye konuştu. Mitinge katılan kalabalığın alandan özgürlük ve demokrasi sloganları ile ayrıldığını sözlerine ekleyen Durmaz, "Mitin çıkışında on binlerce kişi Taksim Meydanı etrafındaki İstiklal Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi gibi çevre caddelerde yürüyüşler yaparak demokrasi ve cumhuriyet yanlısı sloganlar seslendirdi." dedi.

YEŞİLTEPE, "TAKSİM'E ÇIKMANIN GURURUNU YAŞADIK"

Emekli-Sen Aliağa olarak büyük bir coşkuyla mitinge katıldıklarını belirten Başkan Sabahattin Yeşiltepe, "CHP ve demokratik kitle örgütleri, darbeye hayır demek için Taksim'de bir araya geldi. Aliağa'dan katılan yaklaşık 15 kişiydik. Katılım buradan düşükken İstanbul'da umduğumuzdan daha kalabalık bir meydan bizi bekliyordu. Demokrasi'nin haykırıldığı ve bizlere yasaklı olan Taksim'e çıkmanın verdiği hüzünlü bir coşkuyu orada yaşadık. Herkesin elinde Türk bayrakları vardı. Taksim bir gelincik bahçesine döndü. Faşizme ve darbelere karşı ortak sloganlar atıldı. Gezi eylemeleri ve 1 Mayıs'ları tekrar yaşadık. Çav Bella'yı hep birlikte söyledik." dedi.

"AK PARTİ BİZİMLE BİRLİKTE ÇAV BELLA'YI SÖYLEYEMEZ"

Mitinge katılan Emekli-Sen Aliağa Şubesi adına açıklama yapan Yeşiltepe, mitinge AK Parti'den destek verildi söylemlerine değinirken, "AK Parti'den bir heyet de aramızdaydı. Mutlaka davete İcabet etmişlerdir. Bir grubun katılımı AK Parti'yle beraber miting yaptığımız anlamına gelmez. AK Parti bizimle birlikte Çav Bella'yı söyleyemez. İktidar partisinin destekçisi olduğumuz yönünde eleştiriler de getiriliyor ama bunları da olağan karşılıyoruz. CHP'nin ve demokratik kitle örgütlerinin oraya çıkma sebebi, darbelere olan karşıt tutumumuzdu. AK Parti destekçileri olarak değil, darbe karşıtları olarak meydanlardaydık. Yapılan oyunlara karşı sürekli de sokaklardaydık. Biz zaten oralıyız. Darbelerin acılarını hep emekçiler çekti. Bunları tekrar yaşamamak için mücadelenin içinde olmalıyız." diye konuştu.

"MANİFESTODA OLMASI GEREKENLER SIRALANDI"

Kılıçdaroğlu'nun manifestosundaki hukukun üstünlüğü vurgusunu önemli bulduğunu dile getiren Yeşiltepe, "O listede zaten olması gereken şeyler sıralandı. En önemli vurgu da hukukun üstünlüğüne yapılan vurguydu. Darbe girişimi sonrası yargılanmaların hukuki çerçevede yapılması devlet olma özelliğinin temeli. Bu yapılmadığı sürece devlet olunamaz. Demokrasi hayırlarla evetlerin buluşma noktası. Biz muhalefet gruplar olarak bu ülkenin kurtulması için mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler