131019098
28 Mart 2024, Perşembe

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: “KUZEY IRAK KONUSUNDA GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK”

26 Eylül 2017, Salı 07:13

     


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, başta Petkim olmak üzere bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Aliağa’ya geldi. Ziyaretleri sonrasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Dağ, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu ile ilgili bundan sonra da atılması gereken adımların atılacağını söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Aliağa ziyareti çerçevesinde ilk olarak Petkim’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Dağ, basına kapalı olan özel ziyaretinde Petkim yöneticileri ile görüşmelerde bulundu. Hamza Dağ, Petkim’in ardından Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve beraberindeki partililer ile geçtiğimiz yıl Ekim ayında Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in anne ve babasının evini ziyaret etti. Ziyarette şehidin babası Recep Çevik ve annesi Gülperi Çevik ile görüşen Hamza Dağ, hac vazifesini yerine getiren Çevik çiftine hayırlı olsun dileklerini ileterek ellerini öptü.

ŞEHİT ÇEVİK’İN AİLESİNİ VE ERŞAN AİLESİNİ ZİYARET

Ziyarette Çevik Ailesinin sıkıntılarını da dinleyen Hamza Dağ ve beraberindekilere kutsal topraklardan getirilen hurma ve zemzem suyu ikram edildi. Ziyarette zaman zaman duygulu anlar yaşayan şehidin annesi Gülperi Çevik’i Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ teselli etti. Dağ ve beraberindeki heyet yaklaşık 1 saat süren şehit ailesini ziyaretinin ardından İşadamı Zekai Erşan’ı evinde ziyaret ettiler. Yaklaşık 1 ay önce 19 yaşındaki oğlu Sezer Erşan’ın geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmesinden dolayı aileye taziye ziyaretinde bulunan Dağ, Zekai Erşan ve ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Dağ, taziye ziyareti sonrasında hac vazifesini yerine getiren Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir’i ziyaret etti. Dernek binasında gerçekleşen ziyarette Hamza Dağ’ı çaldıkları marş ve ilahilerle ‘Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı’ karşıladı. Derneğin çok amaçlı salonunda engelliler için düzenlenen kurslar hakkında yetkililerden bilgi alan Dağ, ardından Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir ile bir görüşme gerçekleştirdi. Erdemir, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan, engellilere yönelik hayata geçirmeyi planladıkları meslek edindirme kursları hakkında yardım istedi. Erdemir’in taleplerini dinleyen Dağ, İŞKUR İzmir İl Müdürünü telefonla arayarak Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği adına randevu aldı. Dağ, telefon görüşmesinde engellilerin projelerine yardımcı olunması yönünde İŞKUR İzmir İl Müdüründen ricada bulundu.

SORUNLARI NOT ALDI

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği’nin bahçesinde bir süre mola veren Hamza Dağ’a burada da Dernek Başkanı Erdemir’in hacdan getirdiği zemzem suyu ve hurma ikram edildi. Hamza Dağ, mola sırasında dernek üyesi engellilerle de sohbet ederek sıkıntılarını dinledi, sorunlarının çözümü için yardımcı olacağını belirterek taleplerini not aldı. Çevredeki vatandaşlarla da sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Hamza Dağ’a bir ev kadını tarafından bir bidon ev yapımı turşu hediye edildi. Engellilerle çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından dernekten ayrılan Dağ, buradan da Aliağa’nın Helvacı Mahallesi’ne geçerek parti üyesi Mehmet Emin Aydın’ı evinde ziyaret etti. Hac vazifesinden dönen Aydın’a hayırlı olsun dileklerini ileten Hamza Dağ ve beraberindekilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

“BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU YOK HÜKMÜNDE”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, ziyaretleri sonrasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. Gazetecilerin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Türkiye'nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkenin karşı olduğu bağımsızlık referandumu ile ilgili hükümetin bundan sonraki tutumunun ne olacağı yönündeki soruları cevaplayan Dağ, “Aykırı bir durum teşkil etmesi halinde müdahale etme imkanını askerimize yetki olarak vermiş olduk. Burada çok net bir şekilde irade ortaya konmuş oldu. Bu gün nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın, böyle bir girişim yok hükmündedir ve hiçbir karşılığı yoktur. Çünkü böyle bir yapının ‘Ben bölgemde bağımsızlık ilan ettim’ demek suretiyle bağımsız olması imkan dahilinde değil. Öncelikle orada sınırları çizilmiş olan bir ülke var, o ülkenin tavrı birinci etapta önemli. Burada Irak Devleti’nin çok net bir duruşu var. Anayasaya göre Irak Devleti’nin bir müdahalesi söz konusu. İkinci etapta böyle bir karar alındıktan sonra diğer ülkelerin o kurulması planlanan ülkeyi tanıma süreci var. Uluslararası hukuktaki bu tanıma müessesesini ortaya koymaları lazım. Ki, bu referandum bir anlam ifade etsin. Ancak başta komşu ülkeler olmak üzere birçok ülke de bu referandumu yok hükmünde sayıyor. Üçüncü boyutta, böyle bir yönetim ortaya çıktığında etrafına baktığınız zaman hiçbir ülkenin böyle bir durumu kabul etmeyeceği çok net ortada. Bir kere ticari bağlantı yönünden de, hayatın dışarıya yansıması yönünden de bir anlam ifade etmeyeceğini hepimiz çok açık ve net bir şekilde görüyoruz. Bölgemiz istikrarı çok arzulayan ve istikrar olması gereken bir bölge. İstikrarın en zor olduğu bir dönemde böyle bir yola gitmek doğru bir hareket değil. Biz Türkiye olarak buradaki referandumun iptal edilmesi gerektiğini defalarca söyledik. Ama buna rağmen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi böyle bir tercihe doğru gitti. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülke, bununla ilgili bundan sonra da atılması gereken adımları atacaktır.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler