131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞALI CHP’LİLER ‘BEYAZ LİSTE’ DEDİ!

26 Eylül 2017, Salı 07:10

     


Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Teşkilatı’nda yapılan merkez mahalle delege seçimleriyle partinin Aliağa'daki tüm delegeleri belirlenmiş oldu. İlçe Başkanı Özcan Durmaz'ın listesi tüm merkez mahallelerde diğer aday Sabahattin Yeşiltepe'nin "Mavi" listesine karşı açık ara seçimi kazandı

Geçtiğimiz Hafta sonu CHP Aliağa İlçe Teşkilatı iki liste ile girdiği delege seçimlerini İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın listesinden delegelerin seçilmesiyle tamamladı. Seçimlere iki liste ile giren teşkilat, merkez ilçe seçimleri ve Yenişakran ve Helvacı Mahalleleri seçimlerinin ardından, Özcan Durmaz’ın Beyaz listesinin toplam 1.079, Sabahattin Yeşiltepe’nin Mavi Liste’sinin ise toplamda 394 oy alması ile sonuçlandı. Seçimler sonrası kamuoyu ve partililerin karşısına birlikte çıkan Sabahattin Yeşiltepe ve Özcan Durmaz, birlik ve beraberlik pozu vererek birbirini tebrik etti.

‘Aliağa seçimini yaptı!’

Seçimlerde galip gelen Beyaz Liste’yi destekleyen Özcan Durmaz konuyla ilgili, “CHP Aliağa seçimini yaptı. Tüm mahallelerde beyaz listelerden seçime giren üyelerimiz kongre ve önseçim delegesi oldular. Her iki liste için emek ve oy veren tüm partililerimize teşekkür ederim. Delege seçilen arkadaşlarımızı, onurlu görevlerinden dolayı kutlarım.” dedi.

Seçimlerin örnek bir sükunet, saygı ve sevgi atmosferinde gerçekleştiğini belirten Durmaz, “Delege seçimlerimiz partimizin Aliağa’da birlik ve bütünlük içinde olduğunu, önümüzdeki yerel seçimlere, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine en hazır parti olduğunu herkese göstermiştir.” diyerek kongrede bu birlikteliğin pekişeceği mesajını verdi.

‘Seçme seçilme hakkı iki liste arasında ipotek oldu’

Seçimlerden kaybederek çıkan Mavi Liste’nin sahibi Sabahattin Yeşiltepe ise değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi; “Partimizin gerçekleştirdiği demokratik seçimde iki liste yarıştı ve Beyaz Liste kazandı. Kazanan arkadaşa başarılar diliyoruz. Bizim amacımız parti bayrağını ideoloji ve ilkelerini halkla bütünleştirmekti. Bu amaçla girdiğimiz delege seçimlerinde partililerimizin takdirine saygı duyuyoruz.”

Seçimler öncesi ‘ayrışmayacağız, bölünmeyeceğiz’ mesajları verdiklerini hatırlatan Yeşiltepe bundan sonraki süreçte de parti içerisinde mücadele etmeye ve görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerini açıkladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık seçimleri hakkında yaptığı konuşmaya göndermede bulunan Yeşiltepe, “Partinin genel merkezinden gelecek kararlar doğrultusunda ne yapacağımızı belirleyeceğiz, kaldığımız yerden devam edeceğiz.” dedi. Taleplerinin seçim öncesi çarşaf liste çıkarmak yönünde olduğunu söyleyen Yeşiltepe mavi ve beyaz olmak üzere iki liste ile seçimlere girilmesini eleştirerek, seçme ve seçilme hakkının mavi ve beyaz liste arasında ipotek olduğunu belirtti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler