131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

‘İYİ PARTİ’ KURULDU

26 Ekim 2017, Perşembe 06:21

     


MHP ile geçtiğimiz yıl yollarını ayıran Meral Akşener partisini kurdu. Partinin ismi 'İYİ Parti' olarak açıklandı. Partinin sloganı ise 'Türkiye iyi olacak' şeklinde belirlendi. Düzenlenen kurultayda Meral Akşener oy birliğiyle genel başkanlığa seçildi. Kurucular listesinde İzmir siyasetinden de 5 tanınmış isim yer aldı.

Meral Akşener'in yeni partisi dün resmen kuruldu. Partilerinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na veren Meral Akşener ve kurucu listede yer alan isimler daha sonra Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne geçti. Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki kuruluş kurultayında yeni partinin; ismi, logosu, programı ve 200 kişilik kurucular listesi de açıklandı. İsminin ‘İYİ Parti' olduğu açıklanan partinin logosu da ‘Güneş’ oldu. Logoda, etrafında sekiz çizgi bulunan güneş bulunuyor. Partinin programı da belli oldu. ‘İyi bir Türkiye’, ‘Demokrasi ve Hukuk’, ‘Toplum’, ‘Kamu Yönetimi’, ‘İç ve Dış Güvenlik’, ‘Kurumlar’, ‘Dış Politika’ ve ‘Hedefler’ başlıklı 8 ana hedeften oluşan parti programında ana slogan ise, ‘Türkiye iyi olacak’ oldu.

İYİ Parti lideri olarak konuşan Meral Akşener, kurucular kurulunun tanıtımının ardından kürsüye gelerek iktidar ve muhalefet partilerini eleştirdi. Akşener, daha sonra konuşmasına ara vererek partisinin isminin açıklanacağı klibi izledi. Partinin isminin açıklandığı esnada Akşener ve salondakiler alkışla eşlik etti. Kalabalık grup, ‘Başbakan Meral’ şeklinde slogan attı. Akşener, bu slogana ‘Ben Cumhurbaşkanı olacağım’ şeklinde cevap verdi. Kongrede Akşener oy birliğiyle genel başkanlığa seçildi. GİK ve MDK üyeleri de belirlendi.

İşte kurucular listesinde öne çıkan isimler:

ANAP’lı eski Bakan Ahad Andican. DYP’li eski Bakan Ayfer Yılmaz. DSP’li eski Bakan Suat Çağlayan. Ak Parti döneminde Merkez Bankası Başkanlığı yapan, daha sonra MHP’den vekil olan Durmuş Yılmaz. DYP’de Genel Başkan Yardımcılığı yapmış, ardından MHP’de de aynı görevde bulunmuş olan Cihan Paçacı. Ak Parti’nin kuruluş dönemindeki etkin isimlerinden Ersönmez Yarbay. MHP’li eski Bakanlardan Abdülkadir Akcan. Saadet ve Fazilet Partilerinde etkin görevlerde bulunmuş olan Mukadder Başeğmez. MHP’li eski vekil Lütfü Türkkan.

İZMİR SİYASETİNDEN 5 İSİM YER ALDI

İyi Parti kadrosunda İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, MHP İzmir İl Eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Narlıdere Belediye Başkanlığı, milletvekilliği, il başkanlığı gibi görevlerde bulunan ve yeni partinin İzmir İl Başkanlığı için en büyük aday olarak gösterilen Yıldırım Ulupınar ve İzmir Eski Milletvekili Şenol Bal da bulunuyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler