131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

İYİ PARTİ’Yİ ALİAĞALILAR NASIL KARŞILADI?

26 Ekim 2017, Perşembe 06:15

     


İyi Parti'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'nın ilgili birimine teslim eden Meral Akşener’in, yeni partisini Ankara'da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde ‘Türkiye İyi Olacak’ sloganıyla kamuoyuna açıklamasının ardından Türkiye siyasetinde çeşitli tartışmalar başladı. Parti kadrosunda İzmir siyasetinden eski milletvekilleri ve belediye başkanlarının yer aldığı İyi Parti’nin kuruluşu hakkında Aliağa kamuoyuna sorular sorduk.

‘Türkiye İyi Olacak’ sloganıyla kuruluşunu açıklayan Meral Akşener’in kurduğu İyi Parti için sokaktaki vatandaşa ne düşündüklerini sorduk. Star Rafinerisi’nde çalışan genç işçiler “Türkiye’de yeni bir partiye değil demokrasiye ihtiyaç var!” diyerek yeni kurulacak partinin kendileri gibi çalışanlar için bir faydası olduğunu düşünmediklerini ifade ettiler. Elektrikçi olarak rafineride çalıştıklarını söyleyen işçiler, kurulan partinin sloganlarından etkilenmediklerini, oy verirken tercihlerinin değişmeyeceklerini belirttiler.

İyi Parti’nin kendisi için ne ifade ettiğini sorduğumuz bir demir çelik işçisi, “Bu bir siyasal deneme ama yeni bir şey çıkacağını sanmıyorum. Zaten mecliste olan partilerin hiçbirinin bizlerin iradesini, sorunlarını önemsediğini düşünmüyordum. Bu yeni kurulan ama aslında aynı yerden beslenen partinin de bizlere bir faydası olmayacaktır. Meral Akşener’in ve yanındaki kişilerin nereden geldiği bellidir.” dedi.

Kahve sohbetinde bir araya geldiğimiz emekliler ise, ülkede AKP iktidarının son bulması için belki yeni bir partinin kurulabileceğini ancak İyi Parti’nin bunu karşılayabileceğine inanmadıklarını söylediler. “Türkiye’de kadınların, gençlerin, halkın haklarını savunacak bir partiye ihtiyaç var.” diyen bir vatandaş “İyi Parti’yi kimlerin kurduğuna baktığımızda bir kısmı Ak Parti’den bir kısmı MHP’den bir kısmının ise CHP’nin sağ kanadından kopma olduğunu görüyoruz. Böyle bir partinin haklarımızı savunabileceğine inanmıyorum. Bu ülke ne iyilik gördüyse sol görüşlülerden gördü. Sağ görüşlü bir partiden iyilik çıkacağını sanmıyorum.” dedi. İyi Parti’nin kuruluş sürecinde birleştiği kesimleri eski cemaatçiler ve küskünler olarak nitelendiren bir başka vatandaş ise Meral Akşener’in Ak Parti’ye değil yine muhalefete darbe vuracağını aktardı.

Bir diğer vatandaş ise “Bir umut sandıktaki oyların dengesinde değişikliğe yol açabileceğini, Ak Parti’nin oylarında azalma olacağını düşünüyorum, ancak bu yeterli olur mu emin değilim.” diyerek halkın sorunlarını mecliste yansıtacak bir partiye ihtiyaç olduğunu belirtti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler