131019098
19 Nisan 2024, Cuma

1 MAYIS ALİAĞA’DA KUTLANACAK

27 Nisan 2016, Çarşamba 06:41

     


Türk-İş’e bağlı Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları programını açıkladı. Buna göre Aliağalı işçiler 1 Mayıs’ı kutlamak için Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelecek.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, 1 Mayıs’ta yapılacak olan ortak bir kutlama için alanlarda olacak. Aliağalı işçi ve emekçiler 1 Mayıs’ı önce kendi ilçelerinde kutlamak için sabah 8.30’da Petrol-İş Sendikası önünde toplanacak. Saat 8.45’te başlayacak olan kortej yürüyüşüyle hareket edecek olan topluluk, 9.15’te Demokrasi Meydanı’na giriş yapacak. Meydanda yapılacak açıklamaların ardından ise saat 10.00’da İzmir’de gerçekleştirilecek olan kutlamalara katılmak üzere Gündoğdu Meydanı’na hareket edilecek.

İŞÇİLER ÖNCE ALİAĞA’DA BULUŞACAK

1 Mayıs’ı Aliağa’da yığınsal bir katılımla kutlamaya hazırlandıklarını belirten Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Türk-iş çeşitli gerekçeleri bahane göstererek 1 Mayıs’ı tek bir noktada kutlama kararı alsa da bizler her yıl olduğu gibi bu yıl da omuz omuza önce Aliağa’da, sonrada İzmir Gündoğdu Meydanında alanları dolduracağız. Ağır bedeller ödeyerek ve çeşitli mücadelelerle elde etmiş olduğumuz haklarımıza göz dikenlere dur demek için yığınsal bir katılımla 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi.

1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde emekçinin sorunlarını ve taleplerini alanlarda dile getireceklerini ifade eden Oktay, “Güvencesizleştirmeye, kıdem tazminatlarımızın gasp etmeye çalışanlara, özel istihdam büroları adı altında getirilmek istenen kölelik düzenine, esnek çalışmayı diretenlere, iş cinayetlerine, taşeronlaştırmaya, asgari ücretin insan onuruna yakışır seviyeye getirilmesine, vergi adaletsizliğinin giderilmesine, taciz ve mobbinge, hırsızlık, yolsuzluk ve yoksulluğa dur demek için 1 Mayıs’ta tüm inancımızla alanlardayız” şeklinde konuştu.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler