131019098
19 Nisan 2024, Cuma

CHP’Lİ GENÇLER SALDIRIYI KINADI

27 Ağustos 2016, Cumartesi 07:02

     


CHP İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Anıl Ülgür, Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berkay Aktaş, Balçova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman ve Kemalpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rüştü Güngör, partilerinin Aliağa İlçe Başkanlığı binası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu konvoya düzenlenen terör saldırısını kınadılar.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Aliağa’nın Yukarı Şehit Kemal Köyü İlkokulunun onarım ve boya işlemlerini gerçekleştirdi. İl Gençlik Kolları Üyelerinin yanı sıra Aliağa, Balçova ve Kemalpaşa İlçe Gençlik Kolları üyelerinin de destek verdiği proje kapsamında ayrıca Balçova Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman, okul müdürüne 2 koli hikâye ve eğitim kitabı hediye etti. CHP’li gençler okul boyama işleminden önce CHP Aliağa İlçe Başkanlığında toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na düzenlenen terör saldırısı ile ilgili de bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

ÜLGÜR; “DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SÜRECEK”

CHP İl Gençlik Kolları 2. Bölge Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Anıl Ülgür, basın açıklamasında yaptığı konuşmada, Genel Başkanlarına yapılan bu saldırının, hukuka, demokrasiye, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti taleplerine yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi. Ülgür, “Başta Genel Başkanımız olmak üzere tüm CHP ailesine geçmiş olsun. Olay sırasında hayatını kaybeden güvenlik güçlerinin ailesine baş sağlığı diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin demokrasi ve özgürlük mücadelesi artarak sürecektir” dedi.

AKTAŞ, “DEVLET KURUMLARINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berkay Aktaş ise, “Ana muhalefet partisi genel başkanına yapılan bu saldırı, bize bu ülkede can güvenliğimizin olmadığını, tesadüfen yaşadığımızı ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geldiği son noktayı göstermektedir. Görüldüğü üzere daha çok çağdaş aydın bir ülke olacağımıza giderek orta doğu ülkelerine benzemekteyiz. Hain pusular canlı bombalar ve son olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının faillerinin bulunması ve gerekli cezai işlemin yapılması için devlet kurumlarını derhal göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

UÇMAN, “FİKİRLERİMİZE ASLA KURŞUN İŞLEMEYECEK”

CHP Balçova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman da, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin Şavşat ziyareti esnasında, konvoyu ve Genel Başkanlarını hedef alan olayın, partilerine ve ülkeye yapılan bir terör saldırısı, siyasi bir suikast girişimi olduğunu vurguladı. Uçman, “Bazı devlet görevlileri ve hükümet yetkilileri bir şehre giderken tüm trafik ve geçiş güzergahı saatler öncesinden kontrol altına alınırken, Genel Başkanımızın geçişi sırasında bu uygulamanın oldukça yetersiz olduğu durumun açıkça göstergesidir. Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi, gençlik kolları ilçe başkanı olarak Allah'ın bize verdiği bir canımız var, o da bu güzel memleketimize feda olsun. Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşuna ve kuruluşuna öncülük eden partinin gençlik kollarıyız. Roket atarlar ve kurşunlarla bedenlerimize saldırabilirsiniz fakat fikirlerimize asla kurşun işlemeyecektir. Hiç bir baskı ve şiddete boyun eğmeyeceğimizi belirtir, yaralı güvenlik güçlerimize acil şifalar, şehit askerimizin ailesine ve milletimize başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

GÜNGÖR, “YENİ BİR MİLLİ HÜKÜMET KURULMALI”

Basın açıklamasında son konuşmayı yapan CHP Kemalpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rüştü Güngör ise, “Ana muhalefet liderinin konvoyuna roketle saldırı planlamak, darbeden sonra olabilecek en kötü şey sanırım. Saldırı tesadüfen değil, bilerek ve isteyerek CHP konvoyuna yapılmıştır. Ülkede ana muhalefet partisi lideri bile güvende değilken, bu halka nasıl güven vereceksiniz? Acilen ülkeyi ortak akılla yönetecek yeni bir milli hükümet kurulmalı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki konvoya yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Saldırılar bizi yıldıramaz; laik ve demokratik bir Türkiye mücadelesine devam edeceğiz” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler