131019098
19 Nisan 2024, Cuma

AKBULUT VE AYDEMİR: 'BAĞIMSIZLIK REFERANDUMUNU TANIMIYORUZ'

27 Eylül 2017, Çarşamba 07:11

     


Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen Bağımsızlık Referandumu sonuçlarına Ak Parti ve MHP İlçe Başkanlarından itirazlar geldi.

Komşu ülkelerden gelen tüm uyarı ve itirazlara rağmen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY),Bağımsızlık Referandumunda 5 milyona yakın seçmen oy kullanırken, ilk sonuçlara göre halkın en az yüzde 97'si bağımsızlığa 'Evet' dedi. Konuyla ilgili Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve MHP Aliağa İlçe Başkanı görüşlerini açıkladı.

‘Referandum bizim için geçersizdir!’

Irak’ın toprak bütünlüğünün bölünmesine yol açan ve bağımsız bir Kürt devletinin kuruluşunu onaylayan referanduma ilişkin konuşan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, “Ülkemizin güneyinde kurulacak bir devlete izin vermeyeceğiz. Türkiye’yi tehdit eden düşmanlarımızı sevindiren bir referandumdur. Özellikle kutlamalarda kullanılan İsrail bayrakları da göstermiştir ki İsrail’in geçmişten bu yana uygulamak istedikleri politikaya atılmış bir adımdır. Dolayısıyla bu referandum sonucu bizim için geçersizdir. Hükümetimiz ilk günden itibaren bu konuya ilişkin tavrını göstermiştir. Ben de hükümet partisinin ilçe başkanı olarak ülkemin varlığına ve bütünlüğüne tehdit oluşturan bir referandum sonucunu kabul etmiyorum” dedi.

‘Referandumda, Türk düşmanı devletlerin kirli elleri var!’

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir de IKBY’nin düzenlediği referandum sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak; “Genel Başkanımızın konuyla ilgili yaptığı açıklamalara tüm ilçe örgütü olarak katılıyoruz. Olmaması gereken bir referandumdur. Özellikle Türkmenlerin yaşadığı, Musul ve Kerkük’ün bulunduğu bölgede ilk Kürt devletinin temellerini atmak isteyen bir hamledir. Yarın öbür gün Türklere ve bölgede yaşayanlara huzursuzluk yaratmak isteyenlerin istediği bir referandumdur. İsrail’in, ABD ve Türk düşmanı devletlerin ellerinin olduğu bu referandumdan çıkacak her sonuç eninde sonunda ülkemizin bütünlüğüne zarar verecek bir sonuçtur. Orada yaşayan halk üzerinde uygulanan baskı politikası ise referandum sonuçlarını belirlemiştir.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler