131019098
19 Nisan 2024, Cuma

Abdurrahim Aydemir: “DURMAZ’IN BORCUNU KABUL ETMESİNE SEVİNDİM”

27 Kasım 2017, Pazartesi 07:02

     


MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir radyo programında, “Bizim Aliağa halkına borcumuz var, 2019’da ödeyeceğiz” şeklindeki açıklamalarına atıfta bulunarak, “Aliağa halkına borcunun olduğunu kabul etmesine sevindim. Giderken CHP olarak 30 Milyon TL borç bıraktılar. Bu borcu ödemesi için 2019’u beklemesine gerek yok. Belediye’nin hesap numarasına yatırabilir.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, son günlerde ilçe gündeminde yer alan konular ve yerel muhalefetin Aliağa Belediyesi ile ilgili tutumuna ilişkin Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Başkan Acar’a yönelik eleştiriler ve yapılan hizmetlerle ilgili tartışmalara değinen Aydemir, “Zaman zaman belediye meclis toplantılarına katılıyorum. Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Aliağa için yapmak istediği birçok hizmet muhalefetteki belediye meclis üyeleri tarafından engelleniyor. Özellikle belediyeye gelir getirici projelere muhalefetteki meclis üyelerinin engel olduğunu görüyoruz. Bu da mevcut imkânları daha da çok sıkıntıya sokuyor.” dedi.

“BELEDİYENİN YAPTIĞI HER İŞE RANT GÖZÜYLE BAKIYORLAR”

2014 yerel seçimlerinde MHP olarak aday gösterdikleri Belediye Başkanı Serkan Acar’ın projelerinin o süreçte kitapçık halinde halka dağıtıldığını hatırlatan Aydemir, “Bu vaatler büyük ölçüde gerçekleştirildi. Fakat Aliağa Belediyesi’nin belirli imkânları var. Ek bütçe olacak, belediyeye gelir sağlayacak bazı projeleri de vatandaşla, yatırımcıyla beraber yapmak istedi. Bunun son örneği Çaltılıdere’de yaşanan arazi olayıdır. Meclisteki muhalefet kanadı, özellikle de CHP burayla ilgili çalışmaların hepsine ret oyu vererek belediyenin önünü kapatmaya çalıştı. Bu ret vermeler, siyasi ayak oyunları olmasaydı, bu gün eski garaj mevkiine battı çıktı projesi de yapılmış olacaktı, Çaltılıdere’ deki bu araziye de büyük bir proje yapılacaktı. Çaltılıdere’de atıl durumda olan bir arazi var. Oraya bu projeler yapılmış olsaydı, yöredeki köylere büyük hizmetler gelecekti. Belediye başkanımızın buralarla ilgili bir uğraşı var. Üniversitelerle görüşüyor. Oraya bir üniversite getirmeye çalışıyor. Bu projesi de eninde sonunda inşallah gerçekleşir. Ancak muhalefet, belediyenin yaptığı her işe rant gözüyle bakıyor. Oysaki Çaltılıdere’de bir rant olacaksa bundan yöre halkı faydalanacak. Bu yatırımlar yapıldığında orada arazisi olan köylülerin arazileri değerlenecek, gençlere iş alanları açılacak. Orası bir cazibe merkezi olacak. Ama belediye başkanımızın elini özellikle maddi anlamda zora sokuyorlar.” diye konuştu.

“MENEMEN’DE DE ARAZİ SATILDI KİMSEDEN ÇIT ÇIKMADI”

Çaltılıdere’deki esas amacın Aliağa Belediyesi’ne iş yaptırmamak olduğunu söyleyen Aydemir, “Belediye Başkanımız en son açıklamasında, ‘Ben burayı bedelsiz olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hibe ediyorum. Karşılığında Yeni Şakran’ın altyapısını yapsın. Bu, Büyükşehir’in yapması gereken bir hizmet ama ben bu hizmet karşılığında bu arsayı onlara hibe edeceğim’ dedi. Ama bu açıklamalardan sonra çıt çıkmadı. Aynı CHP burada bu yaygarayı koparırken, Büyükşehir Belediye Başkanını da bu işin içine çekerken, Menemen’de de benzer metrekarede bir araziyi belediyeden satın alındı. Fakat bununla ilgili hiçbir yerden bir çıt çıkmadı. İzmir’in çeşitli ilçelerinde CHP’li belediyelerden büyük araziler satıldı kimseden hiç ses çıkmadı. Ama Aliağa’da kıyamet koparılıyor. Amaç belediyeye iş yaptırmamak. Siyaseten yıpratmak.” dedi.

“ENGELLESELER DE BAŞKANIMIZ ÇALIŞIYOR”

Her ne kadar önünü kapatmaya çalışsalar da Belediye Başkanı Serkan Acar’ın hizmetlerini sırasıyla yerine getirdiğini kaydeden Abdurrahim Aydemir, “Başkanımız çalışıyor. Bugün gerçekleştirdiği projeleri halkımız zaten görüyor. Vatandaşın gözünün önünde hepsi. Muhalefetteki meclis üyelerinin de hizmetlere engel olduğunu herkes biliyor. Eften püften davalara hep birlikte evet diyorlar, gerçekte belediyeye gelir getirecek projelere karşı çıkıyorlar. Bir güneş enerjisi projesi vardı, kabul etmediler. Çaltılıdere’deki arazinin satışı vardı kabul etmediler. Ne kadar önünü kapatmaya çalışsalar da belediye başkanımız çalışıyor. Aliağa’da hemen hemen asfaltsız bir mahalle kalmadı. En son Kurtuluş Mahallesi de bitti, şu anda Yeni Mahalle’nin yolları asfaltlanıyor. Türk Telekom, GDZ elektrik, İZSU gibi kurumlardan teslim aldıkça caddeleri asfaltlayıp halkın hizmetine sunuyor. Hava şartları müsaade ederse Yeni Mahalle’de de tüm yollar asfaltlanacak. Yakında Gençlik Merkezi’nin ihalesi yapılıp temeli atılacak. Büyük projeler devam ediyor. Otopark için gerekli izinlere ulaşılıyor. İzinler alınırsa, yıkılan eski belediye binasının altına büyük bir otopark yapılacak, meydan düzenlemesi yapılacak. Onlar ne kadar engellemeye çalışsa da, beğenmeseler de, beğenmedikleri belediye Aliağa tarihinin en büyük hizmetlerini yapmış olacak.” dedi.

“SEN ORTALIĞI VELVELEYE VERİYORSUN”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir radyo programında yaptığı açıklamalara da cevap veren Abdurrahim Aydemir, Durmaz’ın Başkan Acar’a yönelik, ‘Belediye yönetimi keyfi ve kişisel egoya dayalı, Başkanın yumruğu sıkılı’ ifadeleri ile ilgili, “Durmaz’dan farklı bir şey beklemiyoruz. Özcan Bey bunu hep yapıyor. Belediye Başkanının yumruğunun sıkılı olduğunu söylemiş. Böyle bir şey yok, Başkanın kapısı herkese açık. Ne zaman gidip görüşmek istemiş de görüşememiş. Ama sen belediyenin yapacağı her işle ilgili yaygara koparır da ortalığı ayağa kaldırırsan, büyükşehir belediye başkanını, milletvekillerini çağırıp yalan yanlış bilgilerle insanları doldurup ortalığı velveleye verirsen O da ister istemez bir tavır gösterecektir. Eğer buna sıkılan yumruk diyorsa o da Özcan Bey’in takdiri. Denetlemeye gelen Zabıtayı kendi işyerine sokmuyorsun, ‘Benim işyerimi kimse denetleyemez, ben Enerji Bakanlığı’na bağlıyım’ diyorsun. Zabıtayı içeri sokmamak mı derebeylik, gidip işyerini kontrol etmek mi derebeylik. İşyerindeki kepçenin önünde takla atmalarla, ortalığı ayağa kaldırmalarla ister istemez gerginliği kendin yaratmış oluyorsun.” diye konuştu.

“BORCU ÖDEMESİ İÇİN 2019’U BEKLEMESİNE GEREK YOK”

Durmaz’ın katıldığı radyo programında, “CHP’nin Aliağa’ya bir borcu var. 2019’da yerel seçimleri kazanarak Aliağa’ya borcumuzu ödeyeceğiz.” şeklindeki açıklamalarına atıfta bulunan Abdurrahim Aydemir, “Özcan Durmaz’ın Aliağa halkına borcunun olduğunu kabul etmesi sevindirici. Ben bunu kabullenmesine çok sevindim. Bunu biz de biliyoruz, giderken CHP olarak Aliağa Belediyesi’ne 30 Milyon TL borç bıraktılar. CHP’nin Aliağa halkına verdiği zarar bu. Bu borcu ödemesi için 2019’u beklemesine gerek yok. Aliağa Belediyesi’nin hesap numarası bellidir. 2019’u beklemeden bu borcu oraya ödeyebilir. Şakran’dan kalan 7 milyon TL borcu düşsün, geri kalan 30 milyon TL’yi yatırsın. 2019’da Aliağa’nın başına yeni çoraplar örmesin.” ifadelerini kullandı.

“HAKKI ÜLKÜ’NÜN ADININ VERİLMEK İSTENMESİ VEFA ÖRNEĞİDİR”

Aliağa’ya önceki dönemlerde hizmet etmiş belediye başkanlarının isminin bazı cadde ve sokaklara verilmesinin istenmesi ile ilgili yaşanan polemiklere de değinen Aydemir, “O konunun konuşulduğu meclis toplantısında ben de vardım. Bu konu gündeme geldiğinde belediye başkanımız bir vefa örneği gösterdi. Geçmişte burada belediye başkanlığı yapmış, 2-3 dönem hizmet etmiş insanlar var. Rahmetli İrfan Onaran var, Hakkı Ülkü var. Hakkı Ülkü’nün herhangi bir sokağa veya caddeye isminin verilmesi bir vefa örneğidir. Belediye başkanımız bu vefa örneğini gösterdi. Kendisinin yetkisi vardı, Ülkü’nün ismini bir sokağa verebilirdi fakat mecliste bir komisyon kurup herkesin rızasıyla bu işler olsun istedi. Orada Ad Belirleme Komisyonu oluşturuldu. CHP’li meclis üyeleri bununla ilgili orada kalkıp bir iki kelam etmediler ama sonradan Hakkı Ülkü’nün adının verilip verilmemesi ile ilgili polemik yapmaya başladılar. Bununla ilgili polemik yapmaya gerek yok, eğer Hakkı Ülkü’nün ismi bir caddeye veya sokağa verilecekse, verilecektir. Buda onun hakkıdır.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler