131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞA NASIL BİR MİLLETVEKİLİ İSTİYOR?

28 Şubat 2015, Cumartesi 09:36

     


Aliağa, halkı yeni bir seçime ve kendisini temsil edecek 550 milletvekilini belirlemeye hazırlanıyor. Milletvekili seçimlerine 99 gün kala Aliağa'da da siyasi hareketlenmeler gün geçtikçe artıyor. Farklı meslek gurubundan ve partiden aday adayları yaptıkları toplantılarla tanıtım çalışmalarına ara vermeden devam ederken, bir yandan da mecliste halkı en iyi şekilde temsil edeceğinin sözünü veriyor. 7 Haziran’da yapılacak seçimle vekilini seçecek olan Aliağa halkına ‘mecliste sizi nasıl bir vekil temsil etmeli?’ diye sorduk.

Nasıl bir milletvekili istediklerini dile getiren Aliağalı vatandaşlar, Aliağa’da ağaç da görmek istiyor, temiz bir havayı solumak da. Sorunların çözümü noktasında aktif çalışacak bir milletvekili tanımlayan Aliağalıların milletvekili tanımında buluştukları en önemli nokta ise mecliste onları temsil edecek vekilin vatandaşla bağını koparmayan, dürüst bir vekil olması.

TÜRE,“HALKLA İÇİ İÇE OLAN VEKİLLER İSTİYORUZ”

Seyyar Pazarcı Ali Türe (44): Seçim olacağı zaman milletvekili adayları geliyor, aramızda dolaşıyor, elimizi sıkıyorlar. Sıkıntılarımızı sorup, size yardımcı olacağız diyorlar. Ankara’ya gittiklerinde buraya bir daha ne gelen var ne giden. Kimse halimizi hatırımızı sormaz oluyor. Bizi anlayan, derdimizi bilen vekiller seçmek istiyoruz, fakat bunun karşılığı meclisten bize dönmüyor. En azından, dertlerimizi sıkıntılarımızı dinleyip çözüm üreten, belli dönemlerde halkla içi içe olan vekiller istiyoruz. Mecliste hep bir gürültü, yumruklaşma. İnsanlar onları öyle görmekten nefret ediyorlar. Milleti temsil eden vekillerin böyle olmaması lazım.

Ev hanımı Zuhal Güvenç (70): Öncelikle vicdan sahibi bir insan ve bulunduğu bölgenin halkını düşünebilen bir vekil olmasını istiyoruz. Seçilecek olan vekilin hangi meslek grubundan olduğunun da önemi yok. İnsan olması, adaletli ve sosyal olması daha önemli. Kısacası, Aliağa'yı temsil edecek kişinin sağduyulu, aynı zamanda insanlarla olan bire bir iletişiminin iyi olması gerekiyor.

Pazarcı Gülsüm Keskin (55): Görevini düzgün ve iyi bir şekilde yapacak insan gelsin. Her şeyden önce köylüyü görsünler. Halkın dertlerini dinlesinler. Bizlerle bağlantılı olsunlar. İşsiz bir sürü insan var, bu sorunu çözüp işsiz olana iş versinler.

TABAK,“MECLİSTE YUMRUKLAŞARAK BİZİ HASTA ETTİLER”

Çiftçi Rıza Tabak (65): Milletvekili seçilenlerin hepsi sözünde durmuyor. Eskiden durumlar daha farklıydı. Bundan 40 sene önce milletvekilleri hastaneleri denetlemeye gelirdi. O zamanki koşullar şimdiki kadar gelişmiş bile değildi. Gece gündüz arazide, ovada gezerlerdi. Çiftçi için çok çalışırlardı. Biz sahaya inen vekil istiyoruz. Mecliste yumruklaşarak bizi hasta ettiler. Bütün bu örüntüler bizim psikolojimizi bozuyor.

Taksici Emekli Remzi Göksu (60): Aliağa’nın derdini bilip meclis de bunu anlatacak birini istiyoruz. Aliağa’yı bilmeyen birisi mecliste kendisini anlatamaz. Bu yüzden bizi tanıyan içimizden birinin bizi temsil etmesiniz isteriz. Bize güven vermeli. Tepeden inme şekilde gelen kişileri istemeyiz.

KIZILIRMAK,“SEÇİLDİKTEN SONRA DEĞİŞMEYECEK BİRİNİ İSTİYORUZ”

Ahmet Kızılırmak (50): Yalan söylemeyecek, bizi kandırmayacak dürüst birilerini mecliste görmek istiyoruz. Vatandaşı birincisi sınıf ikinci sınıf diye ayırmayacak, seçildikten sonra da değişmeyecek birinin milletvekili olmasını istiyoruz.

Emekli Ramazan Telli (67): Aliağa için çalışacak, Aliağa için çalışacak, buranın noksanlarının ne olduğunu bilecek, bunları gidermek için uğraşacak birilerini istiyoruz. Bu kadar nüfusun olduğu bir yerde bir otogarımız yok. Buraya hizmet getirecek birini istiyoruz.

Kuaför Leyla Şahin (34): Siyaset kendi başına yalan ve dolandan ibaret. Şu an bizi en iyi şekilde temsil edecek samimi bir aday göremiyorum. En önemli şey güven ve sözlerin yerine getirebilmesi. Kendi çıkarları için değil, milletin çıkarları için çalışacak birilerinin olması lazım.

CEBECİ,''GÜVEN DUYABİLECEĞİMİZ BİR VEKİL İSTİYORUZ''

Yusuf Cebeci (67): Her şeyden önce sorunlarımızı mecliste dile getirebilecek ve kendisine güven duyabileceğimiz bir vekil istiyoruz.

İşçi Emeklisi Ahmet Özşahin (68):Sanayi kenti olan Aliağa'da hava kirliliğinin de etkisiyle bir sürü insanımız kanser olmuş durumda ve bu sayı gün geçtikçe artıyor. Yeterli ağacımız da olmadığı için oksijen fakiri bir kent Aliağa. Çok uzun yıllardır yaşanan bu sorunun önüne geçmesi anlamında çözüm üretebilecek bir vekil istiyoruz.

ŞEN,''VEKİLİMİZ ALİAĞALI OLSUN''

Berber Muharrem Şen (50): Yaşadığı bölgenin sorunlarını bilmesi ve etkin bir şekilde çözüm üretebilmesi için seçilecek vekilin, Aliağalı olması gerekiyor. Bu vekilde olması gereken özellikler ise, donanımlı, çağdaş, halkıyla iç içe olan onların sorunlarını dinleyen, gerektiği zaman da ulaşılabilir bir kişi olmalı. Belirli aralıklarla, Aliağa'daki sivil toplum örgütleri ve muhtarlar ile bir araya gelebilen, çözüm önerilerinin sunulabileceği bir vekilimiz olmasını temenni ediyorum.

Mehmet Yılmaz (70): İhtiyaçlarımızı karşılayabilecek bize yardımcı olabilecek bir kişiye ihtiyacımız var.bize Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar gibi bir vekil gerekiyor, çünkü kendisi sözünün eri ve ne vaat ettiyse yaptı, yapmaya devam ediyor.

Emekli Adem Şahbaz (73): Biz dürüst adam istiyoruz, başka bir şey değil. Milletvekili olacakların yanlışının olmaması lazım. Memlekete baksın, paraya tamah etmesin mesele bundan ibaret (Tarık Demir-Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler