131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

HDP'Lİ DOĞAN: ORTAK VATAN VE DEMOKRATİK CUMHURİYET İÇİN "HAYIR"

28 Mart 2017, Salı 06:20

     


Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Müslüm Doğan, İl Eş Başkanları Gülay Bilici, Mahfuz Güleryüz, Parti Meclisi (PM) üyesi Coşkun Üsterci ile il yöneticileri, Anayasa Değişikliği Referandumu çalışmaları kapsamında HDP Aliağa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ettiler.

16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu kapsamında bölge gezilerini sürdüren, HDP İzmir 2. Bölge Milletvekili Müslüm Doğan, İl Eş Başkanları Gülay Bilici, Mahfuz Güleryüz, PM Üyesi Coşkun Üsterci ve il yöneticileri hafta sonu HDP Aliağa İlçe Başkanlığı'nda partililer ve vatandaşlarla ile buluştu. HDP Aliağa İlçe Eş Başkanı Veysel Özbay, ziyaret heyetinin açıklamaları öncesinde bir açılış konuşması yaparak, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumun önemine değindi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özbay, partililere de ilgisi için teşekkür etti.

"MESELE ÖZÜNDEN SAPTIRILIYOR"

Özbay'ın ardından bir konuşma yapan, HDP İzmir İl Eş Başkanı Gülay Bilici: "Evet, tek adam diktatörlüğü rejimi, hayır, demokrasi rejimi demektir. 7 Haziran'da yeni bir yaşam diyerek açtığımız yola referandumda hayır diyerek devam edeceğiz." diye konuştu. Eş Başkanlardan Mahfuz Güleryüz ise, ev ev dolaşıp neden hayır denilmesi gerektiğini anlatmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Güleryüz, "Bizim yüz yüze görüşmekten başka şansımız yok. Bütün medya kanalları HDP'ye kapatıldı. Tutuklu bulunan Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığı ile bizlere 'Her biriniz olanı biteni, getirilmek istenen rejimi bir bir halkımıza anlatmalısınız' mesajını iletti. 'Bu anayasa değişikliği ile Türkiye'ye federasyon sistemi gelir' diyenler var. Hayali şeyler ile mesele özünden saptırılıyor. Getirilmek istenen rejim, tek adam rejimidir. Tek adam rejiminde federasyon sistemi olmaz." dedi.

"TEK ADAM SİSTEMİNE KARŞI ORTAK VATAN"

HDP İzmir 2. Bölge Milletvekili Müslüm Doğan ise toplantıda yaptığı konuşmada, partilerinin bu süreçte yok sayılmaya çalışıldığını vurguladı. Doğan, "Kargaların bile güleceği polis raporları ile yazılan, kopyala yapıştır iddianamelerle genel başkanlarımız ve milletvekillerimizi tutsak alarak HDP'yi yok sayanlara, Diyarbakır ve İzmir nevruzunda güzel yanıt verdik. Buraya gelip katılım gösteren sizlere katılımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. 7 Haziran seçimleri öncesine bir dönüş olduğunu görüyorum. Referandum ile nelerin getirilmek istendiğini, gezdiğimiz her yerde görüyor, nasıl bir sistem getirilmek istendiğini hepinizin bildiğinizi biliyorum. Referandum sürecinde tek adam ve tekçi sisteme karşı ortak vatan ve demokratik cumhuriyet mücadelesi vereceğiz." diye konuştu.

"KAZANIMLARIN KAYBEDİLMESİ TEHLİKESİ VAR"

Eksik tarafları olsa da, laik cumhuriyet kazanımlarının, parlamentonun, yasama, yürütme ve yargının ayrılık prensibinin kaybedilmesi tehlikesinin olduğunu ifade eden Doğan, "Eğer referandumdan evet çıkarsa, Cumhurbaşkanı 'Halk bana oy verdi, yetki verdi' diyerek istediği gibi bütçe yapacak. İstediği gibi her yetkiyi kullanacak, hakimleri, savcıları, genel müdürleri istediği gibi atayıp, istediği keyfi tasarruflarda bulunarak hiç bir sorumluluğu olmayacaktır. Referanduma çok az bir zaman kala, Kürtlerin yoğun yaşadığı coğrafyadaki zulümler neticesinde hayır oylarının çok çıkacağını görüyor ve biliyoruz. Batı metropollerindeki muhafazakar Kürt kardeşlerimize ulaşıp bu yıkımları, yaşadıkları yoksulluğu, yalanı ve talanı anlatarak hayır oylarını daha da yükseltmek bizlerin ve sizlerin görevidir. Tek uluslu ve tek inançlı devlet sistemine, daha neler getirileceğini bilmediğimiz bir tek adam sistemine karşı hayır diyerek itirazlarımızı daha bir gür sesle diye getirmeliyiz." dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler