131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

“AK KONGRE” 21 MAYIS’TA

28 Nisan 2017, Cuma 06:40

     


Cumhurbaşkanının partili olmasının önünü açan ve 16 Nisan’da gerçekleştirilen Anayasa Değişikliği Halk Oylaması’nın ardından Ak Parti’de olağanüstü kongre kararı alındı. YSK’nın kesinleşen referandum sonuçlarını açıklamasının ardından Ak Parti’ye kaydolabilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tekrar Genel Başkanlık yolunu açacak olan olağanüstü kongre 21 Mayıs’ta yapılacak.

ÖNCELİK GENEL BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİ

Erdoğan’ın tekrar partinin başına geçecek olmasından duyduğu mutluluğu belirten Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut “İlk ilçe başkanı olduğumda Recep Tayyip Erdoğan Genel Başkanımdı. Ondan sonra iki kongre daha yaptık, farklı genel başkanlarımız oldu. Tekrar Recep Tayyip Erdoğan’la çalışabilecek olmak beni mutlu ediyor. Liderimizin aşkım dediği Ak Parti’ye tekrar dönmesi hepimizi çok mutlu etti. Üyelik işlemleri gerçekleştikten sonra inşallah 21 Mayıs’ta olağanüstü kongremiz var. Arkasından ilçe ve il kongrelerimiz var. Bu yıl kongrelerimizi tamamlayacağız. Normalde kongre tarihimiz 2018 yılında idi. Büyük olasılıkla, o tarihte tekrar olağan kongremiz de gerçekleşecektir. Şu an önceliğimiz Genel Başkan değişikliği ile il ve ilçe kongreleridir.” şeklinde konuştu.

İZMİRLİ BAŞBAKAN’A TEŞEKKÜR

Başbakan Binali yıldırım ile uyumlu ve verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirten Akbulut “Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım ile bu güne kadar çok güzel çalışmalar yaptık. Aliağa ve İzmir adına kendisi büyük bir şanstı. Bu şansı da Aliağa olarak çok iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Binali Yıldırım’ın bakanlığı, başbakanlığı ve Genel Başkanlığı döneminde Aliağa’ya gereken değer verilmiştir. Kendisine hem ilçe teşkilatım adına hem de Aliağa halkı adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler