131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

CHP’Lİ BALBAY: “YEL KAYADAN NE ALIR Kİ”

28 Ekim 2017, Cumartesi 06:36

     


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin Aliağa İlçe Başkanlığını ve Tüpraş İzmir Rafinerisi’ndeki patlamada yaşamını yitiren aileleri ziyaret etti. Balbay, parti ziyaretinde CHP’den istifa ederek, İyi Parti’ye geçen İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a da atıfta bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, geçtiğimiz haftalarda Tüpraş İzmir Rafinerisi’nde yaşamını yitiren işçilerin ailelerini ziyaret etmek için Aliağa’ya geldi. Balbay, öncesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Partinin toplantı salonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Balbay’ın öncesinde bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Tüpraş’ta 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamaya değindi. Durmaz, “Türkiye iş kazalarında ve iş cinayetlerinde, yitirilen emekçi sayısında dünyada ikinci sırada. Bu vahim bir tablo. Giderek artan, daha karanlık hale gelen bir tablo ile karşı karşıyayız. Buna isyan ediyoruz. Bugün milletvekilimiz hem mutad ziyaretlerinden birisini yaptı hem de acılı ailelerimizi ziyaret etmek üzere Aliağa’ya geldi.” diye konuştu.

“İZMİR’İN ZENGİNLİĞİNDEN EN KÖTÜ PAYI ALİAĞA ALIYOR”

İlçe Başkanı Durmaz’ın ardından partililere hitaben bir konuşma yapan Milletvekili Mustafa Balbay, “İzmir’de 4T 1K diye özetleyebileceğimiz büyük bir zenginlik var. 4T, turizm, tarım, teknoloji ve ticaret. K ise kültür. Bu coğrafyanın zenginliği, toprağının bereketi, dünyada ilk üç toprak arasında. Ama ne yazık ki ne kıymetini bilip bereketi arttırabiliyoruz ne de bereketi bir gelire, halkın gücüne çevirebiliyoruz. Bütün bunlarla ilgili, tıpkı 7 Haziran sürecinde halka anlattığımız gibi projelerimiz var. Onları yeri geldikçe konuşuruz. İzmir’in genel zenginliğinin yanı sıra buradan payını en kötü alan yer Aliağa. Yeri geliyor kirliliğini alıyor, yeri geliyor sanayisini alıyor, onun kirliliği tarımını, toprağını kirletiyor. Ben Aliağa’nın gerçeklerinin ortaya çıkması, nasıl sağlıklı büyüyeceğine ilişkin bir plan yapılması konusunda bir sorumluluk alıyorum. İlçe başkanımızın öncülüğünde projeler üretmek için yol alacağız. Önümüzdeki ziyaretlerde ben de size ‘şu kadarını yaptım’ diyeceğim.” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKEYİ BU KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Ülke gündemine ilişkin konulara da değinen Mustafa Balbay, “Düşününki cumhuriyet tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Adalet Bakanı’na Amerikan Vizesi verilmedi. Cumhurbaşkanının korumaları hakkında tutuklama kararı çıktı. Böyle bir Türkiye ile karşı karşıyayız. 27 Kasım’da Zarrab Davası görülecek. Bu tarihi unutmayın. Oradaki davanın sonucunda Erdoğan’ın belki de Sudan ve Azerbaycan’dan başka gidecek ülkesi kalmayacak. Ama bu aynı zamanda bizim, Türkiye’nin olumsuzluğu. Bizler de bu gemideyiz. Bu sürece sevinerek bakmak mümkün değil. Ama Erdoğan da ‘bu saldırı Türkiye’yedir’ deyip ülkeyi bambaşka bir maceraya sürükleyebilir. Bütün bunları dikkate alarak siyaset üretmeye çalışıyoruz. Ne olursa olsun biz bu ülkeyi bu karanlığa teslim etmeyeceğiz. Zaman zaman bazı konularda ana ekseni, konuları soğutmamızın nedeni ülke zarar görmesin diye. Erdoğan tek başına iktidar mücadelesini kazandı, demokrasi mücadelesini kaybetti. Demokrasi mücadelesini kaybeden ama iktidar mücadelesini kazanan hiçbir lider abad olmamıştır. Ama ülke berbat olmuştur. Bir kaygımız, bir sancımız da bu.” diye konuştu.

“KONGRELEREMİZ ADIM ADIM İLERLİYOR”

CHP olarak Ankara’da parti içi demokrasiyi tıkır tıkır işlettiklerini, grup başkan vekillerini milletvekillerinin iradesiyle seçtiklerini ifade eden Mustafa Balbay, “İlçe kongrelerimiz de adım adım ilerliyor. Delege seçimlerimiz tamam. Önümüzde kongre takvimi var. Aralık ayında kongre takvimi tamamlanmış olacak. Ocak ayı başında da il kongremizi yapacağız. Sonrasında 2019 var. İç düzenimizi tamamladıktan sonra oraya yöneleceğiz. O dönem içinde planlarımız ve projelerimiz var.” dedi.

“SAĞDAN SİYASETÇİ ALMAYA DEĞİL, SAĞA GÜVEN VERMEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Konuşmasında, CHP’den istifa ederek, Meral Akşener’in kurduğu İyi Parti’ye geçen İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a da atıfta bulunarak, “Bir arkadaşımız başka bir partiye geçti. Bizim sağdan siyasetçi almaya değil, sağa güven vermeye ihtiyacımız var. O şekilde bir gelecek daha sağlıklı görünüyor. Her şeye rağmen Türkiye için hayırlı olsun diyoruz. Denir ya, ‘yel kayadan ne alır ki.’ Belki bir toz alır sadece. Bunu hiçbir şekilde kişileri küçümsemek için söylemiyorum. Geçmişteki iktidarlar döneminde Anavatan Partisi’ni gördük, Doğruyol Partisi’ni gördük. Biz hep vardık. Şu an Ak Parti’yi de Anavatan Partisi’nin akıbeti bekliyor. Biz yine var olacağız. Ama artık iktidarda var olmak istiyoruz. Yerel anlamda, genel anlamda bir kaygımız ve bir sancımız bu.” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLERİN AİLELERİNE ZİYARET

Mustafa Balbay, parti ziyaretinin ardından beraberindeki partililerle Tüpraş İzmir Rafinerisi’ndeki patlamada yaşamını yitiren işçilerden 26 yaşındaki Mehmet Karademir’in Yenişakran Mahallesi’ndeki ailesi ile 44 yaşındaki Mehmet Dere’nin Yeni Mahalle’deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler