131019098
28 Mart 2024, Perşembe

“CEVABIMIZ TOKAT GİBİ OLACAK”

29 Nisan 2016, Cuma 06:59

     


Önceki gün AK Parti Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz'la birlikte Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ve Demiryolları Bölge Müdürü Murat Bakır'ı misafir eden Yaşar Akbulut, Eski Garaj Kavşağı’na yapılacak olan battı-çıktı ile ilgili Aliağa halkını aldatan, algı oluşturmaya çalışanlara çok yakında tokat gibi cevap vereceklerini söyledi.

Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ve Demiryolları Bölge Müdürü Murat Bakır'ı misafir eden AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, görüşmenin detayları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, battı-çıktı projesinde sona yaklaşıldığını vurguladı. Aliağa’nın gün geçtikçe büyüyen, sanayisi ile Türkiye’nin göz bebeği olan bir ilçe olduğunu söyleyen Akbulut, “ Bu büyümeye eşdeğer bir şekilde diğer yapıların da gelişmesi lazım. Bu anlamda da birkaç yıldır çalışmalar yapılıyor. Bildiğiniz üzere Aliağa’dan Bergama’ya uluşacak olan İZBAN çalışması var. Bununla ilgili projeler hazırlandı. 2012 yılında proje ihalesi yapıldı ve proje hazırlandı. İZBAN’ın geçeceği yerlerde karayolları ile ilgili durumlar var, bununla ilgili çalışmalar da yapıldı” diye konuştu.

“30-40 MİLYON TL’LİK BİR PROJE”

İlçe Başkanı olduğu günden bu yana Aliağa’nın en büyük sorunu olarak gördükleri trafik sorununun çözümü için çalıştıklarını ifade eden Akbulut, “ Eski garaj bölgesinde battı-çıktının yapılması lazım. Bununla ilgili 2014 ve 2015 yılında Karayolları gereken çalışmaları yaptı. Burayla ilgili projelerin hazırlığı bitti. Biz de geçen sene kamuoyuna bunu duyurduk. Karayolları ve hükümetimiz bu yatırımı yapacak. Bu çok ciddi bir yatırım. 30-40 Milyon TL’lik bir projeden bahsediyoruz. Aliağa’ya böyle bir yatırımın yapılacak olması bizim için sevindirici. Burası İzmir’in de en büyük kavşaklarından biri olacak. Bizim derdimiz bunun en kısa zamanda yapılıp trafik yoğunluğu çok daha fazla artmadan bu olayın çözülmesi. Bunun için gerekli görüşmeleri de yaptık” dedi.

“MÜJDEYİ VERMEMİZE RAĞMEN, BAŞKAN BEN YAPACAĞIM DEDİ”

Bu yatırımın hükümet kanalıyla Aliağa’ya yapılacağını duyurmalarına rağmen Belediye Başkanı Serkan Acar’ın siyasi şov yaparak, bu yatırımı kendisinin yapacağını söylediğini kaydeden Akbulut, “Belediye başkanının konuyla ilgili bilgisi var. Buraya battı çıktı yapılacağının ve Aliağa’nın büyük bir sorununun çözüleceğinin müjdesini kendisine de vermiştik. Ama ne yazık ki Belediye Başkanı siyasi şov yapmak istedi. Bir müddet sonra belediye başkanı, Karayolları Bölge Müdürü ile protokol imzalayıp ‘Buradaki bu yatırımı biz yapacağız’ dedi. Bu Aliağa açısından doğru bir yaklaşım değil. Tamamen siyasi bir şova dönük, kendi geleceğini düşünen bir belediye başkanının tavrıdır” ifadelerini kullandı.

“PARAN VARSA NEDEN 30 MİLYON TL BORÇLANMA İSTİYORSUN”

Serkan Acar’ın seçimi kazandığından bu yana her meclis toplantısında 30 Milyon TL borçlanmak için meclisten yetki istediğini hatırlatan Yaşar Akbulut, “Borçlarının olduğunu söylüyor ve bunları ödemek için yetki istiyorum diyor. Ki biz buna inanmıyoruz. Aliağa Belediyesi’nin ciddi bir bütçesi var. Bu borçlar ödenmeyecek borçlar da değil. Bunun karşılığında kalkıyorsun, iktidar partisinin ilçe başkanı açıklama yapıyor, ‘ Battı-çıktı tamamdır’ diyor, ‘Biz yapacağız’ diyor. Halkı bilgilendiriyor, müjdesini veriyor. Ama Belediye Başkanı 40 trilyonluk bir yatırımı ben yapacağım diyor. Belediyenin bu imkanı varsa 30 milyon TL borçlanmayı neden istiyorsun” diye konuştu.

“YİNE MÜTEAHHİTLERİN SIRTINA MI BİNECEKSİN?”

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, hükümetin yapacağı bir yatırımı “O yapmasın, ben siyasi malzeme olarak kullanayım, ben yapayım” dediğini belirten Akbulut, “Bu ödeneği nereden bulacaksın. Yine Aliağa’daki müteahhitlerin sırtına mı bineceksin? İnşaat sektörünü zaten bitirdin bu vesileyle. Sanayicinin sırtına bineceksin, zabıtalarını gönderip fabrikaları basacaksın. Bu yaşananların hepsini halk biliyor. Alınan ödeneklerin, alınan yardımların ne kadarının nereye yatırıldığı da hepimizin kafasında bir soru işareti. Bunları da net olarak ortaya koyabilmiş değilsin. Bu güne kadar yardım niteliğinde aldığın paraların makbuzlarını henüz hiç kimse hiçbir yerde göremedi. Kimden ne kadar aldın, nereye harcadın belli değil. Burada senin yaptığın tamamen şovdur. Çünkü bu yatırımı hükümet yapma sözü verdi. Bununla ilgili mimari projeler hazırlandı. Geriye sadece ufak tefek işlemler kaldı. En kısa zamanda bu bölgeye kazma vurulacak ve battı çıktı yapılacak” diye konuştu.

“YAPILACAK HİZMETTEN NEMALANMAYA ÇALIŞIYORSUN”

Tüm bunlar yetmezmiş gibi Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve danışmanlarının, battı-çıktı projesini Ak Parti’nin engellediği yönünde algı oluşturmaya çalıştığını sözlerine ekleyen Yaşar Akbulut, “Geçmişteki açıklamalarımıza bakarsanız, ‘Biz buraya bu yatırımı yapacağız’ demişiz zaten. Bunun üzerine tekrar çıkıp ta ‘Burayı ben yapacağım’ demek, yapılacak hizmetlerden nemalanmaya çalışmaktır. Bu anlayışı biz doğru bulmuyoruz. Aliağa’nın şeffaf yönetilmesi lazım. Aliağa şeffaf yönetilmiyor. İki yıldır görevdesin, kavga siyaseti ile göreve devam ediyorsun. Aliağa’da yapılacak olan yatırımlarını önünü kesiyorsun. Burada sana her türlü yardımı yapmaya hazır olan, bunu her defasında dile getiren ilçe başkanı ve ekibi var. Ama sen bunu elinin tersi ile itip algı operasyonu yapıp, insanları yanıltmaya devam ediyorsun. Battı-çıktı projesi de bunun en büyük örneklerindendir” dedi.

“BATTI ÇIKTI’YI BİZ YAPACAĞIZ, OTOPARKI DA SEN YAP”

Açıklamasında Aliağa’daki otopark sorununa da değinen Akbulut, “Aliağa’da otopark sorunu var. Bunu Büyükşehir Belediyesi’nin yapması lazım. Ama yapmıyor. Battı çıktı için gerekli parayı biz hükümetten koparmışız zaten. Burada o yatırımı yapacağız. Sende o zaman otoparkı yap. Battı çıktıyı yapan bir yer var zaten, onun elinden almaya çalışıyorsun. Öbür tarafta ta yapılması gerekeni yapmayan bir Büyükşehir Belediyesi var. Niyeyse o tarafa dönüp bakmıyorsun. Aliağa’nın en büyük sorunu otopark. Kavşak sorununu hükümet hallediyor, gel sende otopark sorununu hallet eğer samimiysen” ifadelerini kullandı.

“EN KISA ZAMANDA TARİHLERİ AÇIKLAYACAĞIZ”

Bu gelişmeler ışığında, battı-çıktı projesinde son durumun ne olduğu ile ilgili Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz ile birlikte Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Vuraloğlu ve Demiryolları Bölge Müdürü Murat Bakır’ı misafir ettiklerini kaydeden Akbulut, “Eski Garaj Kavşağına yapılacak olan battı-çıktının son durumu ile ilgili müdürlerimizden bilgi aldık. O bölge ile ilgili müdürlüklerimiz hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Yaptığımız görüşmede aldığımız haberler bizi mutlu etmiştir. Ama resmi olarak olay tam netleşmediği için bir tarih vermeyi doğru bulmuyorum. En kısa zamanda tarihleri de Aliağa halkına vereceğiz” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler