131019098
19 Nisan 2024, Cuma

“BİZİM PROJEMİZ İNSANIMIZ”

29 Mayıs 2015, Cuma 16:43

     


MHP İzmir 2. Bölge 5. Sıra Milletvekili Adayı Yalçın Koçyiğit, diğer siyasi partiler gibi mega projelerle uğraşmadıklarını belirterek; “Bizim projemiz milletimiz, insanımız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. Bölge 5. Sıra Milletvekili Adayı Yalçın Koçyiğit, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ile birlikte Aliağa Ekspres Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Yazı İşleri Müdürü Şahap Avcı ile görüşen MHP Heyeti seçim çalışmalarını değerlendirdi. Ziyarette bulundukları yerlerde vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıkları söyleyen Yalçın Koçyiğit; “Ben bu güne kadar yaklaşık 15 ilçemizi gezdim. Gezdiğim yerlerde insanların teveccühü şu, ‘Yeter artık’ diyorlar. Seçim beyannamemizin açıklanması büyük bir sevinç yarattı. Seçim beyannamemizde açıkladığımız asgari ücret konusunu Adana’da Sarıçam Belediyesi uyguladı. Belediye çalışanları için asgari ücreti 1400 TL yaptı. Bu güzel bir örnektir. Biz söz verdiğimiz zaman yapıyoruz, yapacağız da. Bizim projemiz, milletimiz, insanımız. Biz mega projelerle, ya da başka projelerle uğraşmıyoruz. Biz insanımızın daha rahat yaşaması için ne gerekiyorsa onları yapmamız lazım” diye konuştu.

“GENÇ NÜFUSUN GELECEĞİYLE İLGİLENMİYORUZ”

Ülkemizde eksik olan tek şeyin vatandaşa yönelik projeler olduğunu vurgulayan Koçyiğit, Türkiye’nin nüfusunun yüzde 60’ının gençlerden oluştuğunu ancak bu gücü kullanmadığını belirtti. Parti olarak son iki haftada bütün sivil toplum örgütlerini gezdiklerini kaydeden Koçyiğit; “Hepsinin tek beklentisi var. ‘Biz devletimizden bir şey istemiyoruz. Yeter ki devlet bize rekabet edebilecek ortamı sağlasın. Bizden her zaman KDV, ÖTV almasını biliyor ama bizim şartlarımızı şimdiye kadar hiç iyileştirmedi’ diyorlar. Geçen gün Ödemiş’teydik. Ödemişliler biz yurt dışı ile rekabet edeceksek, mazot fiyatımız düşsün diyor, gübre fiyatımız düşsün diyor, tohum fiyatı düşsün diyor. Biz de 1 TL’ye 50 Kuruşa patates üretelim diyor. Türkiye nüfusunun yüzde 60’ı genç. Bizim asıl zenginliğimiz burada. Biz bu gençlerimizin eğitimiyle, geleceğiyle ilgilenmiyoruz. İnsan gücümüzü kullanamıyoruz. Genç nüfusa uygun ortamı sağlarsak biz zaten zengin ülkeyiz” ifadelerini kullandı. (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler