131019098
28 Mart 2024, Perşembe

CHP, ADALET İSTEMİYLE BULUŞTU

29 Ağustos 2017, Salı 07:07

     


CHP’nin, Çanakkale savaşlarının yaşandığı Eceabat Kocatepe'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirdiği ‘Adalet Kurultayı’na Aliağa’dan çok sayıda partili de katılım gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehitlerinin anısına saygı duruşuyla Eceabat Kocatepe'de başlayan kurultay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Üç gün boyunca süren kurultaya Aliağa CHP İlçe Yönetimi ve çok sayıda partili katılım sağladı. Kurultayın devam ettiği günler boyunca çeşitli paneller, çalıştaylar, sunumlar ve etkinliklerle Türkiye’de yaşamın her alandaki adalete ilişkin sorunlar belirlenip, çözüm önerileri ortaya kondu.

Daha önce gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü’nün de sloganı olan “Hak, hukuk, adalet” sloganı kurultay boyunca katılımcılar tarafından sık sık tekrarlandı.

Son gününde Adalet Anıtı inşa edecek olan katılımcılar, anıt inşasında kullanılan tuğlalara isimlerinin yazdığı plakaları monte ettiler.

‘Türkiye’nin adaletsizlik tablosu ortaya konuldu’

Kurultayın ilk gününden itibaren orada yer alan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, son gün telefonla Eceabat’tan görüşlerini aktardı. Aliağa’dan 100’den fazla kişinin katılım gösterdiği kurultay için Durmaz, Türkiye’nin her bölgesinden adalet isteğini aktaran geniş bir kesimin yer aldığını ifade etti.

Durmaz, “Adalet Kurultayı çok renkli bir tabloydu. Gerek teknik gerekse içerik anlamında dolu dolu bir kurultay geçirdik. Ana salon ve çalıştayların yapıldığı küçük salondan tutun da, iaşe yerleri ve konaklama alanı muntazam organize edilmişti. İlk girişte yer alan Hafıza Sokağı’nda Türkiye’nin adalet bekleyen konuları, faili meçhul cinayetleri içeren fotoğraflar yer alıyordu.” dedi.

İçerik anlamında kurultay boyunca Türkiye gündemini ilgilendiren ve adalet talebinin yükseldiği her alanda çeşitli tartışmaların yürütüldüğü panel ve toplantıların düzenlendiğini aktaran Durmaz, “Her açıdan iyi bir buluşmaydı. Bu kurultay ile Türkiye’nin adaletsizlik tablosu ortaya konuldu. Çözüme yönelikte bir adalet vizyonu, yol haritası çıkarılmış oldu. Ben bu kurultayın ilerisi içinde bu misyonu taşıyacağına inanıyorum.” açıklamalarında bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler