131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

CANAN ARITMAN: “ÜLKEDE SADECE GÜÇLÜNÜN HUKUKU VAR”

29 Aralık 2018, Cumartesi 06:54

     


Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Canan Arıtman, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Canan Arıtman ilçe ziyaretleri kapsamında CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarete CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ulviye Öztürk ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

“Hiçbirimizin ekonomisi düzelmedi”

Son 16 yılda Türkiye’nin demokratik durumunu değerlendirerek sözlerine başlayan Arıtman, “Demokratik yapımızı gittikçe kaybediyoruz. Demokrasi olmayınca hak da olmuyor. Ülkede sadece güçlünün hukuku var. Hepimizin içini acıtan hukuk katliamları var. Herkesi korkutmak sindirmek ve herkesi susturmak yöntemi güdülüyor. Hiçbirimizin ekonomisi düzelmedi. Hiçbirimiz 16 yıl öncesinden iyi durumda değiliz. Bu ülkede toplam gelirin en üstteki yüzde 5 ilk dilim kullanıyor. Bu ne demek zengini zengin eden, yoksulu yoksul eden bir düzen oluyor. Ne yazık ki bugün hala nüfusumuzun yarısı açlık sınırının altında yaşıyor. 10 milyon kadar çalışanımız asgari ücretin altında alıyordu. Şimdi bunlar seçim öncesi zam yaptılar. Ama Cumhurbaşkanı kendisine yüzde 26 zam yaptırıyor. Ve sıfır masraf beş kuruşçuk bir masrafı yok. Olan Atatürk ün kurduğu cumhuriyete oluyor. Başımızdaki bu iktidarın amacı 2023 hedefi Atatürk Cumhuriyeti’nin sonunu getirip, İslam Cumhuriyeti’ni kurmaktır.” ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler