131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

EROĞLU’NDAN ‘ADAYLIK’ SİNYALİ

30 Mayıs 2017, Salı 06:37

     


CHP 2014 Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, Yenigün TV’ye konuk oldu. Programda kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Eroğlu, 2019’da yeniden Aliağa Belediye Başkanlığına aday olacağının sinyallerini de verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2014 Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, Yenigün TV’de Ahmet Özsoy’un hazırlayıp sunduğu ‘Yenigün’de Gündem’ programına konuk oldu. Eroğlu, partisinin geride bıraktığımız yerel ve genel seçimler ile yakın zamanda gerçekleştirilen halk oylamasındaki performansını değerlendirirken, önümüzdeki süreçte yapılacak olan seçimlerle ilgili de samimi açıklamalarda bulundu. Eroğlu, yaklaşık 45 dakika süren programda izleyicilerden gelen soruları da cevapladı.

‘REFERANDUMDA SEVİNDİRİCİ BİR SONUÇ ELDE ETTİK’

Anayasa Değişikliği Referandumu sürecinde tüm CHP’lilerin sahaya inerek takdire şayan bir biçimde çalıştığını ifade eden Eroğlu, “Aliağa ölçeğindeki saha çalışmalarımızı parti ilçe yönetiminin önderliğinde gerçekleştirdik. Dilimiz döndüğünce yapılması düşünülen değişikliğin artısını ve eksisini vatandaşlarımıza anlattık. Referandumda Aliağa ve İzmir adına sevindirici bir sonuç elde ettik ve yüzde 66 civarında hayır oyu çıktı. Bu sonuç, yaptığımız çalışmaların başarılı olduğu gösteriyor.” dedi.

‘BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK’

CHP’nin seçimlerdeki oy oranı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Eroğlu, “CHP’nin 2011 ve 2015 seçimlerindeki oy ortalaması yüzde 40 civarı. Haziran seçimlerinde 2-3 puanlık bir gerileme vardı. Yüzde 37 civarı oy aldık. 2015 Kasım da yüzde 39,5 aldık. Geneli itibariyle CHP’nin Aliağa’daki oy ortalaması yüzde 40’a yakın. Ancak yerel seçimlerde bu rakam değişiyor. Dönemin konjonktürüne bağlı. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 50 oy almışken, 2014 de partinin biraz parçalanması ile bu oy ciddi oranda düştü. Bizim CHP olarak bilmemiz gereken çok önemli bir şey var. Her birimizin adı farklı, ancak bizi burada tutan şey soyadımız olan CHP’dir, buna dikkat etmeliyiz. Bizim bizden başka dostumuz yok. Partideki kırgınlıklar geride kalmalı. Eğer bu ölçekte bakarsak CHP’nin başaramayacağı, üstesinden gelemeyeceği bir şey kalmaz.” diye konuştu.

‘HAYIR BLOĞUNU BİR ARADA TUTMAK ÖNEMLİ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anayasa Değişikliği Referandumu sürecinde başarılı çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Eroğlu, Kılıçdaroğlu’nun hayır bloğunu hiçbir siyasal yapının çerçevesi içine sokmadığını belirtti. Partideki olağanüstü kurultay taleplerini doğru bulmadığını ifade eden Eroğlu, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandum sürecinde iyi çalışmadığını söyleyenler var. Bence bunu kimse söyleyemez. Bunu söyleyenlerin bence bir kastı vardır. Genel Başkanımız örgütleri organize etti. Biz de elimizden geleni yaptık. Bundan sonraki süreçte hayır bloğunu bir arada tutmak çok önemli. 2019’de cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Hayır bloğunun içinde yer alan tüm bileşenler 2019’daki seçimde de bir araya gelmeli. Genel Başkanımızın referandum sonrasındaki söylem ve tavırları da bu yönde.” ifadelerini kullandı.

‘MAKAM DÜŞÜNENLER LİSTELERE GİRMESİN’

2019’da gerçekleştirilecek olan yerel ve genel seçimin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Barış Eroğlu, “CHP’nin parti içindeki yarışları daha demokratik oluyor. Ancak biraz da sancılı oluyor. Birbirimizi ister istemez kırabiliyoruz. Bu kırgınlıklar da istikbale yönelik ciddi sorunlar yaratabiliyor. Genel Merkezimiz bunun önüne geçmeli. Benim bu konudaki önerim şudur; 2019’da herhangi bir makama aday olmayı düşünen arkadaşlar bence il ve ilçe kongrelerinde seçilecek olan yönetimlerin asil ve yedek listelerine girmemeli. Hal böyle olunca, aynı parti içindeki ortak arkadaş grupları iki arada bir derede kalıyor. Biri kazanıp, diğeri kaybedince kırgınlık ve küskünlükler oluyor. Bence genel merkezimiz bu konuda bir genelge yayınlamalı. Bu genelge, yapacağımız kurultayda tüzüğümüze de işlenmeli. Hatta 2019’da herhangi bir makama aday olmayı düşünen arkadaşlar delege adayı bile olmamalı. Bir yarış içerisinde hiçbir partilinin birbirini yıpratmasına gerek yok. 2019 yerel ve genel seçimlerinde aday adayı olmayı düşünen partililerin, il ve ilçe yönetim kademelerine girmemesi partimizi yapılacak olan seçimlerde rahatlatır. Bu da ancak genel merkezin yayınlayacağı genelde ile mümkün olabilir.” dedi.

‘HAKKI ABİ BİLE YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLER’

2014 Yerel Seçimlerinden sonra parti olarak Aliağa’da ciddi travmalar yaşadıklarını kaydeden Barış Eroğlu, “Parti içindeki kırgınlıklar neticesinde sadece beni ilgilendiren sorunlarla karşı karşıya kalmadım. Seçimlerin ardından Belediyedeki işinden atılan arkadaşlarımız oldu. Bu yaşananlar bizi üzdü. Böyle olmamalıydı. Belki bu gün Hakkı Abi’ye (Hakkı Ülkü) bile sorsanız yapılanların yanlış olduğunu söyleyebilir. Ama son pişmanlık fayda etmiyor. O dönemde yaşanan sorunlar ceviz kabuğunu dolduracak şeyler değildi. Biz yanlışlardan ders çıkarmak adına bir araya geldiğimizde bunları konuşuyoruz. Aliağa için CHP’nin kesinlikle bir yumruk şeklinde olması gerekiyor. Kenetlenmeliyiz. Adayımız kim olursa olsun etrafında bütünleşmeliyiz. Diğer siyasi yapılardan da oy almalıyız.” dedi.

‘YİNE EN GENÇ ADAY OLACAĞIM’

Barış Eroğlu, seyircilerden gelen ‘2019 seçimlerinde yeniden Aliağa Belediye Başkanlığı’na aday olacak mı?’ sorusuna, “Geçen yerel seçimlerde İzmir’in en geç belediye başkan adayıydım. Eğer mevcut adaylarla yerel seçime gidersek yine ben olacağım.” şeklinde cevap vererek adaylığının sinyallerini de verdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler