131019098
19 Mart 2024, Salı

AKBULUT’TAN YILIN SON AÇIKLAMASI

30 Aralık 2016, Cuma 06:56

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Türkiye’nin ilk yüzen LNG terminalinin açılışı için ilçeye gelen devletin üst düzey yetkilileri ile yaptığı görüşmeleri ve izlenimlerini aktardı.

Geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Türkiye’nin ilk yüzen LNG ve yeniden gazlaştırma tesisi GDF Suez Neptune’ün açılışında başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak olmak üzere devletin zirvesini ağırlayan ve ilçe sorunları ile ilgili yakın temaslarda bulunan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa’nın giderek büyüyen bir yapıya sahip olduğunu ancak yerel yönetimin buna ayak uyduramadığını vurgulayarak “Aliağa, sanayinin olduğu bir yer ve gün geçtikçe büyüyor. Türkiye'nin ilk yüzer LNG terminalinin Aliağa'da olması bizim için çok değerli. Çevre kirliliğine yol açmaması nedeniyle doğalgaz çok önemli. Maalesef doğalgazda dışa bağlıyız. Bu tesis bizi bu noktada biraz daha dışa bağımlılıktan kurtarmış olacak. Devletimizin zirvesinin, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Enerji Bakanımızın burada olması bizi çok mutlu etti. Güzel bir gün yaşadık. İnşallah Aliağa'ya yapılan bu yatırımlar gittikçe büyür. İş tabii yerel siyasete dayanıyor. Yerel siyasetin de bu yatırımlara ayak uydurması lazım. Biz yerelde siyaset yapan insanlarız. Dolayısıyla Aliağa'nın bu büyümesine eş değer yerelin de planlanması lazım. Maalesef o konuda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Açılış günü büyükşehrin yapılması gereken yolu bile yapmadılar. Karayolları olarak biz yaptık. Hükümetin bu yatırımlarının yerelle birlikte gitmesi bizim için önemli.” dedi.

“HASTANE İÇİN İMZA BU HAFTA TAMAM”

Aliağa’daki açılış sonrasında devletin zirvesini taşıyan helikopterle birlikte Tire’ye geçen Akbulut, burada Aliağa’da yeni yapılması düşünülen hastane ile ilgili girişimlerde bulunduğunu aktararak “O gün benim için de Aliağa için de önemli bir gündü. Hastaneyle ilgili yerin tahsisi konusunda Tarım Bakanı’yla görüşmemiz gerekiyordu. Tarım Bakanı da Tire’de olacaktı. O gün Başbakanımız helikopterde beraber gidelim dediler. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlarımızla birlikte geçtik Tire'ye. Burada da Tarım Bakanımızla görüşmeyi yaptık. Bu hafta gerekli imzaları atacağını söyledi. Benim için de en büyük katkılardan biri bu hastanenin yerinin tahsisi noktasında Tarım Bakanıyla olan görüşmeydi. Tabii Aliağa'yı da konuştuk. Aliağa'da son dönemde yapılacak yatırımların hızlandırılması konusunda Başbakanımız zaten önceden talimatını vermişti. Bize de orada gayretlerimizden dolayı teşekkür ettiler. Aliağa'yı 957 ilçe içerisinde gerektiği yere getireceğiz sözünü orada aldık. Tabii Aliağa'ya az yatırım yapılmıyor. Bu yatırımların haricinde otobanıdır, alt geçididir, üst geçididir, hastanesidir, TOKİ'sidir bunları konuştuk. Bizim üzerimizde çok büyük sorumluluk var. Şu an ilçe başkanı olmam hasebiyle, bu kadar yatırımın yapılması demek, Genel Başkanımıza Başbakanımıza gerekeni yapmamız demek. Bunun için gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“YEREL YÖNETİMLE YÜRÜTEMİYORUZ”

TOKİ konutlarının yapımıyla ilgili süreci de kısaca anlatan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Akbulut “TOKİ'yle ilgili işlemler Defterdarlıkta devam ediyor. İki üç ay tahsis işlemi sürecek. Tarım il Müdürlüğü’nde Mera Komisyonu’na girdi. Meradan da bu hafta sonu çıkıyor. Nasip olursa önümüzdeki hafta Ankara’ya yazıları yazılmış olacak. bu süreç iki üç ay içerisinde tamamlanacak. Aliağa'da bizim yapacağımız 500 ile 1000 arası konut bizim için yeterli değil. Benim arzuladığım; emeklilere ayrı konutlar yapılması yine engelliler için ayrı yapılması gibi değişik alternatifler sunmamız lazım. Burada belediye ve yerel yönetim önemli. Yerel yönetimle birlikte yürütemiyoruz. Ankara'dan ve TOKİ başkanlığından aldığımız söz şu ‘size seçimlerden önce 700 civarında konutu yapacağız. Aliağa belediyesini alırsanız biz burada rakamı 5000'e kadar çıkarabiliriz’ dediler. Aliağa'da 5000 konut demek dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması demek. Gerisi halkımızın takdiridir. İnşallah 2019'da belediyeyi de alırsak buradaki konutları 5000’e tamamlama sözünü aldık. Biz de halkımıza bu sözü veriyoruz.” dedi.

Önümüzdeki dönem seçimleri için çalışmalara başladıklarını da ifade eden Akbulut, Aliağa’ya getirdikleri hizmetleri seçim yatırımı olarak değil, halka hizmet için yaptıklarını vurgulayarak “Biz zaten her seçimden hemen sonra planlarımızı yapıyoruz. Her seçimden sonra sanki seçim varmış gibi halkın içinde, halkla birlikte hareket ediyoruz. Yerel belediye seçimleri için özel bir çalışma değil, var olan çalışmaları devam ettiriyoruz. Bunun için halkın içindeyiz, köylerdeyiz, kahvelerdeyiz, esnafla birlikteyiz, halkın sorunlarını tespit ediyoruz ve bunları hükümetimize iletiyoruz. Bunların çözümü noktasında elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Şakran'la ilgili doğalgaz sıkıntısı var, muhtarımız imzaları toplamış, muhtarımızla birlikte bölge müdürümüze gidip Şakran'ın doğal gaz sorununu çözeceğiz. Aliağa İlçe Başkanı olarak Aliağa'nın mahalle mahalle sokak sokak sorunlarını biliyorum. Bizim hükümetimizin ne yapması gerekiyorsa başbakan ayarında sorunları iletiyorum. Çözüm noktasında Başbakanımız bizi hiç kırmadı ve gereğini yerine getiriyor. Bunları halkın takdir edeceğini düşünüyorum. Bizim bir felsefemiz var. “Balık bilmezse halik bilir” düsturuyla hareket ediyoruz. Geçenlerde sosyal medyada yazmış birileri ‘seçimlere daha çok var; bu yaptığınız şeyler unutulur’ diye. Biz hizmetleri Allah rızası için yaparız, sizler makam koltuk için yaparsınız. Aramızdaki fark bu. Aliağa'nın yolları ne için yapılmıyor. İlçe belediyesinin yapması gerekenden bahsediyorum. Büyükşehrin yapması gerekenden bahsediyorum. 2017'nin sonunda itibaren yapmaya başlayacaklar bunun da arkasından seçim gelecek. Göz boyamak için makamlarını korumak için yapacaklar. Keşke seçim için bile olsa yapsalar da şu Aliağa için taşın üstüne taş koysalar.” şeklinde konuştu.

“BUNLAR ALGI OPERATÖRÜ”

Aliağa Belediyesi’nde işlerin yolunda gitmediğini söyleyen Yaşar Akbulut, bu kadar büyük bütçesi olan bir ilçede işçi maaşlarının geç ödenmesini de eleştirdi. Seçimlerden sonraki ilk dönemde halkta oluşan belediye algısının şimdilerde tam tersine döndüğünü ifade eden Akbulut “Bunlar çok iyi algı operasyonu yapan, algıları yönlendiren insanlar. Hiçbir hizmet yapmamalarına rağmen çok fazla hizmet ediyormuş gibi Aliağa halkında bir algı oluşturdular. Her zaman söylüyorum iki tane park yaptın başka da hiçbir şey yapmadın. Meşhur danışmanıyla birlikte bunlar iyi birer algı operatörü. Ama artık yavaş yavaş halk fark etmeye başladı. 123 milyon Lira bütçesi olan ilçede bugün Kasım ayının işçi ücretleri Aralık ayında yeni ödeniyor. Bu bir rezilliktir. Bu iş bilmezliktir. Bu, kafalarının arkasında başka şeylerin olduğunun göstergesidir. 2014-2015 yılındaki Aliağa yönetimine bakışla bugünkü bakış arasında dağlar kadar fark var.” dedi.

“BİZ ŞEHİT OLMAK İÇİN YETİŞTİRİLMİŞİZ”

2016’nın Türkiye için pek çok sıkıntının yaşandığı bir yıl olduğunun altını çizen Ak parti Aliağa İlçe Başkanı Akbulut “2016 çok zor bir yıldı. Tarihimizde yaşadığımız çok zor yıllardan biriydi. Terör ve ekonomik anlamda çok zor bir yıl geçti. Suriye'de savaşıyoruz, Irak’ta savaşıyoruz, kendi içimize gizlenmiş hainlerle savaşıyoruz. Ciddi mücadeleler veriyoruz. Şehitlerimiz var. Artık o klasik kınama laflarını geçiyorum. Biz Türk Milleti olarak şehit olmak için yetiştirilmişiz. Korkacak hiçbir şey yok. Bunu sadece ordumuzdan polisimizden beklemiyoruz. Biz de vatandaş olarak canımızı feda edebilecek yapıda insanlarız. Çok şehitlerimiz oldu ama bu millet esarete boyun bükmedi. Hürriyetine her zaman önem verdi. Bizim liderimiz dünya beşten büyüktür dedi. Bu beş büyük devlete, Amerika'ya boyun bükmeyecek ve gerekirse bunu canımızla ortaya koyacağız.” dedi. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler