131019098
23 Nisan 2024, Salı

DAĞ, “ERDOĞAN İÇİN DEĞİL, İSTİKRAR İÇİN”

31 Mart 2017, Cuma 07:04

     


Anayasa Değişikliği Referandumu çalışmaları kapsamında Aliağa’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, anayasa değişikliğini Recep Tayyip Erdoğan için değil, ülkedeki istikrarın Erdoğan olmadan da sürebilmesi için istediklerini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Anayasa Değişikliği Referandumu çalışmaları kapsamında Aliağa’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Dağ, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve partililer ile birlikte ilk ziyaretini Aliağa Kamyon Garajı’na gerçekleştirdi. Dağ burada, Aliağa Kasalı Kamyoncular, Tankerciler, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Savaş Uzun’u ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Kooperatifi Başkanı Uzun, taşıyıcılık yapan esnafın büyük bölümünün Star Rafinerisi’nde hizmet veren ve FETÖ bağlantısı olduğu için ana taşeron TSGİ tarafından iş akdi feshedilen LOTUS firmasından alacaklı olduğunu diye getirdi. Firmanın iş akdinin feshedildiğini, ancak esnafın alacaklarını tahsil edemediğini, bu konuda muhatap bulamadıklarını söyleyen Uzun, Hazma Dağ’dan bu konuda kendilerine yardımcı olmasını istedi. Uzun, ayrıca içinde bulundukları kamyon garajının mülkiyeti ile ilgili de bazı sorunların olduğunu belirterek, ilçeye modern bir kamyon garajı yapılması gerektiğini diye getirdi.

LANGIRT OYNADI, ANONS YAPTI

Kooperatifin ardından kamyon garajını gezerek esnafla sohbet eden Hamza Dağ, langırt oynayan kamyon şoförlerini görünce AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ile birlikte bir süre oyuna dahil oldu. Daha sonra Garaj içerisinde bulunan bekleme salonuna geçen Hamza Dağ ve beraberindeki heyet esnafla tokalaşıp sohbet etti. Hamza Dağ, anons sisteminin başına geçerek seyahate çıkacak olan kamyon ve tor şoförlerine hayırlı yolculuklar diledi. Dağ ve Akbulut, kamyon ve tır sürücülerine Anayasa Değişikliği Paketinin içreği ile ilgili bilgiler verdi.

AKBULUT, “AVRUPA ÜLKELERİ İSTİKRAR İSTEMİYOR”

16 Nisan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milleti’nin kaderinin değişeceği bir takvim olduğunu ifade eden Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, “Avrupa ülkeleri Türkiye’de istikrar olsun istemiyor. Türkiye’ye bu sistem gelmesin, koalisyonlar devam etsin istiyorlar. Biz Türkiye’de bir daha koalisyonlara dönelim istemiyoruz. Siyasi istikrar sürsün istiyoruz. Siyasi istikrar olursa ekonomi de düzgün olur. CHP’nin yaptığı propagandanın ne kadar yanlış olduğu görüyorsunuz. İftira atmak çok kolay. Biz bir kitapçık hazırladık. Kitapçıkta değişiklik yapılacak maddeler tek tek yazıyor. Mustafa Kemal Atatürk ne diyor, ‘Türk Milleti zekidir.’ Verin insanların eline kitapçık okusunlar. Niye insanların aklıyla dalga geçiyorsunuz. Bunu veremiyorlar. Çünkü CHP’nin genel başkanı dahi maddelerden haberdar değil.” diye konuştu.

“KENDİMİZ İÇİN İSTEMİYORUZ”

Yaşar Akbulut’un ardından değişiklik paketinin içeriği ile ilgili bilgiler veren Hamza Dağ, bunun bir siyasi parti seçimi olmadığını vurguladı. Dağ, “Bir halk oylamasına daha gidiyoruz. Yaklaşık 15 gün var. 15 gün sonra önümüzde siyasi partiler yok. Siyasi partilere göre oy vermeyeceğiz. Bu güne kadar mutlaka gönül vermiş olduğunuz siyasi partiler olmuştur. 16 Nisan’ da bir karar verip, evet ya da hayır diyeceksiniz. Biz siyasi partiler seçimi yapmasak ta siyasi partiler olarak bir taraf belirliyoruz. Evet tarafında olan siyasi partiler var, hayır tarafında olan siyasi partiler var. Biz MHP ile birlikte evet tarafındayız. HDP ile CHP de hayır tarafında. Neden evet oyu vermeliyiz. 18 maddelik bir anayasa değişikliği var. 18 madde, madde sayısı olarak az olmasına rağmen sistem değişikliği noktasında önemli bir değişiklik ortaya koyuyor. Burada karar vereceğimiz nokta şu, şu ana kadar hangi sistemdeydik, hangi arızalar vardı bu sistemde, hangi handikaplar vardı, biz şimdi millet olarak hangi sisteme geçmeyi arzuluyoruz. Niye biz şimdiye kadar böyle bir sistemde yönetildik, sıkıntıları, problemleri neydi. Yeni bir sisteme geçiyoruz. Mevcut sistemde ne kadar çalışırsanız çalışın, ne kadar iyi niyetli olursanız olun, sürekli ayağınızda bir pranga var. Bunu tecrübe ettik şimdiye kadar. Yeni sistem için evet oyu vererek bunu artık tarihe karıştırıyoruz. Şunu sorabilirsiniz, ‘15 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz, neyiniz eksikti?’. İşte bam teli de burası. Kendimiz için istemiyoruz bunu. 15 yıldır istikrar dönemi var. Karizmatik bir lider, bu liderin sürükleyici özelliği, bu sayede almış olduğu yüzde 50-55 oy ve bu şekilde istikrarla giden bir ülke var. Recep Tayyip Erdoğan mücadele ede ede, il başkanı, büyükşehir belediye başkanı, başbakan ve cumhurbaşkanı olmuş bir insan. Tayyip Erdoğan dahi olmadan, artık kendi kendini işleyen bir sistem, bir istikrar dönemi oluşsun istiyoruz.” dedi.

“BİZE GELİNCE NİYE HAYIR DİYORSUNUZ”

Tek adam rejimi eleştirilerine de açıklık getiren AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Tek adam rejimi olacak diyorlar. Sistemin ana omurgası bu arkadaşlar, değiştireceğimiz 18 maddenin 10 maddesi bunu ilgilendiriyor. Biz ülke bu sistemle, problemlerle uğraşmadan yoluna devam etsin istiyoruz. Tek adamlık konusunu sadece muhalefet partisi değil, dünyadaki bütün ülkeler söylüyor. Bu ülkelere bakıyorsunuz. ABD’de yönetimde bir kişi var, Fransa’da tek kişi var, Almanya da tek kişi var. Son karar verici onlar. Kendiniz için uygun gördüğünüz sisteme niye bize geldiğinde hayır diyorsunuz, bunun propagandası için uğraş veriyorsunuz. Bu da garip bir durum. Hollanda’nın, Almanya’nın yaptığı da garip bir durum. Biz o ülkedeki seçimlere karıştık mı? Oradaki yaşayan vatandaşlarımıza hangi yönde oy kullanmaları gerektiğini söyledik mi? Onlar niye bizim ülkemizdeki anayasa değişikliği ile ilgili bu kadar alakadar oluyorlar. Bu gerçekten sorgulanması gereken bir husus. Kendi vatandaşın için bir sistemi uygun göreceksin, bize geldiğinde olmaz diyeceksin. Olmaması için de uğraş vereceksin. Bu ciddi bir handikap.” diye konuştu.

“18 YAŞ İLE BİR HAKKIN TESLİMİNİ YAPIYORUZ”

Anayasa Değişikliği Paketi’nde yer alan seçilme yaşını 18’e indiren madde hakkında da eleştirilerin olduğunu söyleyen Hamza Dağ, “18 yaş ile ilgili düzenleme var. Anayasa Mahkemesi üye seçimi ile ilgili kısmi bir düzenleme var. HSYK üyeleri ile ilgili bir düzenleme var. 18 yaş konusu çokça speküle ediliyor. Bunun üzerinde çokça yorumlar yapılıyor. Şu anda milletvekili seçilebilme yaşı 25. Bu ülkede 18 ile 24 yaş arasında 7 Milyon 800 bin genç var. Biz bu kadar gence sen ülkede kendini yönetecek olanları seçebilirsin diyoruz, ama yönetici olamazsın diyoruz. İşin doğrusu bu değişiklikle bir hakkın teslimini yapıyoruz. Seçmesine imkan verdiğimiz insanlara seçilme imkanı da vermiş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KANDIRILDIK DERSEK BENİ BULUN”

Konuşmasının ardından şoförlerin sorularını yanıtlayan Hamza Dağ, bir şoförün, “Bu referandumun sonucu ne olursa olsun, karşımıza çıkıp ta kandırıldık diyecek misiniz? Çünkü daha önce de birileriyle beraber yürürken daha sonra karşımıza çıkıp kandırıldık dediniz. Biz yine kandırılmanızdan korkuyoruz” demesi üzerine “Bahsettiğiniz gibi bir şey olmaz. Kandırılma ve aldatılma olmaz. Bahsettiğiniz örgütü hepimiz biliyoruz. Bu örgüt sinsi bir örgüt. Büyük bir dava için bunu yaptıklarını, ileride daha rahat edecekleri söyleyerek bunu yapıyorlar. 17-25 Aralık sürecinde bunların bir kısmı ortala çıktı. Yargıdakiler, bürokrasidekiler kendini gösterdi. 15 Temmuz ile birlikte askeriyedekiler kendilerini ortaya çıkardı. Buna rağmen yine birileri olabilir. Ama bu konuda en ciddi mücadeleyi biz veriyoruz. Anayasa ile ilgili de, en azından sizin Tayyip Erdoğan’ı bulma şansınız yok. Ama Hamza Dağ’ı bulursunuz bir şekilde. Anayasa’dan dolayı yarın bir gün ‘Biz yanlış yaptık, keşke şöyle yapmasaydık, bizi aldattılar’ dersek beni bulun.” dedi. Hamza Dağ ve beraberindeki heyet Kamyon Garajı’nın ardından Kardemir ve Karel’de işçilerle bir araya geldi. Daha sonra esnaf ziyareti yapan Hamza Dağ, akşam saatlerinde de gençlerle cafe toplantısı gerçekleştirdi. Dağ, son olarak da saat 20.00’da Şakran Cezaevi Kampüs Kafesi’nde halkla buluştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler