131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

MERAL AKŞENER, GERİ DÖNDÜ

31 Temmuz 2018, Salı 06:48

     


Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayında genel başkanlık için aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, partililerin girişimi ile görevine geri döndü. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, Akşener’in yeniden görev başına dönmesini yorumladı.

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayında aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'e destek için başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkan il ve ilçe teşkilat mensupları hafta sonu Akşener'in evinin önünde buluştu. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan da, İzmir’deki ilçe başkanları ile birlikte Akşener’i geri dönmesi için ikna etmeye giden ekipte yer aldı. İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayında genel başkanlık için yeniden aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'i ikna çabaları sonuç verdi. Kendisini ikna etmek için evinin önünde toplanan kalabalığa seslenen Akşener, "Partimin başındayım" açıklaması yaptı. Meral Akşener dün de partinin genel merkezine gelerek açıklamalarda bulundu.

Akşener, “Sorumluluk şahsıma ait”

Meral Akşener, yaptığı açıklamada, “Seçime girmiş ve seçim boyunca yok sayılmış. Her türlü hakarete uğratılmış. Seçime girmemesi ve partinin kurulmaması için her şey yapılmış bir partinin 5 milyonun üzerinde oy alması Türkiye siyasi hayatı açısından bakıldığında yarın okullarda okutulacak bir olaydır. Diğer yandan bakıldığında ise hedeflerimize ulaşılamamış olması kendi açımdan bir hayal kırıklığı olmuştur. Hayal kırıklığı açısından bakıldığında bir başarısızlık söz konusu ise o sorumluluk genel başkan olarak şahsıma aittir. O nedenle olağanüstü kurultay kararını aldım.” dedi.

“Türkiye için iyi olacak”

Bütün siyasi partilerin en üst organının kurultaylar ve kurultay delegeleri olduğunu belirten Meral Akşener, “Kurultayda konuşulacak, nerede eksik yaptık, hangi problemleri çözemedik. Ondan sonra İYİ Parti yerel seçimlerde ciddi bir sonuç alabilmek için ciddi bir çabayı gösterecek. Başkanlık divanımızı toplamak üzere partideyim. 12 Ağustos’tan sonra da yerel seçim için hazırlanıp adaylarımızı çıkarmak için hızlı bir çalışma yapacağız. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah her şey Türkiye için iyi olacak.” diye konuştu.

Karaşan, “Partimiz adına olumlu ve iyi oldu”

Meral Akşener’i ikna etmek için İstanbul’a giden ekipte yer alan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, yaşanan süreç ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Genel başkanımız istifa etmemişti. Sadece kongrede aday olmayacağını söylemişti. Cumartesi günü İstanbul’daki evinin önündeydik. Kendisiyle görüştük ve ikna ettik. Şu anda görevinin başında. İYİ Parti olarak yerel seçim hazırlıklarına başlayacağız. 12 Ağustos’ta kurultayımız olacak. Oraya da katılacağız. Büyük ihtimalle genel başkanımız Meral Akşener tek aday olacak, genel idare kurulu ve başkanlık divanında değişiklikler olacaktır. Genel Başkanımız Meral Akşener’in bu kararı partimiz adına olumlu ve iyi oldu. 12 Ağustos’ta bize yakışan güzel bir kongre yaparak yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler