131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

İLK YARIDA PETKİM SPOR

2 Ocak 2017, Pazartesi 06:11

     


Türkiye Basketbol 1. Ligi'nin ilk yarısı sona erdi. Petkim Spor on bir kez sahadan galip ayrılan taraf olurken; beş kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 27 puan toplayan Petkim Spor, ilk yarıyı beşinci sırada tamamladı.

***

Petkim Spor kendi evindeki başarılı grafiğiyle dikkat çekti. Kendi evinde sadece Bursaspor Durmazlar'a kaybeden Petkim Spor, birbirinden güçlü rakipleri evinden boynu bükük gönderdi.

***

Petkim Spor'un deplasman karnesi ise iyi değildi. Eskişehir, Acıbadem, Gelişim ve Türk Telekom deplasmanlarından mağlubiyetle dönen Petkim Spor'un deplasmandaki en önemli galibiyeti İstanbul Beylükdüzüne karşı aldı.

***

İlk yarıda Petkim Spor'un en skorer ismi T.J. Campbell oldu.

331 sayı atan Campbell birçok maçta takımını ipten aldı.

***

Campbell'i 208 sayıyla Polat Kaya takip etti. Alexander Oriakhi, Gökhan Karabıyık ve Sercan Ergin 100 barajını şan diğer isimler oldu.

***

Petkim Spor en iyi galibiyet serisini ilk yarının son beş haftasında yakaladı. Samsun B.Ş.B, Bandırma Kırmızı, Afyon Belediye, İstanbul Beylikdüzü ve Final Gençlik karşılaşmalarından galibiyetle ayrılarak üst üste beş maç kazanmış oldu. ,

***

Petkim Spor deplasmanda üç kez üst üste maç kazanamadı. Sadece ligin son beş haftalık galbiyet serisinde üst üste iki galibiyet alabildi. Deplasmanlardaki istikrarsız performansını bu istatistikte de gösterdi.

***

Petkimspor'da bir maçtaki en fazla sayıyı T.J Campbell attı. Balıkesir deplasmanında Bandırma Kırmızı ile oynadıkları maçta takımının attığı 90 sayının 41'ine imzasını attı.

***

Bakırçay derbisinde kazanan Gelişim Koleji oldu. Ligin 11. haftasında yapılan maçta Gelişim Koleji Petkim Spor'u 85-77'lik skorla mağlup etti.

***

Kendi evinde başarılı bir grafik çizen İstanbul Beylikdüzü'ne ilk mağlubiyeti Petkim spor tattırdı. Ligin 15. haftasında 82-76'lık skorla deplasmandan galibiyetle ayrılan taraf Petkim Spor oldu.

***

Bir maçta en fazla sayıyı Balıkesir deplasmanında Bandırma Kırmızı'ya attı.

95 sayı atan Petkim Spor, bir maçta 100 sayı bandını hiç aşmadı.

***

En farklı mağlubiyetini ise Eskişehir deplasmanında aldı. 28 sayıyla sahadan mağlup ayrılan Petkim Spor, Telekom deplasmanında da sahadan fark yiyerek ayrılmıştı. Fark tabelaya 23 sayı olarak yazılmıştı.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler