131019098
19 Nisan 2024, Cuma

STREETBALL COŞKUSU AĞAPARK’TA

3 Eylül 2016, Cumartesi 18:29

     


İzmir Çapa Spor Kulübü’nün Aliağa’da bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği "3x3 Streetball Turnuvası" muhteşem görüntülere sahne oldu. Turnuva kapsamında Aliağalı amatör fotoğrafçıların açtığı ‘Kadraj Potada’ fotoğraf sergisi ise büyük beğeni topladı.

Eski Milli Basketbolcu Eda Çulha tarafından geçtiğimiz yıl Aliağa’da kurulan İzmir Çapa Basketbol Kulübü, ilçede bir ilki daha gerçekleştirdi. Kulübün düzenlediği "3x3 Streetball Turnuvası" muhteşem katılımla dün akşam Ağapark’ta başladı. 02-03-04 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan turnuvaya Aliağa ve çevre ilçelerden toplam 15 takım katıldı. 1996-2003 arası yaş grubunu kapsayan turnuvada aileleri ve arkadaşları oyuncuları yalnız bırakmadı.

“OYNAYIN, EĞLENİN VE OYUNDAN ZEVK ALIN”

Turnuva öncesi açılış konuşması yapan İzmir Çapa Spor Kulübü kurucusu ve Baş Antrenörü Eda Çulha, “Benim bu taraftaki ilk konuşmam. Dana önce bende sizin tarafınızdaydım, oyuncuydum. Biz sizler için Aliağa’da İzmir Çapa Spor Kulübü’nü kurduk. Bir buçuk sene içerisinde bu bizim ikinci büyük organizasyonumuz. Çok şükür ilk organizasyonumuzu başarılı bir şekilde tamamladık. Tabi bu başarı kulüp oyuncularımız sayesinde oldu. Aynı zamanda işin arka tarafında çok uğraşan, emek harcayan antrenör arkadaşlarım vardı. Bu turnuva da kulüp olarak ikinci büyük organizasyonumuz. Umarım bunu da sizler sayesinde çok güzel bir şekilde noktalarız ve bir sonraki yaz mevsiminde daha büyük, daha geniş, daha farklı ödüllerle ikincisini düzenleriz. Tabi bu da sizlerin elinde. Bugün sadece oynayın, eğlenin ve oyundan zevk alın. Bunun için buradasınız. Turnuvanın keyfini çıkarın. Bütün takımlara başarılar diliyorum” dedi. Çulha ayrıca turnuva sponsorlarına da teşekkürlerini iletti.

MAÇ, COŞKU VE EĞLENCE BİR ARADA

Kulübü kurucusu ve Baş Antrenörü Eda Çulha’nın açılış konuşmasının ardından Streetball Turnuvası’na geçildi. Toplam 15 takımın yer aldığı turnuva çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Takımlar galip olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Oyuncuların aileleri ve arkadaşları da karşılaşmaları büyük bir ilgi ile takip ederek takımlara saha gerisinden destek oldu. Gece geç saatlere kadar süren karşılaşmalar boyunca saha kenarında gerçekleştirilen müzik şöleni de turnuvaya ayrı bir renk kattı. Bugün ve yarın da sürecek olan karşılaşmalar sonunda birinci olan takımın oyuncularına altın, ikinci olan takımın oyuncularına 100’er TL’lik hediye çeki, üçüncü olan takımın oyuncularına ise sırt çantası hediye edilecek. Turnuva kapsamında, ödüllü yarı sahadan atış ve şut yarışması yapılacak. Turnuvada ayrıca en değerli sporcu seçilecek. Seçilen sporcu, 2017 basketbol sezonu boyunca burs kazanarak, kulübün lisanslı sporcusu olma şansını yakalayacak.

‘KADRAJ POTADA’ BEĞENİLDİ

Aliağa Fotoğraf Atölyesi(AFA) Üyelerinden Aytuğ Bayer ve Semih Öztürk’ün çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Kadraj Potada’ isimli fotoğraf sergisi de turnuva katılımcılarından büyük ilgi gördü. Bayer ve Öztürk’ün turnuvaya katılan sporcuları fotoğraflayarak oluşturdukları ve turnuva boyunca açık kalacak olan sergi, etkinliğin ilk gününde fotoğrafseverlerin ilgi odağı oldu. Sporcu ailelerinin beğenisini kazanan sergideki fotoğrafların satışından elde edilecek gelir, maddi durumu uygun olmadığı için basketbol hayallerini gerçekleştiremeyen gençler için harcanacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler