131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

OTİZMLİ ÇOCUKLARA SPOR EĞİTİMİ

5 Ekim 2016, Çarşamba 06:41

     


Aliağa Belediyesi, 6-12 yaş grubundaki otizm tanısı konmuş çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sunmak için spor kursu açıyor.

Aliağa Belediyesi, otizm tanısı konmuş çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sunmak için spor kursu açıyor. Açılacak olan kurslar ile 6-12 yaş grubundaki otizmli onlarca çocuğun iletişim ve sosyal becerilerini geliştirmeleri sağlanacak. Aliağa Enka Spor Tesislerinde gerçekleştirilecek olan spor aktiviteleri alanında uzman spor eğitmenleri tarafından verilecek. Spor aktivitelerine katılmak isteyenler 7 Ekim 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Enka Spor Tesisleri’ne müracaat edebilirler. Aileler, spor aktiviteleri ve başvurular konusunda 616 54 07 numaralı telefonu arayarak ayrıntılı bilgi alabilirler.

Spor sayesinde daha mutlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürecekler

Otizm tanısı konmuş çocukların spor yaparak özgüvenlerini arttırabileceğini belirten Aliağa Belediyesi Spor Sorumlusu Bilal Özkurt, “Spor eğitimi sürecinde, çocuk öncelikle iyi eğitimli ve dinamik gençleri kendine model alır. Yeni bir beceri kazanmanın mutluluğunu yaşar, arkadaşlar edinir. Başarı duygusunu yaşar. Çocuk kendi kendine yetebilmeyi öğrenir ve sorumluluk duygusu gelişir. Spor yolu ile artık engelli tanımından uzaklaşıp, sporcu kimliği ile ön plana çıkar. Böylece, toplumla bütünleşerek daha mutlu, daha doyumlu bireyler olarak yaşamını sürdürme olanağı yakalar” dedi.

(ERKUT SERT) 







 
Son Eklenen Haberler