131019098
29 Mart 2024, Cuma

ALİAĞA'DA TEKVANDO KUŞAK SINAVI YAPILDI

6 Mayıs 2017, Cumartesi 06:35

     


Aliağa Belediyesi Tekvando okulu öğrencileri ile “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde açılan tekvando kursu öğrencileri ile birlikte kuşak sınavında başarılı olmak için ter döktüler.

TOKİ İlk ve Ortaöğretim Okulu spor salonunda gerçekleşen sınavda 70 öğrenci, Türkiye Tekvando Federasyonu faaliyet programında yer alan 2017 Yılı 1. Dönem Kuşak Sınavı'nda, öğrendikleri tekvando tekniklerini sergileyerek, beyazdan sarı kuşağa, yeşilden mavi kuşağa, kırmızıdan kırmızı siyaha terfi etme hakkı kazandılar. Yetenekleriyle göz dolduran miniklerin performansı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Barış Özel ile öğretmenler ve ailelerden tam not aldı.

Başarılı olup bir üst kuşağa geçen tekvandoculara başarı belgeleri ve yeni kuşakları takdim edildi. Kuşak sınavı hakkında bilgi veren Tekvando Antrenörü Ziya Cönge “Bu tür sınavlar öğrencilerin bilgilerini test etmek, seviyelerini öğrenmek ve onları bir üst kuşağa çıkarmak için yapılıyor. Pratik ve teorik bilgileri geliştirmek açısından birer fırsattır. Nitekim Aliağa Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi adına 2015 yılından bu yana tekvando antrenmanları yapmaktayız. İlk müsabakamız heyecan dolu geçti. 7 kişi ile katıldığımız müsabakaya 4 madalya ile döndü. İnşallah bunların devamı gelir” şeklinde konuştu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler