131019098
19 Mart 2024, Salı

İZMİR ÇAPA SPOR KULÜBÜ GENÇ YETENEKLERİ BEKLİYOR

6 Temmuz 2015, Pazartesi 11:02

     


Aliağalı Eski Milli Basketbolcu Eda Çulha tarafından kurulan İzmir Çapa Spor Kulübü, Aliağa’daki gençlere basketbolu sevdirmeyi hedefliyor. Kulüp, Türk sporuna kazandıracağı minik basketbolcu adaylarını bekliyor.

Uzun yıllar Milli Takımda ve çeşitli spor kulüplerinde basketbol oynayan, birçok başarıya imza atan Aliağa’nın gururu Milli Basketbolcu Eda Çulha yeni kurdukları İzmir Çapa Spor Kulübü ile kendisi gibi büyük başarılara imza atacak genç yetenekleri eğitecek. 22 Haziran’da ilk antrenmanlarına başlayan İzmir Çapa Spor Kulübünün irtibat ofisi İstiklal Caddesi’nde(Havuzlu Meydan) açıldı. İlk etapta 20 öğrenci ile yola çıkan kulüp eğitim faaliyetlerine başladı.

KULÜP BAŞKANININ GEÇMİŞİ BAŞARILARLA DOLU

Basketbola 2006 yılında Aliağa Petkimspor’da başlayan İzmir Çapa Spor Kulübü Başkanı, Milli Basketbolcu Eda Çulha, sporculuk geçmişinde birçok başarıya imza atmış bir isim. 2006 yılında Aliağa Petkimspor’da basketbola başlayan Çulha sırasıyla, İzmir Basketbol Kulübü (2007-2012), Yıldız Milli Bayan Basketbol Takımı (2009), Word Learning (ABD-2011), Altay Konak Basketbol Kulübü (2012-2013), Genç Milli Bayan Basketbol Takımı (2012), Konak Belediyesi Basketbol Kulübü (2013-2014), Eda Spor Basketbol Kulübü (2013-2014), Ümit Milli Bayan Basketbol Takımı (2014), Mersin Üniversitesi Spor Kulübü’nde (2014-2015) görev aldı.

“GENÇ YETENEKLERİ BURADA YETİŞTİRECEĞİZ”

Uzun yıllar basketbolda büyük başarılara imza atan Eda Çulha geçtiğimiz yıl sağlık sorunlarından dolayı basketbolu bırakmak zorunda kalarak memleketi Aliağa’ya yerleşti. Basketbolu bıraktıktan sonra genç yetenekleri Türk sporuna kazandırma amacıyla memleketinde bir spor kulübü kurmayı hedeflediğini ve bu hayalini gerçekleştirmenin verdiği mutluluğu yaşadığını ifade eden Çulha; “Aliağalı olduğum için Aliağa’da bir kulüp kurmak istedim. Kendim gibi sporcular yetiştirmek istedim. Yetenekli olup ta basketbola gönül veren, bu işi yapmak isteyen genç yetenekleri burada yetiştirmek istiyorum” dedi.

SADECE YAZ AYLARINDA HİZMET VERMİYOR

Sadece ailesinden destek olarak kurduğu İzmir Çapa Spor Kulübü’nün 22 Haziran’da Aliağa’da antrenmanlara başladığını söyleyen Çulha; “Çeşitli yaş gruplarından 20 öğrencimiz var. Kulübümüzün bir özelliği sadece yaz okulundan ibaret olmaması, kış aylarında da müsabakalara katılacak olmamız. Yaz aylarında spor okulumuz var ancak kış aylarında da devam ediyor. Eğitim verdiğimiz çocukların yaş aralığı 1998 doğumlular ile 2010 yılı arası doğumlu olanlar. İlk etapta 20 öğrenci ile çıktığımız bu yolda öğrenci sayımızın giderek artmasını bekliyoruz. Özellikle Ramazan Bayramı’ndan sonra öğrenci sayımızın daha da artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ BASKETBOLDA ALİAĞA’NIN SESİNİ DUYURMAK”

İzmir Çapa Spor Kulübü’nün bölgede hizmet veren eğitim kurumlarından Çapa Koleji ile karıştırıldığını, ancak Çapa Koleji ile isim benzerliği dışında hiçbir bağlantılarının olmadığını da sözlerine ekleyen Eda Çulha, hedeflerinin Aliağa’da basketbolu altyapılarda canlandırmak, İzmir’de ve ülke genelinde düzenlenen müsabakalara katılıp Aliağa’nın sesini duyurmak olduğunu vurguladı. (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler