131019098
23 Nisan 2024, Salı

KUŞAK TERFİ SINAVINDA BÜYÜK BAŞARI

6 Ağustos 2020, Perşembe 06:06

     


Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun yıl içinde planladığı Dan terfi sınavı yapıldı. Sınava Aliağa’dan Antrenör Ziya Cönge’nin sporcuları da katılım gösterdi.

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun yıl içinde planladığı Dan terfi sınavı geçtiğimiz günlerde İzmir Bornova da yapıldı. Yapılan sınava çevre illerden de yüksek katılım sağlanırken yaklaşık 400 sporcu Siyah kuşak ve dereceleri için sınav oldu. Sınava Aliağa’dan 7 sporcu siyah kuşak, 2 sporcu siyah kuşak 2.dan olurken antrenör Ziya Cönge’de 4.Dan a geçiş yaptı. Öte yandan minikler 2020 2.Dönem Kuşak sınavı Antrenör Ziya Cönge’nin gözetiminde Aliağa’da yapılırken minikler renkli kuşaklarda terfi etti.

“Antrenmanlarımıza salonlarımızda devam ediyoruz”

Antrenör Ziya CÖNGE açıklamasında, “ Zorlu geçen pandemi sürecinde bir süre video konferans aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz antrenmanlarımıza Gençlik Spor Bakanlığı’nın kararıyla önlemlerin tümüne dikkat ederek salonlarımızda devam ediyoruz. Geçen ay yapılan Siyah kuşak sınavında Zeynep Arzuman, Cansu Kaya, Ege Sarp Uzan, Ilgın Dağ, Alperen Başbuğ Pınar, Sinem Türk, Arda Bağbaşı Siyah kuşak 1. DAN oldu. Geçen yıl Siyah kuşak olan Melike Duman ve Begüm Bağcı ise Siyah Kuşak 2.DAN’a terfi etti. Terfi sınavlarına sporcular bulundukları Dan derecesi kadar yıl bekledikten sonra girebilmektedir. Şu an salonumuzda 16 yaş altı 10 sporcu Siyah kuşak ve Siyah kuşak olmanın gerekliliğini hakkıyla taşıyorlar. 12 yaş altı 20 sporcu ise 2020 2. Dönem sınavlarını oldular ve yeni kuşaklarına sahip oldular. Antrenmanlarımıza yeni 4-6 yaş yeni gruplarımız dahilinde devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler