131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

MUHTEŞEM TURNUVA SONA ERDİ

6 Eylül 2016, Salı 06:10

     


İzmir Çapa Spor Kulübü’nün Aliağa’da bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği "3x3 Streetball Turnuvası" önceki akşam düzenlenen final karşılaşması ile sona erdi. Çekişmeli geçen karşılaşmanın sonunda Ghost Team turnuvanın şampiyonu oldu.

Eski Milli Basketbolcu Eda Çulha tarafından geçtiğimiz yıl Aliağa’da kurulan İzmir Çapa Basketbol Kulübünün ilçede bir ilki gerçekleştirerek düzenlediği "3x3 Streetball Turnuvası" çekişmeli geçen final karşılaşmalarının ardından tamamlandı. 02-03-04 Eylül tarihleri arasında Ağapark’ta gerçekleştirilen, Aliağa ve çevre ilçelerden toplam 15 takım katıldığı turnuvanın finaline 4 takım kaldı. İlk kez düzenleniyor olmasına rağmen basketbolseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği turnuvanın finali muhteşem oldu.

TURNUVANIN ŞAMPİYONU GHOST TEAM

Vatandaşların yanı sıra Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da karşılaşmaları büyük bir ilgiyle takip etti. Dün gerçekleştirilen final müsabakalarında Ghost Team, Uçan Dörtlü, Team Menemen ve Pokemon Team karşılaştı. Ghost Team ve Uçan Dörtlü arasında oynanan birincilik karşılaşması oldukça heyecanlı geçti. Çekişmeli geçen karşılaşmanın sonunda Ghost Team turnuvanın şampiyonu oldu. Turnuvada birinci olan Ghos Team’in oyuncuları çeyrek altın, ikinci olan Uçan Dörtlü oyuncuları 100’er TL’lik hediye çeki, üçüncü olan Team Menemen oyuncuları ise sırt çantası kazandı. Turnuva birincisi Ghos Team’in oyuncuları ödüllerini Belediye Başkanı Serkan Acar’dan aldı. Turnuva kapsamında ayrıca smaç şampiyonu Onur Dağ, Şut Yarışması Şampiyonu Mert Kaplan, yarı saha şut yarışması şampiyonu Mihriban Cankul ve turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Berkay Soy, ödüllerini kulüp yöneticilerinden ve antrenörlerinden aldı. Öte yandan maddi durumu uygun olmadığı için basketbol hayalini gerçekleştiremeyen bir oyuncu da Çapa Spor Kulübü’nden 2017 basketbol sezonu boyunca burs kazandı. İzmir Çapa Spor Kulübü kurucusu ve Baş Antrenörü Eda Çulha, turnuva sonunda yaptığı konuşmada, kendilerine bu turnuvanın başından sonuna kadar destek olan herkese teşekkür etti. Çulha ayrıca, turnuvaya katkılarından dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a da teşekkür plaketi takdim etti.

SERGİNİN GELİRİ GENÇLERE HARCANACAK

Aliağa Fotoğraf Atölyesi(AFA) Üyelerinden Aytuğ Bayer ve Semih Öztürk’ün çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Kadraj Potada’ isimli fotoğraf sergisi de turnuva boyunca müsabakaları izlemeye gelenler tarafından büyük ilgi gördü. Bayer ve Öztürk’ün turnuvaya katılan sporcuları fotoğraflayarak oluşturdukları ve turnuva boyunca açık kalan sergi fotoğrafseverlerin ilgi odağı oldu. Kulüp’ten yapılan açıklamaya göre, büyük beğeni kazanan sergideki fotoğrafların satışından elde edilecek gelir, maddi durumu uygun olmadığı için basketbol hayallerini gerçekleştiremeyen gençler için harcanacağı belirtildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler