131019098
19 Nisan 2024, Cuma

BASKETBOL; BİR ÇEMBER, BİR TOP YETER…

6 Eylül 2017, Çarşamba 06:15

     


2015 yılında Aliağalı gençleri basketbol ve spora kazandırmak için yola çıkan, milli basketbolcu Eda Çulha tarafından kurulan İzmir Çapa Spor Kulübü, gün geçtikçe büyüyor.

2 yıldır Aliağa’da hizmet veren İzmir Çapa Spor Kulübü, Enka spor Tesislerinde yaptıkları antrenmanlarıyla Aliağalı gençlere profesyonel basketbolu eğlenceden uzak kalmadan öğretiyor.

İzmir Çapa Spor Kulübü’nde genel menejerlik görevini üstlenen Fırat Arslan, bu yıl bir araya gelecekleri yeni öğrencilerine hem sporu hem basketbolu öğreteceklerini, profesyonel olarak basketbol oynamış ve oynamaya devam eden, deneyimleri ve basketboldaki öncülükleri ile örnek sporcu olan antrenörleri ile, hedeflerinin zirveye giden yolda sporu ve basketbolu sevdirerek örnek bireyler yetiştireceklerini ifade etti.

“Basketbol sokaktan doğan bir mücadeledir”

Arslan, “Basketbol, sporun sanata en çok yaklaştığı noktadır. Okunmayı, çözümlenmeyi, yorumlanmayı ve ilgi gösterilmeyi bekleyen her kitap gibi basketbol da tek bir pozisyonun içinde barındırdığı onlarca alt metinden oluşur. Yoruma açıktır, üstüne üstlük tüm sanat eserleri gibi, yorumlayan zekâların çeşitliliğiyle büyür.” diyerek basketbolun hem izleyene hem oynayana farklı kapılar açtığını, yeni bilmeceler çözme yetisi kazandırdığını vurguladı.

Basketbolun klasikleşen her film gibi, hem keyif için izleyene hem de bu işe kafa yoran seyirciye tüm sporseverlere hitap edebileceğini söyleyen Fırat Arslan, “Hepsinin ötesinde bir mücadeledir basketbol. Toplum tarafından kabul görme aşamasında ön planda olmuş bir spordur basketbol. Sokaktan doğan ve sokakta büyüyen bir alt kültürdür. Cinsiyet gözetmez, olması gerektiği gibi, o basketbol topunu eline alan herkes basketbolcudur artık, kadın-erkek değil. Yamuk yumuk da olsa top şeklini alabilecek herhangi bir nesne ve çember dışında bir şey gerektirmez.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler