131019098
23 Nisan 2024, Salı

HENTBOL VETERANLARINDAN DOSTLUK MAÇI

6 Aralık 2016, Salı 06:32

     


Bir zamanlar Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde mücadele eden ve 11 yıl önce ilgisizlikten kapanan Aliağa Belediyesi Bayan Hentbol Takımı oyuncuları dostluk maçında bir araya geldi.

Petkim Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen dostluk maçında takımlar mavi ve turuncu formalarla sahaya çıktı. Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmadan mavi formalı takım 15-12’lik skorla sahadan galip ayrıldı. Büyük bir mücadele sahne olan karşılaşmada sporcuların gösterdikleri performans eski günlerini aratmadı.

Oynanan dostluk maçına sporcular, daha önce hayatlarını kaybeden arkadaşları Burcu Yorgun ve Pınar Arslan’ın anısını yaşatmak adına sahaya ‘Seni Hiç Unutmadık Burcumuz’, ‘Hep Bizimlesin’ pankartları ile çıkarken, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle minikler tarafından sahada açılan ‘Engellerin Farkında, Engellilerin Yanındayız’ pankartı seyircilerden büyük alkış aldı. Öte yandan sporcular tarafından Aliağa’da hentbola katkı sunan son antrenörleri Fehim Yağmur’a plaket verilirken, Sami Toydemir ve Semra Boracı ‘ya da çiçek takdim edildi.

Hentbol sporunun Aliağa’da yaşamaya devam etmesi gerektiğini ifade eden Aliağa Belediyesi Hentbol takımın son kaptanı ve maçta turuncu takımın kaptanlığını yapan spor uzmanı Özge Özakıncı ise, “Biz hentbolu seviyoruz. Burada oynayan sporcular tamamen Aliağa’nın alt yapısından yetişmiş oyunculardır. Geçmişte Aliağa’yı hentbol liglerinde temsil ettik. Aliağa’da süper lige çıkmış hentbol takımın kapanması bizleri çok üzdü ve hala da üzülüyoruz. Aliağa genç bir nüfusa sahip. Bu gençlerimize spor yapacak ortamlar yaratmalıyız. Bunun için gerek hem tesis alt yapımız, gerekse eğitmen altyapımız var. Ekonomik koşullar yetmiyorsa da hiç olmazsa bu branşları yok etmek yerine amatörce yaşatalım. Aliağa’da yeniden hentbol sporunun canlanması için yetkilerden destek istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getiririz. Aliağa’nın eski günlerde olduğu gibi hentbolde başarılara imza atabileceğine inanıyorum”

Amaçlarının hentbolu Aliağa’ya tekrar kazandırmak olduğunu belirten mavi takımın kaptanı Doktor Filiz Akyıldız Akçay, “Burada sadece Aliağa’da hentbola emek vermiş hentbol takımlarının oyuncuları var. Hentbola 23 yıl önce başladık. O dönemlerde kendi emeklerimizle takımımızı 2. lige çıkardık. Dışarıdan gelen katkılarla 1. lige yükseldik daha sonrasında süper ligde oynadık. Bize sunulan imkânların şimdiki gençlere de tanınmasını istiyoruz” dedi.

KİMLER KATILDI

Yaklaşık 11 yıl önce Süper Lig’de oynarken kapanan Aliağa Belediyesi Bayan Hentbol Takımı’nın yıllar sonra bir araya gelerek oynadığı dostluk maçın takım kadroları şu isimlerden oluştu:

Mavi Takım: Filiz Akyıldız Akçay , Burcu Ceylan Topuz, Seda Dirik, Çiğdem İğde, Asiye Sancar Erçetin, Yonca A. Gorgül, Handan Orhan, Türkan Onur Bıçakçı, Ruken Arslan Çuhaldur, Gözde Demir, Yeliz Akyıldız Güney

Turuncu Takım : Özge Özakıncı, Hale Karakoç, Esin Bayar, Emine Değiş, Evrim Kaptan, Burcu Öz, Fatma Yılmaz, Aysun Türkoğlu, Asuman Kaçar, Arzu Uysal, Arzu Karakaya, Refika Solmaz, Hale Karakoç, Ayça Canıtez

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler