131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

Başkan Özbek’ten Yabancı Sınırı Açıklaması

6 Aralık 2017, Çarşamba 18:23

     


Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek birlik toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yabancı kuralı için işaret ettiği tarih 2019.

Türk milli takımının aldığı kötü sonuçlar nedeniyle yeniden gündeme gelen yabancı sınırı tartışmaları hala bir netlik taşımıyor. Kulüpler Birliği toplantısı sonunda kameraların karşısına geçen başkan Dursun Özbek konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ancak kademeli bir geçiş planlandığı ifade etti.

Cumhurbaşkanı Da Konuya Dahil Oldu

Katıldığı bir TV programında Rıdvan Dilmen’in yabancı sınırlaması konusundaki düşüncelerini sorması üzerine açıklama yapan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun Türkiye Futbol Federasyonu’nun inisiyatifinde olduğunu ve şartları masaya yatırarak bir karar varmaları gerektiğini belirtirken, oyuncuların devam eden sözleşmelerine vurgu yaptı ve konunun 2019 yılından sonra kademeli olarak çözülmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Dursun Özbek ise Erdoğan’ın sözlerini destekler nitelikte açıklamalarda bulundu. Konunun henüz görüşülme aşaması olduğunu ve bu konuda bir karar vermek için erken olduğunu belirten Özbek, kulüpler ile birlikte konuşacaklarını ve sözleşmelerden dolayı kimseyi mağdur etmeden bir karar varacaklarını açıkladı.

Tartışmalar Lucescu İle Alevlendi

Uzun bir süre yabancı sınırı olduğu için kulüp takımlarının Avrupa’da başarı elde edemediğini konuşan Türk futbol kamuoyu, bu kez de milli takımın başarı yakalayamaması sonrası yeniden sınır koyma yolunda ilerliyor. Fitilin ateşini yakan isimse A milli futbol takımı teknik direktörü Mircea Lucescu oldu. Ukrayna karşısında sahadan mağlup ayrılan deneyimli teknik adam, takımdaki oyuncuların az şans bulmasından dolayı kadro seçiminde zorlandığını ve oyuncu kalitesinin artması için yabancı sınırlaması getirildiğinden bahsetmişti.

Oysa daha iki yıl önce bütün futbol kamuoyu ülkemizdeki yerli oyuncuların hak ettiklerinden daha fazla para aldıklarını ve yabancı sınırlaması olduğu için yerli oyuncuların nasıl olsa forma buluruz düşüncesiyle kendilerini geliştirmediğini konuşuyordu. Hatta bu konuda menajerlerin bir lobi oluşturduğu ve yerli oyunculardan çok fazla para kazandıkları için yabancı serbestisini istemediği de gündemi meşgul eden konular arasındaydı. Her ne olduysa bir anda işler tersine döndü ve başarısızlığın faturası yine yöneticilere de değil yönteme kesildi.En güncel haberleri ve en yüksek oranları bets10 mobil ve 1xbet giriş siteleri üzerinde bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler