131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

POWERLİFTİNG ŞAMPİYONASI’NDA BİRİNCİLİK ALİAĞALI GENCER’İN

8 Şubat 2018, Perşembe 06:33

     


2 Şubat tarihinde İstanbul’da düzenlenen Türkiye Powerlifting Şampiyonası’nda 100 kg sıkletinde fullmeet kategorisinde birinciliği kucaklayan Aliağalı Gencer Karadere gururlandırdı.

Türkiye Powerlifting Şampiyonası’na Aliağa’dan katılan 17 yaşındaki Gencer Karadere Fullmeet kategorisinde 457 KG ağırlık kaldırarak Türkiye birincisi oldu. Gün geçtikçe popülaritesi artan bir spor dalı olan Powerlifting sporunda Fullmeet kategorisi Squat, Deadlift ve Bench Press disiplinlerinin üç ayrı hareketinden oluşuyor. Bu kategoride yarışan sporcuların üç ayrı harekette en yüksek kiloyu kaldırması ile derecelendirme yapılıyor. Yaş kategorilerine ve kiloya göre ayrılan sıkletlerde Aliağalı genç sporcu Gencer Karadere de 14-17 yaş 100 kilo sıkletinde en yüksek ağırlığı kaldırarak Aliağalıları sevindirdi.

‘200 kişi arasında birinci oldum!’

Sporun incelikleri ve yarışmadaki performansıyla ilgili görüştüğümüz lise son sınıf öğrencisi Gencer Karadere çocukluğundan beri ağırlık kaldırmayla ilgili çalışmak istediğini belirtirken, bu sporla uğraşma sürecinin kolunu sakatlaması sonrası hırslanarak daha çok çalışması ile gerçekleştiğini aktardı. Karadere “Powerlifting sporuna yöneldim. Uzun soluklu bir çalışmanın ardından da İstanbul’da düzenlenen Türkiye Powerlifting Şampiyonası’na katıldım. Bu yarışmada, temelde üç hareket üzerine kaldırabileceğiniz maksimum ağırlığı tek tekrarda kaldırmaya çalışıyoruz. Üç harekette kaldırdığımız ağırlıklar toplanıyor ve en yüksek ağırlığı kaldıranların sıralanması ile birincilik belirleniyor. Şampiyonaya toplamda tüm sıkletlerde 200’ün üzerinde kadın ve erkek yarışmacı katıldı. Ben kendi yaş ve kilo sıkletimde 457 kg. kaldırarak birinci oldum. Benim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı oldu. Ailem, sevdiklerim ve beraber antrenman yaptığım hocalarım ile bu sevincimi paylaşmak oldukça heyecanlı… İleride düzenlenecek olan yarışmaları da takip edip, katılım göstereceğim. Bu spor dalında çalışmalarım devam edecek.” dedi.

‘Gencer hepimizi gururlandırdı’

Gencer Karadere’nin çalışmalarını sürdürdüğü ve şampiyonaya hazırlandığı Sport House’da çalışan antrenör Murat Altıner de genç sporcu ile gurur duyduklarını aktardı. Antrenör Murat Altıner “Powerlifting tamamiyle güce dayalı bir spor. Gencer gittiği şampiyonada orada bulunan 200 kişi içerisinde en ağır kiloyu kaldırarak bizleri gururlandırdı. Gencer burada çalışırken çok yüksek kilolar kaldırdığı için özel önlemler alıyoruz. Kendisi oldukça hırslı bir sporcu. Salonumuza ilk geldiğinde bir sakatlık geçiriyordu ve eli alçılıyken çalışmalarına başladı. Şampiyonaya kadar ki sürede hem iyileşti hem de birinciliği kazanacak ölçüde kendini geliştirdi. Bu açıdan onun şampiyonluğu oldukça kıymetlidir.” dedi.

Bu spor dalı ile uğraşmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Murat Altıner, “Bu spor dalıyla uğraşan sporcular güç çalışmalarında bulunuyor. Her branşta olduğu bu branşta da sporcuların düzenli antrenman yapmaları ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Powerlifting Dünya’da popüler bir branş ancak Türkiye’de de yeni yeni filizleniyor. Bizler salonumuzda bu branşta çalışma göstermek isteyen sporculara profesyonel bir destek sağlıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler