131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞALI GENÇ YETENEK: ‘SERKAN GÜNDER’

12 Temmuz 2017, Çarşamba 06:08

     


Göztepe Spor Kulübü U21 takımında forma giyen 19 yaşındaki Aliağalı Serkan Günder, oynadığı futbolla birçok kulübün takibinde. Göztepe U21 takımının en yetenekli oyuncuları arasında gösterilen futbolcu, önümüzdeki günlerde adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

2010 yılında Aliağaspor’da futbola başlayan, ardından Bucaspor’a geçen ve Göztepe U21 takımında üç sezondur forma giyen Aliağalı Serkan Günder, genç yaşına rağmen katıldığı karşılaşmalarda birçok başarıya imza attı. Futbola 12 yaşında sol açık olarak Aliağaspor’da başlayan Günder, U14, U15 ve U16 takımlarında oynadı. Aliağaspor U16 takımında oynarken İzmir’de U16 Türkiye finallerine katıldı. Oynadığı ilk maçta karşılaşmayı izleyen Bucaspor menajerlerinin dikkatini çeken Günder’e görüşme teklifi geldi. Görüşmelerin olumlu geçmesinin ardından Günder 2012-2013 sezonundan itibaren Bucaspor U14 katımında oynamaya başladı.

Bucaspor’da başarılı bir sezon geçiren genç futbolcunun oynadığı U14 takımı, ülke genelinde düzenlenen müsabakalarda Türkiye ikincisi oldu. Sonraki sezon U15 takımında oynayan Serkan Günder, takımda iki sezon kaptanlık yaptı, ardından U16 ve U17 takımlarında oynadı. U17 takımındayken sezonun ortasına doğru sakatlandı. Arka adalesi yırtıldı. Sakatlığı geçtikten sonra bazı sebeplerden dolayı kulüpten ayrılma kararı alan Günder’i Bucaspor’dan ayrıldıktan sonra Karşıyaka Spor Kulübü aradı. Karşıyaka’nın menajeri ile görüşen Günder’e, Göztepe Spor Kulübü’nden de görüşme teklifi geldi. Göztepe’nin menajerinin tanıdık olması nedeniyle görüşmeye giden genç futbolcu, İzmir dışına çıkma fikrinden vazgeçerek Göztepe’yi seçti ve U19 takımında oynamaya başladı.

Göztepe’de şu an üçüncü sezonunu geçiren Serkan Günder, U21 takımında başarılı işlere imza atıyor. Geçtiğimiz yıl kulübün A Takımı ile birlikte önemli maçlara katılan Günder, Okan Buruk ve Yılmaz Vural ile birlikte çalışma fırsatı buldu. Güçlü fiziği ve seri oyunuyla ilgi çeken Günder’in, katıldığı birçok önemli maçta golleri oldu. Göztepe Spor Kulübü U21 takımında başarılı bir grafik çizen Aliağalı genç yetenek, oynadığı futbolla 1. Lig ve 2. lig kulüplerinin takibinde. Göztepe U21 takımının en yetenekli oyuncuları arasında gösterilen ve menajerlerin dikkatini çeken futbolcu, önümüzdeki günlerde adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler