131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

Bu Şampiyonanın Kazananı İyilik ve Paylaşma

12 Aralık 2016, Pazartesi 07:23

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat Spor Proje Ekibi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 'İyilik Şampiyonası" düzenledi. Şampiyona çerçevesinde Cumhuriyet İlkokulu, Petkim İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Şakran Yunus Emre İlkokulu öğrencileri oyuncaklar topladı. Topladıkları oyuncaklar ise Bitlis'in Hizan ve Van'ın Çatak ilçesindeki okullarda eğitim ve öğretim gören akranlarına gönderilecek. Bu şampiyona diğer şampiyonalardan farklı... Amaç daha fazla oyuncak toplamak. Adı üstünde "İyilik Şampiyonası"... Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat Spor Proje Ekibi, çocukları iyilik yapmanın ve paylaşmanın önemine özendirmek için böyle bir sosyal sorunluluk projesine imza attı. En fazla oyuncak toplayan ilkokul ise iyilik temalı bir flamayla ödüllendirilecek. Başka bir deyişle şampiyonanın şampiyonu olacak. Ama asıl şampiyon iyilik ve paylaşma olacak.

OYUNCAKLAR PAKETLENDİ

Toplanan oyuncakların arasında neler yok ki. Yarış arabaları, sindi bebekler, ayıcıklar, robotlar, maket evler... Renk renk, cıvıl cıvıl oyuncaklar... Hepsi Bitlis'in Hizan ve Van'ın Çatak ilçesinde eğitim ve öğretim gören öğrenci kardeşleri için. Okullarda toplanan oyuncaklar öğrenciler ve öğretmenler tarafından kolilendi. "İyilik Şampiyonası" stickerları üzerlerine yapıştırıldı. Bugün sabah Cumhuriyet İlkokulu’nda tüm koliler toplanacak; öğleden sonra da Petkim sponsorluğunda oyuncaklar Bitlis ve Van'a yolcu edilecek. Oyuncaklar yolcu edildiği sırada ise "İyilik Şampiyonası"nda en çok oyuncak toplayan okul ödüllendirilecek. Aliağa'da yapılan "İyilik Şampiyonası"nın diğer ayağı ise Bitlis'in Hizan ve Van'ın Çatak ilçesindeki okullarda yapılacak. Öğrenciler kendi bölgelerinde çektikleri fotoğrafları ve yazacakları mektupları Aliağa'ya gönderecek. "İyilik Şampiyonası" sayesinde öğrenciler arasında sevgi köprüsü kurulacak.

PETKİM'DEN ŞAMPİYONAYA DESTEK

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat Spor Proje Grubu Koordinatörü Hasan Gönç ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Bürodan B. Mehmet Çelik ilçede yapılacak sosyal sorumluluk projelerini görüşmek için Petkim'i ziyaret etti. Petkim İdari İşler Müdürü Nijat Novruzov ve Kurumsal İletişim Uzmanı Chinara Mammadova tarafından kabul edilen heyetle yapılan toplantıda ilçede yapılacak sosyal etkinlikler ve Petim'in sosyal sorumluluk projelerine vereceği destek konuşuldu. Yapılan görüşmede Petkim ilk olarak "İyilik Şampiyonası"nda toplanan oyuncakları Bitlis Hizan ve Van Çatak’taki okullara ulaşımını üstlenme sözü verdi. İyilik Şampiyonası’nın hemen ardından Petkim sponsorluğunda Satranç Turnuvası düzenlenecek. Yine karne tatilinden hemen önce öğrenciler Petkim sponsorluğunda tiyatro izlemeye götürülecek.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler