131019098
26 Nisan 2024, Cuma

MASTERLER DERBİSİNİN GALİBİ FOÇA

14 Aralık 2016, Çarşamba 07:08

     


Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi(TMVFL) Ege Grubunda yer alan ve puan tablosunda ilk iki sırayı paylaşan Foça ve Aliağa Masterler Futbol takımları kozlarını Bağarası 80.Yıl Sahasında paylaştılar.

Özellikle Aliağa’nın kazanmak zorunda olduğu bir karşılaşma olması dolayısıyla maç kelimenin tam anlamıyla kıran kırana geçti. Foça zorlansa da bu maçıda üstelik yine dört gol bularak kazanmayı bildi. Komşu iki ilçenin dost, ama ligin rakip oyuncuları 11 Aralık 2016 Pazar Günü Saat 15.00’te Foça Bağarası Sahasında buluştular. İstanbul’daki hain terör saldırısında ölen ve şehit olan vatandaşlarımız için takımlar ve tribünler bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra müsabaka başladı. Başlama vuruşu ile birlikte her iki takımda önce öne geçen olmak için atak ve göze hoş gelen bir futbol sergilemeye başadılar. İlk 13 dakika tamamlandığında her iki kalede kaçan çok sayıda pozisyon ama Foça’nın hanesine Deniz Kara ve Murat Doğanhan’la yazılmış iki gol vardı. Bu dakikadan sonra defansa çektiği hızlı adamlarını forvete alan Aliağa Teknik Sorumlusu Uğur Eren ilk yarının sonunda farkı bire düşürmeyi Özgür Orhan’ın sayısı ile başardı.

İkinci yarı çekişme ve taktik savaşı daha belirgin hale gelirken sertliklerde oyuna damga vurmaya başladı. Bir pozisyonda Aliağa’lı rakibiyle kafa kafaya çarpışarak yüzü kan içinde kalan Foça’lı Nihat Yelmer amatör maçların en büyük sorunu olan yetkin sağlıkçı bulunmaması nedeniyle arkadaşlarının ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Yelmer’in burnunun kırıldığı ve başkaca ağır bir durumunun olmadığı anlaşıldı.

Maçın sert geçen ikinci yarısında Foçalı iki, Aliağa’lı üç oyuncu sarı kart görürken, Aliağa’lı Şükrü Gürkan ikinci sarıdan kırmızı ile oyundışı kalarak maçın son bölümünde takımını 10 kişi bıraktı.Yine ikinci yarıda skora penaltılar damga vurdu. Foça’nın kazandığı iki penaltıdan ilkini Faruk Tarakçı kaleci Recep Kasap’ın müthiş kurtarışıyla gole çeviremezken, ikinciyi kullanan Deniz Kara kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atmayı başardı. Özgür Orhan Aliağa’nın kazandığı penaltıyı golle sonuçlandırırken, Foça bir golde Ahmet Terzioğlu’nun ayağından kazanarak skoru 4 -2’ye taşıdı.

Maç içinde tartışan, zaman zaman sertliklere de prim veren ve hırslı bir puan mücadelesi yapan Foça ve Aliağa Masterler maç sonunda yaşananları ve skoru sahada bırakıp dostluğa sarıldılar. Aliağa Masterler ağızlarda ikram edilen baklava tadıyla komşu ilçeye yolcu edildiler.

Foça dört maçta dört galibiyetle, lider girdiği haftadan, attığı toplam 19 yediği 6 ve averajı +13 gibi parlak bir tabelayla yine lider çıktı. Şerafettin Camcı’nın öğrencileri önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağı Marmaris maçına da moral güç depolamış oldu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler