131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BAŞARILI KARATECİLERİN GURUR GÜNÜ

15 Mayıs 2018, Salı 06:46

     


İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Taçlanan Başarılar” Gala Töreni Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende, karate branşı ile Foça ve Aliağa’nın adını duyuran Kaan Yüksel de ödüllendirildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelindeki okullarda eğitim gören ve spor müsabakalarında uluslararası alanda başarı kazanmış öğrencilerin ödüllendirildiği “Taçlanan Başarılar” Gala Töreni gerçekleştirdi. Su sporları, artistik buz pateni, yelken, yüzme, engelli yüzme, Dyned, bale, dans, jimnastik, matematik, TÜBİTAK, uzak doğu sporları, piyano, resim, mangala, eskrim, satranç, piyano gibi dünya çapında pek çok başarıya imza atan öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.

Uzakdoğu sporları dalında; 3 dünya derecesi, uluslararası yarışmalarda 11 derecesi bulunan Foça ve Aliağa’nın ''Altın Çocuğu'' Kaan Yüksel, ödülünü almaya babası ve aynı zamanda antrenörü olan babası Kudret Yüksel ve kendisi gibi karateci olan minik kardeşi Kerem Çağatay Yüksel ile birlikte gitti.

Yoğun katılım ile gerçekleşen törende, öğrenciler ödüllerini Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Ömer Yahşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ve ilçe milli eğitim müdürlerinin elinden aldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi törende yaptığı konuşmada, “Büyük insanların hayat hikâyelerini okurken ilk zaferlerini kendilerine karşı kazandıklarını görmüşüzdür. İzmir’in öğrencileri gerek ulusal, gerekse uluslararası alanda birçok başarıyla ilimizi temsil ettiler. Bugün burada, uluslararası başarılarıyla göğsümüzü kabartan, bu toprakların sesini tüm dünyaya duyuran öğrencilerimizi bir araya getirdik. Güzel ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil eden gençlerimiz pek çok alanda gösterdikleri başarılarla bizleri gururlandırdılar. Bu başarılarda payı olan herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler