131019098
19 Nisan 2024, Cuma

MİNDER MADALYALARLA DOLU

16 Şubat 2017, Perşembe 06:55

     


Aliağalı genç güreşçiler madalyaya doymuyor. Son olarak 12 Şubat'ta Buca Afetevler Spor Salonu'nda yapılan 14-15 Yaş Serbest Güreş Turnuvası'ndan madalyalarla döndü. Genç güreşçilerin hedefi ise 24-26 Mart tarihleri arasında Kahramanmaraş'ta düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’na katılmak. Aliağa Belediyesi Güreş Takımı başarılarına kaldığı yerden devam ediyor. Genç güreşçiler son olarak 12 Şubat'ta Buca Afetevler Spor Salonu'nda yapılan 14-15 Yaş Serbest Güreş Turnuvası'ndan madalyalarla döndü. Atilla Dumanlar 100 kiloda birinci, Yusuf Tulğay 42 kiloda ikinci; Furkan Begit 100 kiloda, Enes Güzel 46 kiloda ve İsmailhan Bölük 85 kiloda üçüncü; Muhammed Ayık 54 kiloda, Ahmet Tulğay 59 kiloda, Batuhan Ünver ise 76 kiloda beşinci oldu.

HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Dereceye giren Aliağalı genç güreşçiler 23-26 Şubat tarihleri arasında Düzce'de yapılacak olan Türkiye Şampiyonası Grup Eleme Müsabakaları’na katılmaya hak kazandı. Türkiye Şampiyonası Grup Eleme Müsabakaları’nda İzmir'i temsil edecek Aliağalı genç sporcular, hocalarının gözetiminde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Aliağa Belediyesi Güreş Takımı sporcularının hedefi ise 24-26 Mart tarihleri arasında Kahramanmaraş'ta düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına katılmak. Bunun için Düzce'deki grup elemelerindeki 24 takım arasında ilk 10'a girmesi gerekiyor.

BELEDİYE'DEN GÜREŞÇİLERE ALTIN

Aliağa Belediyesi Güreş Takımı Ocak ayında yapılan 15-16 yaş İzmir Okullar Arası Serbest Güreş Turnuvası'ndan derecelerle dönmüştü. Turnuva'nın hemen ardından dereceye giren öğrencilere Belediye Başkanı Serkan Acar altınla ödüllendirdi. Turnuvada, Atilla Dumanlar 100 kiloda il birincisi olurken, Furkan Begit 100 kiloda il üçüncülüğüne, İsmailhan Bölük 85 kiloda il ikinciliğine, Enes Güzel 46 kiloda il üçüncülüğüne ulaşmıştı.

İZLENİM: SEVİNDİRİCİ AMA YETERSİZ

23 Ocak tarihinde yayınlanan "Aliağalı Genç Güreşçilerin Hedef Yüksek" başlıklı haber yapmıştık. Nerdeyse il bazında yapılan tüm turnuvalardan madalyalarla dönen Aliağalı genç güreşçilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmiştik. Haberimizden sonra genç sporcuların antrenman yaptığı salonun minderleri belediye tarafından değiştirilmiş. Bu olumlu gelişme sevindirici ama yetersiz. Çünkü Aliağalı genç sporcuların antrenmanını yaptığı salon çok dar. Küçük bir alanda sıkış tepiş antrenman yapmak zorunda kalıyorlar. İkincisi gençlerin antrenmanını izlemeye giderseniz göreceksiniz: Çalışmaların yapıldığı salonun giriş kapısı bayan tuvaletinin içinde. Salonun doğru dürüst bir havalandırması bile yok. Ama tüm bu eksiklere rağmen iyi şeyler olmuyor değil. Minderlerin yenilenmesi gibi... Dereceye giren güreşçilere altın hediye edilmesi gibi... Tüm eksiklere rağmen genç güreşçilerin katıldığı her turnuvadan madalyalarla dönmesi gibi...

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler