131019098
16 Nisan 2024, Salı

ALİAĞA'DA GELECEĞİN ŞAMPİYON TAEKWONDOCULARI YETİŞİYOR

17 Ocak 2018, Çarşamba 06:21

     


Aliağa'da yetenekli ve geleceğin sporcularını gün yüzüne çıkartarak Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda ülkemize başarılar getirecek minik ve yıldız sporcuları yetiştirmek için açılan taekwondo kurslarına katılan öğrenciler, kuşak sınavında başarılı olmak için ter döktü.

“Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde açılan taekwondo kursuna katılan öğrenciler ile diğer özel tekvando kursuna katılan 150 öğrenci, Türkiye Taekwondo Federasyonu faaliyet programında yer alan '2018 Yılı 1. Dönem Kuşak Sınavı'nda, öğrendikleri taekwondo tekniklerini sergileyerek, beyazdan sarı kuşağa, yeşilden mavi kuşağa, kırmızıdan kırmızı siyaha terfi etme hakkı kazandı. Yetenekleriyle göz dolduran miniklerin performansı, öğretmenlerinden ve ailelerden tam not aldı.

"En iyisini yapmaya devam edeceğiz"

Başarılı olup bir üst kuşağa geçen taekwondoculara başarı belgeleri ve yeni kuşakları takdim edildi. Kuşak sınavı hakkında bilgi veren Taekwondo Antrenörü Ziya Cönge, “Aliağa'da taekwondo adına güzel bir potansiyel yakaladık. Şu an 350 öğrencim var. Bunlardan 150'si kuşak sınavında ter döktü. Tabii bu sayının katlanarak çoğalmasının nedenlerinden hiç kuşkusuz en belirgini, verilen eğitim ve başarıdır. Bu tür sınavlar öğrencilerin bilgilerini test etmek, seviyelerini öğrenmek ve onları bir üst kuşağa çıkarmak için yapılıyor. Pratik ve teorik bilgileri geliştirmek açısından birer fırsattır. Girdiğimiz iki İzmir şampiyonasından da dereceler yaparak madalyalar ile döndük. 4 ay öncesinde Antalya'da Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'na katıldık. 2018 yılında gerek yıldızlar kategorisinde gerekse minikler kategorisinde resmi müsabakalarda ter dökeceğiz. Sporcuların gelişmesinde bu tür kuşak sınavları ve müsabakalar etkili olsa da en büyük destek ailedir. Aileler çocukların arkasında olduğu sürece başarıya daha çabuk ulaşıyoruz. Müsabaka ve kuşak sınavına giren bütün sporcular lisanslı sporculardır. Aliağa'da taekwondoyu daha fazla başarıya taşımak, İzmir ve Milli takıma destek olmak ve en önemlisi spor terbiyesi ve disiplini almış bireyler yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Kurslarımızın bulunduğu okullarda desteklerini esirgemeyen okul yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Salonda kurslara katılan Aliağa Ortaokulu 5 sınıf öğrencisi Zeynep Arzuman ise; 3 yıldan beri bu sporu yaptığını belirterek “Şu anda siyah kuşaktayım. İzmir’de kendi kilomda yarışmalara katılıyorum. Bir ikinciliğim birde üçüncülüğüm var. Taekwondo sporunu devam ettireceğim. İleride hedef olarak Türkiye Şampiyonluğu ile Dünya şampiyonluklarını kazanmak ve olimpiyatlara katılmak.” Dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler